Måneden der gik, måneden der kommer

Maj du søde milde

Magiske, milde og vidunderlige maj. Min yndlingsmåned på hele året. Foråret lader vente på sig i år, men hvis det bare har tænkt sig at komme, så venter jeg gerne. I år føles de lange, lune og lyse dage også mere tiltrængt, efter verdens længste vinter, hvor de fleste af os igen har fået vendt op og ned på hele vores hverdag.

Meget er stadig anderledes, men april har i den grad givet os en lille forsmag på alt det, vi har i vente. Spørger I mig, så har det været en rigtig god måned. Den bedste i lang tid, faktisk og der har været mange fine stunder og højdepunkter.

Traditionen tro, har jeg lavet en lille opsamling og nederst i indlægget, kan I læse lidt om mine håb og forventninger til den kommende måned.

Måneden der gik, måneden der kommer 1
Bededagsferie ved den jyske vestkyst
Måneden der gik, måneden der kommer 2
Snurrer hos Hahnemanns køkken

Højdepunkt

Det gode ved at skrive de her indlæg er, at de “tvinger” mig til at filosofere lidt ekstra over den seneste tid og nu hvor jeg skal finde frem til månedens højdepunkt, går det op for mig, at der faktisk har været en del af dem.

Genåbningen af samfundet giver næsten sig selv. Vi kommer tættere og tættere på noget, der føles normalt og hverdagen er pludselig lidt mere interessant igen. Jeg har set flere venner, som jeg ikke har set i evigheder og så har jeg fået en ny lille kunde i min foto og SoMe-biks. Nærmere bestemt Hahnemanns køkken, som er et madhus på østerbro, der står for så mange fine ting og jeg glæder mig virkelig til at arbejde med dem. Jeg har været i sommerhus på den jyske vestkyst sammen med hele min familie (og her sidder jeg faktisk i skrivende stund) og nydt en masse kvalitetstid og frisk havluft. Små ting, der altsammen har været med til at gøre april til en af de bedste måneder, jeg har haft længe. 

Lavpunkt

At foråret i den grad lader vente på sig. Dage, hvor jeg ikke har været iført vinterjakke og handsker, kan tælles på en hånd og det er altså ikke helt optimalt, når vi skriver begyndelsen af Maj. 

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Taget hele weekender, hvor jeg nærmest har været offline hele tiden og fordybet mig i kreative projekter. Jeg har opdaget hvor vigtigt det er for mig at træde ud af træde ud af det online cirkus, der aldrig sover, for at kunne rumme det. Og at erstatte det med noget, som man virkelig elsker (for mit vedkommende, syprojekter) kan virkelig gøre underværker og ny energi. 

Måneden der gik, måneden der kommer 3
Offline weekender i naturen

Jeg har været inspireret af

Bogen “Det hele handler ikke om dig” af Niels Overgaard. En af dem, som jeg har ville læse i 100 år og nu er det endelig lykkedes mig. Det er et kæmpe genialt værktøj til at håndtere livet og især de svære elementer.

Den tager udgangspunkt i stoisk filosofi, som i bund og grund handler om at finde glæde og ro i livet ved måden vi anskuer det på. Altså gamle antikke principper, som Niels Overgaard tilpasser et moderne liv. På mange måder et det en helt klassisk selvhjælpsbog, men alligvel skiller den sig lidt ud, men pointer, som alle kan få glæde af. Jeg har i hvert fald haft den med i mange hverdagssituationer, siden jeg tog hul på den første side. Kæmpe anbefaling. 

Måneden der gik, måneden der kommer 4
Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det bedste jeg har set

Endelig er der kommet godt gang i serie-land igen og jeg har faktisk fået slugt nogle gode af slagsen. Mest af alt, har jeg været fascineret af “The Serpent” på Netflix, som jeg ikke havde de helt store forventninger til, men som endte med at blive en af dem, jeg ikke kunne slippe igen. Vi følger en seriemorder i sydøstasien i 70erne og det alene siger sig selv, at vi både snakker om spændning, en virkelig flot og scenografi, inspirerende outfits og et indblik ind i en interessant tid og kultur. 

Det bedste jeg har hørt

Versionen af The Weekends “Save your tears” hvor han få besøg af Arinna Grande. Et match made in heaven, hvor to vidunderlige sangstemmer mødes i et af årets bedste sange. 

Måneden der gik, måneden der kommer 6

Det bedste jeg har læst

Reklamelink: Det kommer selvfølgelig lidt i forlængelse af hvad jeg har været Inspireret af. “Det hele handler ikke om dig”. En bog, som jeg vil anbefale ALLE at læse. Også selvom man synes, at have totalt tjek på livet. Den er proppet med gode pointer og værktøjer, som alle kan bruge. Hvad enten det gælder relationer, forholdet til sig selv eller arbejdslivet. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7

Det bedste jeg har smagt

Reklame: Den middag, som min mor lavede på min fødselsdag (bestående af de her wraps) og de G&T’s som jeg serverede til den fødselsdagsmiddag, jeg holdt for mine veninder. Skagerak Gin havde været så søde at sende mig en kurv med alt til at lave en række opgraderede drinks og det de faldt både i god jord hos mig og hos mine gæster. 

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Et par sneakers fra Adidas. Eller faktisk har jeg ikke selv købt dem, men fået dem i fødselsdagsgave af mine forældre. Men det ændrer ikke på, at jeg er voldsomt glad for dem og det bliver med sikkerhed sådan et par, som jeg kommer til at slide helt ned. 

Det bedste beauty produkt

Verdens længste vinter, der ikke har budt på skyggen af eksotiske rejser eller solstrejf, har resulteret i, at jeg er blegere, end jeg har været i mange mange år. Jeg havde bestemt regnet med, at forårssolen og varmen, havde hjulpet mig lidt på vej i den modsatte retning, så langt inde i sæsonen. Med det lader vente på sig. Den her fætter fra Clarins har heldigvis redet mig ud af den kattepine.

Kom et par dråber i natcremen og så vågner man op med en helt naturlig og sunkissed glow, uden de der farlig selvbruner-streger. 

Det har bragt mest glæde

Relationen til mine venner. Mens vinteren virkelig stod i familiens tegn, har jeg tilbragt store dele af april sammen med mine venner. Jeg har oplevet venskaber, der er vokset og blevet styrket og det er en form for kærlighed, som jeg virkelig har savnet og som jeg aldrig kommer til at tage forgivet. 

Den bedste restaurant

Utroligt nok, så har jeg faktisk ikke været ude og spise på en “ægte” restaurant endnu. Jeg har dog planer om, at komme stærkt tilbage i den kommende måned.

Men jeg har selvfølgelig besøgt mine samarbejdspartnere flittigt og hos Hahnmanns køkken fik jeg bl.a den vildeste croissant, som var helt perfekt snasket. Også rimelig tung og jeg vil anbefale, at man deler den lidt ud over dagen eller finder en at dele den med.

Måneden der gik, måneden der kommer 10
Måneden der gik, måneden der kommer 11

Det bedste øjeblik

Øjeblikket hvor jeg landede i de vestjyske klitter, kæmpede mig over toppen og blev mødt af de store, overvældende og opslugende vesterhav. Naturen her på egnen er fuldstændig tryllebindende.  

Jeg er stolt af

At det går ret så godt på arbejdsfronten og at der endelig er kommet lidt ro på. Det har været et ret turbulent år, hvor der har været enormt meget usikkerhed. Især når det kommer til mine freelancejobs som fotograf og SoMe. Mine kunder er primært i restaurationsbranchen og jeg behøver vist ikke at komme med en lang forklaring om, at det er en branche, der har været enormt (corona)ramt. Nu åbner det hele igen og jeg krydser virkelig fingre for, at tingene bliver ved med at gå i den rigtige retning. 

Måneden der gik, måneden der kommer 12

Jeg er ikke stolt af

Min håndtering af de der travle dage, hvor telefonen ringer konstant, hvor alle vil have noget fra mig og hvor jeg ikke kan nå at følge noget til døren. De dage kræver øvelse og efter en evighed i lock down og med en relativ lille arbejdsbyde, siger det sig selv, at jeg har været ude af træning. Ærligt, så har jeg været på nippet til at kaste håndklædet i ringen og og bede folk om at “lave mig være i fred”. Det kommer der ikke noget godt ud af, så det punkt skal altså lige forbedres. 

I Maj

Glæder jeg mig til

Ægte forår, grønne træer, et blomstrende København, kultur og et liv, der føles som normalt. 

Vil jeg se

Mare of Easttown på HBO (åh den tegner til at tage kegler) og den oscarvindende, Nomadland, hvis plot, lyder ualmindelig interessant. 

Vil jeg læse

Reklamelink: Sisse Find Nielsens helt nye bog “Aldrig mere angst” som allerede ligge på mit natbord og venter på at blive læst. 

Håber jeg på

At forårsvarmen kommer og at der sker et lille vaccine mirakel. Jeg er allerede ved at være liiiiiidt træt af at skulle testes hver 3. Dag for at kunne lavet noget som helst. 

Vil jeg spise

På en restautant. Jeg glæder mig til at besøge en af mine favoritter, Roberta og til at drikke et koldt glas vin på Friheden, der nok snart bliver mit stamsted igen. 

Vil jeg være bedre til

At håndtere de stressede dage og svare på beskeder. 

Vil jeg købe

Reklamelink: Den sejeste t-shirt kjole fra ARKET, som både kan bruges over et par jeans eller med bare ben, hvis det bliver en realitet. 

Vil jeg opleve

København og alt hvad den har at byde på. Fantastiske spisesteder, museer, madmarkeder og en masse spændende kultur. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments