Fem gode serier, du skal se netop nu #2

Det er som om, at universet altid giver lidt igen, når vi befinder os i det mørkeste tider. Lige nu er der i hvert fald så mange gode serier på markedet, at man vil have underholdning nok til et år. Og det er som om, at det bliver ved og ved. Bedst som man er blevet færdig med èn serie, så kommer der en ny. I slutningen af sidste år lavede jeg et indlæg, med nogle af de bedste serier, jeg havde set i den periode. Det tog I heldigvis rigtig godt imod, så lad os da snuppe endnu en omgang. For det er jo weekend, lockdown og vinter. Med andre ord – totalt seriesæson.

Husk at I også altid kan tjekke min guide til HBO og til Netflix, som jeg opdaterer løbende.

Fem gode serier

Industry

Jeg forstår ærligt talt ikke hvorfor den her serie ikke har fået mere omtale, end hvad der er tilfældet. Den er både spændende, underholdene og fængende. Tilmed betyder den et emne, som mange unge her i vores tid kan genkende – det benhårde arbejdspres. Den finder sted i London, hvor vi følger en lille gruppe nyuddannede unge, som alle har fået et “begynder job” i en bank, der specialiserer sig i investeringer. Det lyder måske lidt kedeligt – it’s not. Vi følger deres interne udfordringer med kærlighed og andre sociale ting og så følger vi også deres kampe på arbejdsmarkedet i en virkelig hård branche. Til sidst kulminerer det hele, da de hver især skal op til prøve og bevise hvorfor, de fortsat skal være ansat. 

Kan ses på HBO

Fem gode serier

Sløborn 

Jeg kan ikke beslutte, om den her serie kommer på et helt genialt eller et helt forfærdeligt tidspunkt. Kort sagt, så handler den om en pandemi. På den gode side, så viser den, hvor heldige vi er, at det ikke er en dødsdom at få corona og på den anden side viser den, hvor sindsygt det faktisk er, når verden bliver ramt af den slags.

Lad mig også starte med at sige, at man ikke skal lade sig skræmme af, at serien er tysk. Det var lidt noget, der talte ned hos mig, men det brugte jeg ikke mange sekunder på at tænke over, da jeg først gik i gang (ikke at der er noget som helst galt med tysk – jeg foretrækker bare film og serier, hvor jeg ikke behøver at læse underteksterne slavisk).

Serien foregår på en fiktiv ø – Sløborn, som vist nok skal forestille at ligge i farevandet mellem Tyskland og Danmark. Mens vi bliver introduceret for seriens karakterer og alle deres individuelle dramaer, bliver vi også bekendt med en mystisk virus, som efterhånden er ved at sprede sig lidt for meget over verden (lyder det bekendt?). En dag strander spøgelsesbåd på øen og  pludselig begynder folk at blive syge. Det skulle vel aldrig være den berygtede virus? (aka due-influenza). Herfra tager det fart og som om seriens karakterer ikke har problemer nok med de individuelle dramaer. Nu har de rigeligt at se til. En virkelig god serie, der har mange lag og som til tider også nærmest kan være skræmmende at se nu til dags. 

Kan ses på HBO

Your Honor 

Endnu en af dem, som ikke har fået den hype, som den fortjener, hvis I spørger mig. Pludselig dukkede den bare op på HBO og da den præsenterede Bryan Cranston (Walter White i Breaking Bad) som hovedrollen, tøvede jeg ikke med at gå i gang. 

Endnu engang kan man opleve Bryan Cranston i en situation, hvor han må bryde loven, for at rede dem, han elsker. Serien foregår i New Orleans – altså The Deep South, hvor Michael Desiato bor sammen med sin teenage-søn. Desiato er en af byens førende dommere og er altså en del af en priviligeret gruppe, i en by, der i den grad har sit at kæmpe med, når vi snakker race, kriminalitet, fattigdom og hvad ved jeg. 

En helt almindelig morgen, kommer sønnen ud for det det, vi alle frygter: ved et uheld ender han i en trafikulykke med en jævnaldrende dreng. Det ender så tragisk, at drengen (altså ham den anden) dør på gerningsstedet og i rent panik flygter sønnen fra stedet og han ender altså som flugtbillist. 

Det finder Desiato naturligvis ud af og som en højtstående dommer, ved han selvfølgelig også, hvad der er det rigtige at gøre. Da far og søn ankommer til politistationen for at tilstå, opdager Desiato ved et tilfælde, at den afdøde teenager, er søn af byens mafia-boss. Her går det op for ham, at hans søn (bogstavligt talt) er færdig, hvis det det bliver offentliggjort, at han står bag ulykken. Point of no return og derfra begynder kampen om at dække over en forbrydelse, som selvfølgelig går alt andet end nemt.  

Kan ses på HBO

Fem gode serier
Fem gode serier

A Teacher

Alle, der har en svaghed for serier om ulykkelig kærlighed, vil elske den her, for det er i sagens natur, det den handler om. Skildret på en fin og meget anderledes måde. En kvindelig high school lærer (spillet af Kate Mara) indgår en affære med en af sine elever og deres forhold er relativt passioneret. Det lyder lidt som en dårlig soap, men den tager en interessant drejning og forholdet indeholder tydeligvis ægte følelser fra begge parter.

Desuden vil det få store konsekvenser hvis det bliver opdaget. Både på det praktiske og følelsesmæssige plan. Hvor vidt det sker, kan I næsten selv gætte jer til og det samme kan I, med de konsekvenser det kommer til at få.  En super fin fortælling, der går lige i hjertet og et virkelig fint skuespil. Og så ender man måske lidt med at blive forelsket i en 18-årig teenager. 

Kan ses på HBO

Fem gode serier

Headspace, Guide to Meditation

Jeg forestiller mig, at jeg ikke er den eneste, der har brugt det seneste (meget stille år) på selvreflektion og på at dykke lidt dybere ned i mig selv. Derfor kommer den her serie også på et helt perfekt tidspunkt og den seneste uge, har den været min faste godnat-rutine. Hvert afsnit er 21 minutter langt og består af små og simple introduktioner til mindfullness. De slutter alle med en lille øvelse, der med sikkerhed luller dig i søvn.  

Kan ses på Netflix

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments