FREDAGSHILSEN OG KRISETIPS

Hej med jer 🖤

Så fik jeg alligvel samlet mig om at tjekke ind herinde. I går havde jeg godt ikke skyggen af lyst og havde ikke nogen anelse om, hvornår det skulle ske igen. Det er en vild tid og jeg er stadig ved at forså, hvad der sker omkring os. Det ene øjeblik er jeg skræmt, angst og oprigtigt bange for hvad fremtiden byder på. Det andet øjeblik er jeg optimistisk, fuld af håb og enormt rørt over al den kærlighed og hjælpsomhed, der opstår omkring os, i alvorlige krisesituationer. Jeg gør alt hvad jeg kan, for at holde fast i sidstnævnte eksempel.

Jeg altid har været en, der brød mig meget lidt om aflysninger og ændrede planer (i hvert fald dem, jeg har set frem til) og til tider også har frygtet ensomhed og alt for mange dage i mit eget selskab. Alt det, kan jeg slet ikke komme udenom disse dage, men det betyder absolut ingenting og jeg sad med glæde i min lejlighed i 14 dage, hvis jeg vidste, at tingene ville blive normale igen, efterfølgende.

Der er en larmende stilhed i min indbakke og min liste over deadlines er helt blank. I princippet ville det jo være “oplagt” at udnytte noget af alt den frie tid og skabe og tale gennem de kanaler, jeg nu engang har. Men jeg har godt nok svært ved det. Alt føles lidt meningsløst lige nu. Især at skrive om om pænt tøj eller dele billeder fra min seneste rejse. Jeg kunne også skrive om nogle af alle de tanker jeg gør mig lige nu, men egentlig tror jeg at de er præcis de samme, som alle andres og det er vist også en lidt svær mur at bryde igennem, fordi så mange har holdninger og pointer at dele. Men nu forsøger jeg alligvel.

Der er mange ting at bekymre sig om lige nu. Selve sygdommen, kapaciteten i vores sundhedssystem, de svage og ældre økonomien og ikke mindst fremtiden. Min egen (lille egoistiske) frygt ender bunder nok mest i det sidstnævnte. Økonomien og chancerne for, at vi skal ende i en situation ala finanskrisen, hvor forbruget stopper og arbejdsløsheden stiger. Det er nemmere sagt end gjort, men det ER simpelthen så vigtigt, at vi ikke lader hjulene gå i stå.

Heldigvis begynder jeg også at opsnappe små glimt af håb og tro på, at vi kommer ud af det her i samlet flok. Jeg føler mig enormt taknemmelig over at tilhøre et samfund, der er så kompetent som det danske og jeg bliver gennem-rørt, når jeg ser hvor hårdt politikere og ikke mindst sundhedspersonale arbejder for at få os over på den anden side. Sidst men ikke mindst er jeg blevet bekræftet i, at jeg satte mit kryds på det helt rigtige sted, ved seneste folketingsvalg. På Mette, naturligvis. Sikke en styrke og professionalisme, hun udviser de her dage. Dyb alvorlighed, krydret med styrke og en vished om, at det nok skal gå alt sammen, hvis vi gør, som hun siger. Kæmpe kæmpe respekt.

FREDAGSHILSEN OG KRISETIPS 1

Et lille glimt fra min lejlighed, hvor jeg tilbringer ekstra meget tid, de her dage. Heldigvis er jeg lidt i underskud, efter vinterens mange rejser

Ja, jeg kunne skrive linje op og ned om det her. Det kan vi nok allesammen og selvom vi står i en situation der er så alvorlig, at det kan virke fjollet at diske op med en overfladisk liste, så vil jeg alligvel tage mig den frihed. Sagen er jo den, at langt de fleste af os pt. står i en hverdag, som er noget anderledes, end den vi kender. Selv er jeg en af dem, der pludselig har fået en masse tid, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre med og jeg tænker, at jeg ikke er alene i den situation. Så derfor, kære venner, har jeg skiftet de sædvanelige weekendtips ud med en håndfuld…..jeg ved ikke helt hvad jeg skal kalde dem? Coronatips klinger ikke specielt godt. Lad os bare kalde det “ting man kan lave, hvis man har brug for en pause fra dårlige nyheder eller ved hvordan man kan få tiden til at gå lidt hurtigere, de kommer 14 dage#.

• Ring til en, som du ikke ringer til så ofte og hvis du er i tvivl om, hvordan samtalen lige skal starte, så er noget af det eneste positive ved Covid-19, at den er en samtalestarter uden lige og er et emne, hvor alle har noget at bidrage med.

• Meld dig ind i en af de mange Facebookgrupper der er opstået i løbet af de seneste dage, hvor folk kan hjælpe hinanden med alt mellem himmel og jord. Mathilde har bl.a oprettet en, der dækker hele landet og hvor der er en voldsom aktivitet.

• Ryd op i et skab eller i en skuffe. Personligt har jeg i hvert fald en garderobe, der godt kunne trænge til en kærlig hånd og lidt system-arbejde.

• Streaming-tjenesterne har nok kronede dage og heldigvis er de også fyldt op med godt indhold, der slå mange timer ihjel. Har I brug for et par guides, så har jeg både lavet en til HBO og en til Netflix.

• Hvis man ikke er gået i tvunget eller selvvalgt isolation, kan jeg på det aller varmeste anbefale at gå en tur og lægge ekstra godt mærke til, hvordan foråret er så småt er begyndt at springe ud. I morges løb jeg en tur rundt om søerne og synet og ikke mindst duften af en nyudsprunget blomsterbusk gav mig faktisk en lille lykkefølelse i maven og endda også en lille følelse af håb.

• Reklamelinks: Selvom shopping og materielle glæder virker fuldstændig ligegyldige lige nu, så skal hjulene som sagt køre rundt og vi må ikke stoppe forbruget (og bruge alle vores penge på at hamstre toiletpapir). På et eller andet tidpunkt begynder livet jo igen og så får man også brug for en forårsfrakke eller et par pæne sko. Så hvis I har mod på lidt webshopping, så kan jeg tippe om, at & Other Stories igen har disket op med det smukkeste blomsterprint og hos Monki kan man få en virkelig fin skjorte med en af de smukke store kraver.

• Har I mod på at dykke lidt dybere ned i coronaen, hvor den startede og hvordan den (på meget tragisk vis) blev håndteret af de kinesiske myndigheder, så kan jeg anbefale DR’s dokumentar. MEN det er ikke opløftende information og frygter man diverse skrækscenarier, så skal man nok holde sig væk.

• Sidst men ikke mindst: gør alt hvad I overhovedet kan for IKKE at se The Walking Dead.

Kom endelig med tilføjelser til listen 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments