Quiet luxury – på budget

Quiet luxury - på budget 1

Reklamelinks: 1. ARKET 2. COS 3. COS 4. ARKET 5. H&M 6. ARKET 7. COS 8. COS 9. H&M 10. H&M 11. COS 12. H&M 13. COS 14. ARKET 15. H&M 16. H&M 17. ARKET 18. H&M

Quiet luxury?

Quiet luxury er et begreb, som jeg støder på oftere og oftere, Særligt rundt omkring på social medier og da jeg havde mødt det et tilpas antal gange, besluttede jeg mig for at dykke lidt dybere ned og se, hvad det egentlig er for noget. Og det er faktisk et ganske interessant fænomen – eller tendens, om man vil.

Hvad er Quiet luxury?

Quiet luxury handler om at finde glæde i de små øjeblikke af ro og raffinement i en verden fuld af støj og overflod. Det handler om at investere i kvalitet frem for kvantitet, om at værdsætte det håndlavede frem for det masseproducerede, og om at nyde det sanselige frem for det spektakulære. Det er en stil, hvor logoer ikke noget, der skal skriges ud, og dyre mærker er ikke noget, der prales med. Quiet luxury handler i stedet om at lade kvaliteten af ​​dit tøj og tilbehør tale for sig selv, uden behov for pompøse mærker og flashy emblemer.

Men andre ord, er Quiet luxury og en stil, hvor man ikke er et sekund i tvivl om, at der bliver lagt stor vægt på kvalitet og udstråling, men man praler ikke med det. Her er god stil ligesom bare noget man “har” og ikke gør det helt store ud af at opnå. Det eneste man gør er at investere i klassiske items, som er lavet i høj kvalitet. Man råber ikke op, man taler ikke om det. Man er det bare. Deraf ordet “quiet”

Quiet luxury på budget

Og ja, det ligger jo nærmest i ordet, at vi har at gøre med en stil i den dyre ende. Men det behøver det faktisk ikke at være. Personligt elsker jeg, at de fleste high street brands, over de seneste år, er begyndt at lægge vægt på kvalitet og mere tidløse styles, frem for masseproduktion af lynhurtige tendenser.

Og nej, det kan godt være, at man ikke lige kan få en “Quiet luxury-stil” med en kedelig bomulds t-shirt til en 50’er. Men kigger man mod brands som ARKET og COS finder man et godt udvalg af klassiske og smukke styles, som kan bruges sæson efter sæson og som stadig fremstår eksklusive.

Herover har jeg samlet en lille håndfuld items, som man kan tage udgangspunkt i, hvis man, ligesom jeg, har fået et godt øje til tendensen, men hverken har lyst til eller mulighed for at betale 10.000 kr. for en grå cashmerestrik.

Vil I se flere pæne og klassiske items? Så tjek også mit indlæg om efterårsmode 2023

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments