EN DRØMME-BOLIGSITUATION

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 1Reklame for Flexbolig

Hvis I følger med henne på Instagram, så har I nok allerede opdaget, at jeg tilbragte den forgangne weekend på Lolland. Nærmere bestemt i Nysted. Fine lille Nysted. Det var lidt af et magisk sted og det får også sit eget indlæg inden længe. Men i dag skal det handle lidt om hele formålet med turen. Sagen er nemlig den, at jeg tidligere på året, fik tilbudt at teste Flexbolig-konceptet af og efter at have læst hvad det går ud på, tøvede jeg ikke med at takke ja. Hele oplevelsen har givet mig blod på tanden og en flexbolig står virkelig højt på min ønskeliste.

For sådan en som mig, der er mere eller mindre afhængig af at trække stikket i ny og næ, tage ud af byen hvor luften er frisk og mulighederne er få er det en helt genial løsning!

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 2

Men hvad er en Flexbolig? 

Ja, det var også min første tanke, første gang, jeg hørte ordet. Kort fortalt, så er det en slags et helårshus udenbopælspligt, som man f.eks kan bruges som et slags sommerhus. Men der hvor de adskiller sig fra almindelige sommerhuse er, at man må bruge dem hele året og ligeså tosset som man vil. Derudover kan de også placeret i byområder, hvorimod sommerhuse skal være placeret i definerede zoner.

Det hus, som vi boede i lå, som sagt, i den lille by Nysted, hvilket var helt genialt. Der var hverken langt til indkøbsmuligheder eller spisesteder og så var det omringet af de bedste genbrugsbutikker. Men alt det, skal jeg nok snakke mere om på et senere tidspunkt.

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 3

Det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at Lolland indgår i det, der ofte bliver omtalt som udkantsdanmark og det kan måske godt give et mindre pænt indtryk af området. Men lad mig lige slå fast, at Lolland, i mine øjne, er meget mere end faldefærdige huse. Syddanmark kan altså noget helt særligt og både naturen og de mange små byer, mindede mig om Fyn, hvor jeg er født og vokset op.

Fyn er også altid det sted, jeg søger hen, når jeg har brug for ro og fred, men hvis jeg var den heldige ejer af sådan en lille Flexbolig på Lolland, så vil jeg uden tvivl også smutte dertil, hver gang jeg havde et par frie dage i kalenderen. Desuden ligger det også kun halvanden times kørsel fra København OG man slipper også for at betale spidsen af en jetjager, for at krydse en bro.

Når jeg bliver stor (eller gammel) så vil mit liv simpelthen være komplet (eller i hvert fald forsødet) hvis jeg kunne kombinere livet i byen med livet på landet. Tænk engang at få det bedste fra begge verdener. Jeg ville bruge min Flexbolig til at invitere venner og familie på weekend, hvor vi skulle gå lange ture, spise lange middage og være sammen på en helt anden måde, end man er i hverdagen.

Der er dog èt af rygterne om Lolland, som er sande. Nemlig, at boligpriserne er i den meget lave ende. Holy Moly. Man kan jo nærmest få en hel bondegård, for den samme pris, som man skal give for en 1-værelses lejlighed i Københavns Nordvest kvarter. Selv de små fine byhuse koster så lidt, at de fleste af os kan være med.

Med andre ord, så er drømmen om sådan en Flexbolig sydpå, slet ikke så urealistisk 🖤

I kan læse meget mere om konceptet lige her.

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 4

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 5

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 6

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 7

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 8

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 9

EN DRØMME-BOLIGSITUATION 10

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments