Måneden der gik, Måneden der kommer #3

Så nåede vi sørme den sidste officielle vinterdag. Lang om længe fristes jeg til at skrive, for det har i al sandhed, været VERDENS længste vinter. Den har været anderledes på alle tænkelige måder og den har bestemt også udfordret mig.

Ingen rejser til lunere himmelstrøg, ingen sociale begivenheder, ingen begivenheder i det hele taget. Men den har også været god, synes jeg. I hvert fald på sin helt egen måde. Jeg har lært ekstremt mange ting om mig selv og også om alt muligt andet. Fordi jeg har haft tid, overskud og lyst til det.

Februar har på mange måder lignet Januar. Fyldt med dage der lignede hinanden, et hav af gåture, weekender hjemme på Fyn, pressemøder, en tålmodighed der blev udfordret, kreative projekter, nye hobbyer og alt det der.

I morgen skriver vi 1. Marts og dermed forår. I år i mere end èn forstand, for som de fleste nok har bemærket, er det også dagen, hvor vi for første gang i evighederne lemper på nogle af de restriktioner, som vi efterhånden har vænnet os til.

Vi går i mod lysere tider – på alle tænkelige måder – og det varmer mit hjerte. Den kommende måned kan I læse lidt mere om aller nederst i indlægget. Først skal det dog lige handle om måneden der er gået og som altid, må I selvfølgelig meget gerne byde ind i kommentarfeltet 🖤

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 1
Reklamelinks: Cap fra & Other Stories og bluse fra ARKET
Måneden der gik, Måneden der kommer #3 2
Salater fra Engell & Solovej

Højdepunkt

Det er virkelig priviligeret, for nu hvor jeg “bliver tvunget” til at tage stilling til det, går det op for mig, at Februar faktisk har været fyldt med små opture. For det første, så er dagene blevet lysere og længere, vi har i den grad fået lov til at smage lidt på foråret og her falderebet, er der også tikket gode nyheder ind om, at vi forsøger at genåbne landet i små bidder. Alt sammen noget, der indikerer, at vi går bedre tider i møde. 

På den lidt mere personlige front, så har det også været en rigtig god måned rent work-wise. Jeg har indgået et par gode aftaler og nogle gode samarbejder. Desuden har jeg også fået en ny lille kunde i min SoMe-bikse. Jeg hjælper det her skønne lille take away-sted på Østerbro med at opbygge deres sociale medier og fotografere deres ugentlige retter. 

Lavpunkt

Måske lidt kedeligt og udramatisk, men for mig, har det klart været at støde ind i en lang periode med voldsom vinterkulde. Jeg er uden tvivl et sommermenneske, men jeg kan sagtens overleve de der klassiske 5-10 grader, som den danske vinter oftest byder på.

Men når vi kommer ned på de der tocifrede frostgrader, så står jeg af. Det betyder også, at jeg har tilbragt store dele af Februar i en slags undtagelsestilstand, hvor selv en kort gåtur, kunne føles som et stort projekt. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 3

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Jeg er begyndt at strikke (i bedste lock down-stil) og selvom jeg ikke har store ambitioner om at kunne strikke en islandsk sweater til næste vinter (jeg er stadig på karklud niveau) så er det alligvel en beskæftigelse, som giver mig enormt meget ro og tilmed glæde.

På samme måde som med syning, er det gået op for mig, hvor meget glæde jeg finder i af skabe ting og give mig selv de her udfordringer. Faktisk så meget, at jeg ikke forstår hvorfor jeg først opdager det nu. Men det krævede åbentbart en pandemi og et helt lukket samfund. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 4
Maria Møller
Måneden der gik, Måneden der kommer #3 5
Maria Møller

Jeg har været inspireret af

Maria Møller, hvis onlineunivers, jeg først har opdaget nu. Det er naturligvis hele hendes kreative del, der særligt har fanget min opmærksomhed. Hun har så mange finde og let-tilgængelige guides og projekter. Det er noget nær umuligt at klikke forbi hendes blog, uden at blive inspireret. 

Det bedste jeg har set

Ærligt talt, så synes jeg, at februar har været noget så sløv på film og serie-fronten. Normalt plejer der at være så meget at vælge imellem, at jeg ikke engang kan nå det halve. På det seneste har udvalget været så kedeligt, at jeg har haft perioder, hvor jeg ikke har set noget som helst.

Britney-dokumentaren har jeg selvfølgelig slugt og diskuteret. Den var ganske god og vigtig.

Den eneste serie jeg har set fra enden til anden er Firefly Lane på Netflix. Den kommer ikke til at gå over historien, men jeg synes, at den var fin og ganske underholdende på den der feel good-måde, der belyser fine aspekter af kvindelivet. Med alt hvad der indebærer af venskaber, kærlighedforhold, børn, skilsmisser og karriere. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 6
Måneden der gik, Måneden der kommer #3 7
Måneden der gik, Måneden der kommer #3 8

Det bedste jeg har hørt

Februar blev til gengæld måneden, hvor jeg for alvor tog podcast-mediet til mig. Altså jeg har længe lyttet til et par stykker hist og her, men af en eller anden grund, har den fået ekstra meget gas de seneste uger. Jeg er blevet særligt glad for “Genstart” (et år senere end resten af befolkningen) og også “Om søndagen græder vi” med Hella Joof og Marie Louise Tüxen. Det er en af dem, som kan kurere selv de værste søndags-blues og få selv den værste møgdag til at føles knapt så slem. I absolut bedste Hella Joof-stil. 

Det bedste jeg har læst

Og ja, det tager mig videre til månedens bedste litteratur. Jeg har nemlig endelig fået slugt Hella Joof’s seneste bog, Tvilling Yndling Grævling. En bog, som hun selv beskriver som en selvhjælps biografi. Præcis som hendes to foregående værker (Papmachè reglen og Dage med mildhed, modgang og Mirakler) formår hun at beskrive livets mange nuancer med opture og nedture og sætte hele molevitten ind i en slags kontekst, hvor man ser alt med nye briller. Jeg ved ikke hvad hun præcis gør, men noget gør hun og hos mig rykker hun altid i noget og giver mig en hulens masse stof til eftertanke. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 9
Sandwich deluxe

Det bedste jeg har smagt

Noget så simpelt som en vanvittig god sandwich fra Engell & Solovej (min tidligere nævnte nye kunde). Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en ægte sandwich, og den her kan alt hvad en god sandwich skal kunne. Fyldt med smag, tilpas snasket (uden at det bliver for meget) og en perfekt fordeling af det søde og det salte. Tilsat det lækreste hjemmelavede brød. 

Det bedste jeg har købt

Reklamelink:Jeg har nærmest ikke købt noget i Februar og har dagligt tænkt, hvordan hele den her nedlukning har fået mig til at indse, hvor lidt jeg egentlig behøver.

Jeg glæder mig ganske vist til at gå på jagt i genbrugsbutikker igen og ikke mindst til at finde sengetøj i flot print, som jeg kan give nyt liv med hjælp fra min symaskine og de evner, som jeg har tilegnet foran den. Blandt de få nye ting, som jeg har erhvervet mig må de lyse støvler fra & Other Stories være favoritterne. Vejret har ikke tilladt at jeg har kunne bruge dem særligt meget, men jeg satser på, at det kommer til at ændre sig over den kommende tid. 

Beauty favoritter
Reklamelink: Mascara fra Lavinde

Det bedste beauty produkt 

Det har jeg jo egentlig uddybet i månedens beauty-favoritter, men hvis jeg skal uddybe et særligt, så falder valget nok på mascaraen fra Lavinde. Den bliver jeg mere og mere glad for her efter et par ugers brug, kan jeg tydeligt se resultatet af det serum det indeholder. På virkelig kort tid, er mine vipper bliver længere og kraftigere. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 11
Reklamelink: Adidas Ultra Boost 21

Det har bragt mest glæde

Mine strikkepinde, min symaskine og et par spritnye løbesko, som Adidas var så søde at sende til mig (Så “Reklame”) Jeg arbejder desuden på et indlæg, hvor jeg tester og anmelder forårets bedste løbesko. Det kommer op inden længe. 

Den bedste restaurant

Det bliver vist endnu en omgang “casa del mit eget køkken”. Hvis alt går vel, kan det måske være, at jeg kan udfylde punktet i næste måned  opfølgningsliste. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 12

Den bedste stund

Åh… der har været mange finde, når jeg tænker over det. Med de der lyserøde morgenstunde, som jeg har oplevet på mine løbeture, de fylder en del i min kamerarulle. 

Måneden der gik, Måneden der kommer #3 13

Jeg er stolt af

At jeg hele tiden rykker mig i mine kreative (lockdown) projekter. Det var altså lidt af en sejr, da jeg lagde sidste hånd på de fine blomstrede shorts. 

 Jeg er ikke stolt af

I denne omgang bliver vi i den lidt milde ende, men jeg er bestemt ikke stolt over situationen hjemme i min lejlighed. Sjældent har der været så uoverskueligt og rodet, for at sige det som det er. Men jeg giver min kreative periode skylden, for når jeg lige kigger ud over situationen, så er det primært stof, garn, symaskine og den slags, der fylder. Og en del vinduesruder, der trænger til at blive pudset. 

I Marts

Glæder jeg mig til

Forår, lysere dage, mere liv i gaderne, måske endda lidt mere genåbning af samfundet (fingers crossed), genbrugsshopping og i det hele taget bare til at kunne købe noget, hvis jeg mangler det, i stedet for at skulle bestille alt online.

Vil jeg se

Her er jeg faktisk fuldstændig blank. Pt. er der intet, der tiltaler mig på de forskellige platforme og biografen er heller ikke en mulighed. Gode forslag modtages med kyshånd.

Vil jeg læse

Taberen skaberen frelseren, som jeg faktisk allerede har taget hul på. En interessant beretning om Dansk Folkeparti og deres succes og store nedtur. Som godnatlæsning vil jeg læse “Ungdom” af Tove Ditlevsen. I sidste uge så jeg en udsendelse om, at hun (altså Tove Ditlevsen) netop nu, står midt i et internationalt gennembrud. Det gav mig en kæmpe lyst til at kaste mig ud i et af hendes værker. Jeg har læst “Ungdom” tidligere, men vi skal vist helt tilbage til gymnasietiden, hvis jeg husker rigtigt. Så jeg tænker, at den godt kan bruge en lille opfriskning.

Håber jeg på

At foråret kommer tidligt, at restauranterne får lov til at åbne og at der ikke sker skred i vaccineplanen.

Vil jeg spise

Påskeæg i lys mælkechokolade.

Vil jeg være bedre til

At være i nuet og leve ud fra de muligheder der er i stedet for at længes efter det der var og drømme om det, der kommer.

Vil jeg købe

Gammel sengetøj og forvandle det til noget nyt, sammen med min symaskine. Og en forårsjakke, naturligvis. Lige nu er den her en god kandidat.

Vil jeg opleve

Fine forårsdage , det smukke marts-lys, diverse forårsbebudere og et land, der forhåbentlig langsomt vender tilbage til normalen.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments