PÅ EVENTYR I SKÅNE #2

Det er blevet tid til det næste og sidste indlæg fra det lille svenske, som jeg var på for et par uger siden. Som jeg også fortalte i det første indlæg, så var jeg afsted sammen med Visit Sweden, Kat og Emil og Kristian fra Foodscene. Temaet for turen var mad, råvarer og alt det som skåne har at byde på på den front. Vores første dag bestod bl.a af besøg på en chokolade-fabrik, kanelbullarnes dag, besøg på en æbleplantage og et krophold. I dag skal vi se nærmere på den anden del, som bestemt også have en del at byde på.

Reklame for Visit Sweden (jeg har ikke fået penge for at tage afsted, men alle udgifter var betalt) 
Processed with VSCO with a4 presetDagen startede på den smukke Karlaby kro, som lå i de fineste omgivelser. Jeg vågnede selvfølgelig før alle andre og det udnyttede jeg med en løbetur på markerne, hvor jeg blev mødt af den smukkeste solopgang. Endnu en til samlingen.

ska%cc%8ane5Kjole fra Munthe

Dagens første stop, var noget så fint som vingården, Hållåkra. Yep, de dyrker nemlig også vin derovre. Shit man, hvor blev jeg bare inspireret af det besøg. Gården lå i smukke smukke omgivelser og alt var simpelthen så fint. I ved, på den der helt naturlige måde, hvor der ikke er prøvet for hårdt. Vinbonden var så passioneret omkring det hele og var egentlig bare goals på enormt mange måder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASelvfølgelig står der lige sådan et totalt pænt-indrettet drivhus ved siden at det røde hus, i haven. Det kan naturligvis ikke være anderledes 😉

ska%cc%8ane4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCO with a4 presetVinbonden, him self, i fuld sving med at fortælle sin historie om hvordan han endte der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANæste stop hed frokost og den blev indtaget på Hörte brygga på havnen, som er en af de mest instagramble restauranter, jeg længe har besøgt. Den er placeret helt ud til vandet og selv på en blæsende og kold efterårsdag, var omgivelserne smukke. De havde den fineste terresse, som kun kan udgøre et helt perfekt spot på en svensk sommerdag.

ska%cc%8ane3

Processed with VSCO with a6 presetHer blev der heller ikke sparet på noget som helst og vi fik serveret en 3-retters frokost. Jeg var på vegetarvognen og min hovedret bestod af Tempeh. En helt fantastisk spise, som jeg ikke har fået siden, jeg var på Bali i foråret (og som jeg heldigvis snart skal ned og spise igen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOkay, terressen er faktisk også ret hyggelig om på en kold dag.

ska%cc%8ane7Efter frokosten forlod vi naturen og kørte til Malmø, som jeg jo efterhånden har besøgt en del gange, men det var bestemt et glædeligt gensyn. Vi tjekkede ind på Hotel Duxiana, som ligger midt i det hele og som har nogle ret vilde værelser og ganske god morgenmadsbuffet.

Processed with VSCO with v6 presetOm eftermiddagen skulle vi lave is. Eller glass, som det jo hedder på svensk. Det foregik i dessertværkstedet, Nordic Fauna, som bl.a bliver styret af desserkokken Joel Linqvist. Han skulle eftersigende være en af de aller bedste inden for det område her i norden.

ska%cc%8ane8Han fortalte os en hulens masse spændende ting om glass og så skulle vi naturligvis også lave vores egne, ud fra hans helt egen opskrift. Det var altså Magnum to the next level, skulle jeg hilse og sige.

ska%cc%8ane6Tro det eller ej, men derefter skulle vi simpelthen spise igen. Det foregik på restaurant Sav, som ligger et lille kvarterstid uden for byen. Det var ikke noget, som vi fik fortalt, men jeg har en lille fornemmelse af, at det ligesom var turens grand finale, for det var altså en mad-oplevelse ud over det sædvanelige. Vi fik serveret omkring 11 retter og hver og en, havde sin helt egen historie.

I ved, på den der måde hvor den ene lille bær stammede fra en af ejerenes fars have, hvor tellerkenerne i træ i øvrigt også strammede fra. Det var, som sagt, en ret vild oplevelse og bestemt noget, som jeg kan anbefale på det varmeste. Desuden var vi alle ved at få vinen galt i halsen, da vi så priserne på deres menu. Jeg var sikker på, at vi var helt oppe omkring Noma-standarder, men det var meget langt derfra.

ska%cc%8ane1Den sidste dag gik turen hjem til København, men inden da, havde vi lige endnu et lille stop. Sagen er nemlig den, at Malmö også har fået en lille food-hall, Malmø Saluhall, hedder den. Det kan nok beskrives som Papirøen møder Torvehallerne. Med den kombination giver det næsten sig selv, at den er et besøg værd. Et helt perfekt sted at nye en god og hurtig frokost og der skulle gerne være noget for en hver smag. Vi snakker alt fra Pizza til salater, falaffel, is og brød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ska%cc%8ane2

 

 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments