Anbefaling af de bedste løbesko (i følge mig)

De bedste løbesko

Reklame (nogle af modellerne er modtaget i gave)

At finde de bedste løbesko – ikke verdens nemmeste opgave

I sidste måned udgav jeg et indlæg, hvor jeg delte ud af mine bedste tips til at lære at elske løb. Mod alle forventninger blev det taget rigtig godt imod (så godt, at det faktisk ligger i toppen over de mest læste indlæg) og i den forbindelse, har jeg selvfølgelig fået mod på at dele lidt mere ud af min løbeerfaring.

Løb fylder meget i mit liv og det er faktisk noget jeg nærmest dyrker dagligt. Dog har det været begrænset hvor meget jeg har del ud af det herinde, for hvis jeg skal være ærlig, så “løber jeg jo bare” og hvor meget kan man fortælle om det?

Jeg ved ikke om det skyldes foråret, mit seneste indlæg eller det faktum at coronaen har begrænset mulighederne for at dyrke de fleste andre sportsgrene. Men jeg har i hvert fald kunne mærke en stigende interesse for løb ude hos jer (og på mængden af løbere omkring søerne) over den seneste tid og jeg har også fået en del spørgsmål.

Særligt omkring løbesko, som jo er en rigtig stor – og ikke mindst vigtig del af løb. Jeg kan sagtens forstå spørgsmålene, for løbesko-markedet kan være stort og uoverskueligt. De fleste modeller lover naturligvis guld og grønne skove og så er det jo heller ikke verdens billigste gear, som gør det muligt at “prøve sig frem”.

Jeg har lovet, at jeg vil komme med et par anbefalinger til de løbesko, som jeg synes er de bedste på markedet. I hvert fald af dem, jeg har prøvet. Dog skal det siges, at den slags er individuelt og alt hvad jeg skriver her, er fra mine egne erfaringer. Alligvel håber jeg, at det kan være med til at skærpe mulighederne lidt ind og gøre det lidt mere overskueligt. Jeg har valgt at fokusere på tre forskellige modeller. Både for at holde det simpelt og fordi det er de tre, som har gjort det bedste indtryk på mig.

Adidas UltraBoost 21

Vi starter med nyeste skud på stammen og måske også forårets mest hypede løbesko. Det er et af de par, som man slet ikke kan komme udenom. Både når man kigger på annoncer og i diverse sportsbutikker.

Og der ER altså noget om hypen. Jeg har altid været vanvittig glad for UltraBoost og har nærmest haft hver eneste model, siden de blev lanceret. Jeg kan nævne mange grunde til at jeg elsker dem, men primært skyldes det deres helt lette vægt og de giver en følelsen af at have en fjeder på fødderne.

Boost-modellen er kendt for deres “boost skum” som udgør mellemsålen og den udgør en bounce, som man (hvis I spørger mig) ikke finder i andre løbesko. Her i den nye model, UltraBoost 21, har den fået 6% mere boost (også kaldet boost kapsler) og det kan man virkelig mærke.

Modellen er faktisk en lille smule tungere end de tidligere, men det synes jeg ikke at man skal lade sig skræmme af. Det er sådan en løbesko, hvor man føler sig flyvende og bliver skubbet afsted.

Det eneste minus (på min model) er måske farven. Altså at den er hvid. Og ganske enkelt kun fordi den bliver hurtigere beskidt. Udseenesmæssigt synes jeg at den er ret sej og den findes desuden også i andre farver.

De bedste løbesko

Saucony Kinvara 11

Det er ikke mere end et par uger siden, at jeg kastede mig ud på min første løbetur med Saucony’s Kinvara 11-model og det var virkelig love at first run. Jeg havde læst og hørt meget godt om modellen inden og jeg var særligt optaget af, at den eftersigende skulle være meget let og have en god stødabsorbering.

Jeg har tidligere prøvet flere af deres modeller fordi vi bl.a havde et lille samarbejde for nogle år siden, der i øvrigt fik mig en tur til byernes by. Jeg har været glad for langt de fleste modeller og derfor var jeg også spædt på at prøve den her model.

Ved første blik tænkte jeg faktisk, at det ikke ligefrem lignede en løbesko med masser af stødabsorbering. Måske fordi sålen er forholdsvis flad. Men så snart jeg tog den op og mærkede, hvor let den var, så var jeg ikke i tvivl – det er en virkelig god løbesko.

Den bouncer ikke ligeså meget som UltraBoost, men den mangler bestemt ikke noget. Desusen indeholder den også en mellemsål, som er lavet med en særlig teknik, der giver god absorbering. Hos Saucony hedder den PWRRUN. Jeg tror nødvendigvis heller ikke, at alle løbere er ligeså vilde med bounce, som jeg er.

Vigtigst af alt, så er det klart den letteste løbesko, jeg nogensinde har prøvet.

Noget jeg særligt har bemærket er, at den er rigtig god at løbe langt i. Det er som om, at den giver fødderne en lyst til at fortsætte. Jeg har løbet ture på over 15 km flere gange, uden det mindste problem.

UltraBoost 20

Sidst min ikke mindst, har vi Adidas’ Ultra Boost 20 (modellen før Ultra Boost 21). Ikke nok med, at det er de pæneste løbesko, jeg nogensinde har haft, så er det nok også de bedste, Det er i hvert fald et af de par, som jeg haft i længst tid.

Ultra Boost 20 er en rigtig klassiker, der ligesom 21-modellen, er bygget med det særlige boost-skum i mellemsålen.

På mange måder minder den jo om 21’eren, som jeg beskrev længere oppe. Dog har den 6% mindre bounce – men er til gengæld lidt lettere.

Jeg har fået flere spørgsmål om, hvilken af de to, jeg vil anbefale og det har jeg faktisk svært ved at svare på. Selvom de, i udgangspunktet, minder en del om hinanden, så er der alligvel en forskel. Så jeg vil enten anbefale, at man går ind og prøve begge par eller vurderer om man helst vil have en sko med ultimativt bounce (Ultraboost 21) eller en sko med god bounce og meget lidt vægt (Ultraboost 20)

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments