GUIDE: 7 GODE FLYTTETIPS

I dag er det præcis to uger siden, at jeg fik nøglerne til min nye lejlighed. En lejlighed, der er min og hvor jeg kan blive boende for evigt, hvis det er det, jeg har lyst til. Jeg forstår stadig ikke hvor heldig jeg har været og havde I spurgt mig for et år siden, så havde jeg aldrig drømt om, at jeg ville komme igennem det nåleøje, som det københavnske lejeboligmarked er.

Det er ikke et palads jeg er flyttet ind i og der er heller ikke de sildebensparketgulve, som jeg drømmer om. Til gengæld har jeg råd til at bo der og så er lejligheden placeret præcis på den plet på Nørrebro, som jeg ville være så forfærdelig ked af at skulle forlade.

Den seneste måned har været en af de mest intense, som jeg længe har oplevet og 80% af min tid er blevet brugt på flytteprojektet. Først med at pakke hele mit liv ned og efterfølgende med at pakke det ud igen. Jeg nåede at bo i min gamle lejlighed i godt og vel 5 1/2 år og på den tid, når man altså at samle en stort portion ting og sager, skulle jeg hilse og sige.

Selvom sådan en flytning har været lidt af en omgang og vanvittig tidskrævende, så har det også være enormt sjovt og faktisk også lærerigt. Jeg ved at flere af jer også står over for en, her i den nærmeste fremtid og et par stykker af jer, har efterspurgt et par gode råd. Lidt erfaring har jeg også gjort mig over den seneste tid og sharing is caring, som man siger og i dag har jeg samlet en lille håndfuld af mine bedste råd 🖤

Læs også: Guide til Nørrebro

flyttetips

7 GODE FLYTTETIPS

• Begynd at pakke ned i god tid. Gerne flere uger inden selve flytningen. Selvom man måske tror, at man ikke har specielt meget der skal sorteres, ender man med sikkerhed med at bliver overrasket.

• Sæt god tid af til at sortere og forsøg så vidt muligt, at gennemgå de fleste ting du ejer. Alt sammen inden flytningen – der er jo ikke nogen grund til at medbringe alle de ting, som man ikke har brug for i det nye hjem.

DBA er din bedste ven, når du skal skille dig af med ting. Alt hvad der stadig har en funktion, kan sælges derinde og selvom det måske virker utænkeligt, så er der altid nogen, der står og mangler, præcis det, som du ikke har brug for længere. Jeg har fået solgt godt ud derinde og selvom vi ofte snakker om små beløb, er det jo bedre end ingenting og endnu bedre, at der ikke er noget, der går til spilde.

• Undgå at fylde dine flyttekasser med bøger – dine hjælpere (hvad enten det er flyttemænd, venner eller familie) vil takke dig for det. Hvis du ligger inde med et par (eller en del) stofnet, kan jeg nemt anbefale at bruge dem i stedet. De kan holde til meget og er nemme at bære.

• Hvis du skal hyre flyttmænd, kan jeg på det aller varmeste anbefale at undersøge mulighederne, før du hyrer den første og den bedste. Jeg lærte hurtigt, at priserne svinger crazy meget og hvis man lige forhører sig hist og her, så er der altid nogen, der kender nogen, som kender verdens bedste af slagsen.

• Står du, ligesom undertegnede, i en situation, hvor du ikke liiiige har en stærk og handy mand ved din side i det daglige, så vil du takke mig for det her tip: Handyhand.dk. Et sted jeg først har opdaget nu og jeg aner ærligt talt ikke hvad jeg skulle have gjort uden. Bedst kan det vel beskrives som Airbnb for handymænd. Man slår en opgave op derinde og fortæller hvad man skal bruge hjælp til. Herefter kan de forskellige handy hjælpere byde ind. Professionelle som amatører. Priserne er også meget forskellige, men hvis jeg siger, at jeg fik samlet mit store IKEA skab for 10% af den pris, som IKEA selv skulle have for det, så kan I nok forstå min hype 😉

• Køb ikke nye ting, før du er flyttet ind i dit nye hjem og rent faktisk VED hvad du har brug for. Det var en kæmpe udfordring for mig og lige fra det sekund, jeg underskrev min nye lejekontrakt, fik jeg lyst til at tømme diverse genbrugsbutikker og tilbringe mine weekender i IKEA. Jeg holdt ud og det er jeg rigtig glad for nu. De fleste af de ting, som jeg havde udset mig, havde jeg slet ikke brug for da jeg kom på plads. Til gengæld var det en masse andre ting og dem hygger jeg mig med at finde nu.

Kom endelig med tilføjelser til listen 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments