8 TING OG FORTÆLLINGER OM MIG SOM REJSEMAKKER

img_4727Kroatien 2016

I husker måske, at jeg i år brugte hele mit forår på at rejse. Faktisk var jeg mere eller mindre på farten i 3 måneder. Til flere forskellige destinationer og i flere forskellige sociale konstellationer. I dag er det sidstnævnte det skal handle om, for det var faktisk et element, som jeg endte med at tænkte rigtig meget over.


Min første rejste var til Bali, hvor min skønne veninde, Julie deltog i rejsens første halvdel. Den anden del var på egen hånd og her mødte jeg flere forskellige mennesker. Rejsen sluttede i Singapore, hvor jeg boede en uge, hos verdens bedste Ricky. Da jeg kom hjem, havde jeg en lille uge i København, hvorefter jeg tog til Cypern, og tilbragte en uge med Lau, i forbindelse med en kampagne. Det kunne vi godt gøre igen.  Efterfølgende havde jeg 5 dage på danske jord, inden jeg rejste mod vest, for at tage på en roadtrip i de amerikanske sydstater. Her var vi en helt gruppe på 6 mennesker, som rejste sammen. En god kombi af nogle venner jeg fik, da jeg rejste rundt i Californien for et par år siden og mennesker, som jeg aldrig har mødt.

Faktisk tror jeg, at det er i den periode af mit liv, hvor jeg har været mest udfordret på det sociale plan. Men næsten kun på en god måde og jeg har virkelig lært meget af det. Når man rejser sammen, bliver det hurtigt blive intenst og man er mere eller mindre sammen 24/7. Det kræver kompromisser fra begge sider og man lærer helt enormt meget om sig selv. F. eks bliver ens sære sider langt mere tydelige, men man lærer bestemt også noget sine gode evner.

Selvom alle mine rejser gik langt bedre end jeg turde håber på, på det sociale plan, så har jeg selvfølgelig også opdage, at man godt kan blive træt af sine rejsemakkere og blive irriteret over små ting. Det kan være simple ting som måden, de holder en gaffel på. Men når de ting trænger sig på, handler det nok om, at man i virkeligheden skal kigge indad og overveje, om problemet måske ligge hos en selv. Jeg har i hvert fald lært, at når de ting trænger sig på, så kan det gøre underværker at gå en lille tur for sig selv 😉

Men nok om det. For nu skal det handle lidt om mig som rejsemakker. Sagen er nemlig den, at min veninde, Julie og jeg længe har haft optur over vore rejse-makker-forhold. For det spiller bare på alle punkter. Vi har været afsted sammen nogle gange og hver eneste gang, har det været en kæmpe succes. Faktisk så meget, at jeg blev en smule misundelig på hendes familie i sommers, da de var så heldige at få hende med til Grækenland.

Da vi var på Bali i April begyndte hun at skrive på den her liste. Hun gik all in på den og var meget ambitiøst. Desværre blev hun aldrig færdig mens vi var dernede og da hun kom hjem, bankede hverdagen på og den ene dag tog den anden. Jeg havde egentlig glemt alt om den, men for et par uger siden, lå der simpelthen et færdigt dokument i min indbakke og det skal I selvfølgelig ikke snydes for. Og som man siger; bedre sent end aldrig.

Selv blev jeg helt nostalgisk, da jeg læste det igennem og lige siden, har jeg sendt det ene gode rejsetilbud efter det andet, videre til Julie. Heldigvis skal vi på en lille minitur til Ystad i næste weekend <3

rejseBali 2017

De 5 bedste ting ved at have Mie som rejsemakker

♥ Mie er en super velorganiseret rejsemakker. Hun har styr på ALT fra rejsetider, geografi (lokalt og internationalt), lufthavne, de bedste hoteller, de bedste stande, de bedste restauranter osv. Dette skyldes at hun har ALLE de apps, der er gode på rejsen, hvilket er et stort plus, når undertegnede altid mangler lagringsplads på mobilen… Jeg flyver, spiser og bor derfor aldrig dårligt, når jeg rejser med Mie.

♥ Mie er super god til at shoppe på rejser. Hun spotter de fedeste ting blandt alle turistfælderne, og jeg kan i den grad takke hende for, at jeg ikke er kommet hjem med 3 kjoler i batik, en hæklet stråhat, eller en multifarvet oplukker formet som en elefant (eller en diller..)

♥ Mie er en rigtig god at snakke med, og det er et stort plus når man bruger alle vågne og ikke-vågne timer sammen. Hun er god til at lytte, til at komme med gode råd, og har en oprigtig interesse i (næsten) alle emner. Sidstnævnte blev meget tydeligt, da jeg en dag på en rejse, brugte en halv time på en fortorvscafe, på at fortælle om hvilke lærere i folkeskolen jeg var gladest for og hvorfor.. Oveni det, er Mie en super god historiefortæller, og vi render meget sjældent tør for samtaleemner.

♥ Mie lever af at dokumentere sit liv, og derfor skal der dagligt tages mange billeder af hende. Og når vi rejser kun os to sammen, så er det mig, der bliver sat til at tage disse billeder – nøje instrueret og vejledt af Mie. Jeg tror det kommer bag på Mie, at jeg nævner dette som en af de bedste ting ved at rejse med hende, men jeg synes oprigtigt talt, at det er sjovt at være hendes feriefotograf.

♥ Det er fedt at opleve, hvordan hendes sans for detaljer kommer til live på bloggen gennem billeder, og så er det inspirerende at se, hvordan hun kan forvandle et for mig intetsigende motiv, til noget ret vidunderligt, blot ved at finde den rette vinkel.  Og nej – det er ikke altid det fedeste, at stå i rabatten på en trafikeret landevej i bagende sol med kamera, mobil og pakkenelliker i favnen, alt i mens man prøver at fange det bedste skud! Men som oftest bliver de små fotosessions til ret hyggelige stunder i løbet af dagen, og når man bruger 24 timer sammen, kan man godt bruge en halv time på at hjælpe den anden lidt.

De 3 mest irriterende ting

♥ Mie lever en meget sund og aktiv livstil, og det er der jo intet forkert i. Men når man selv er typen, der altid ’glemmer’ træningstøjet i København, er det en lille bitte smule træls, når Mie står helt morgenfrisk i døren efter at have løbet 8 km og svømmet 20 baner i poolen. Til gengæld skal klokken ikke være meget over 12, før at hun er klar på øl #workhardplayhard

♥ Mie er meget kvalitetsbevidst når det kommer til hvad hun putter i munden. Igen – intet galt i det, men når man selv er typen, der uden problemer stiller sulten med en nuddelret fra en halvsuspekt gadesælger, så kan det nogle gange være en lidt (for) tidskrævende proces at finde den helt perfekte acai bowl..

♥ Mie hader at dele vandflasker. Som i virkelig! I det hele taget så hader hun vandflasker, der er mere end 5 minutter gamle, men især det med at dele dem, det er vidst noget af det værste hun ved. Jeg fandt først ud af det 3 dage inde i vores første rejse sammen, hvor jeg flittigt havde drukket af alle de vandflasker, jeg kunne komme i nærheden af. Til sidst måtte Mie krybe til korset, og (meget pædagogisk) foreslå om vi ikke nok kunne have hver vores vandflaske. Jeg forstår faktisk godt lidt Mie, og jeg ved også, at hun til hver en tid ville give mig noget af hendes vand, hvis jeg spurgte. Alligevel bliver det nogle gange til lidt af et dilemma for mig, når jeg har glemt at købe vand og er tørstig.

img_1641Gili Trawangan, 2017

De 3 sjoveste oplevelser fra vores rejser

♥ Kæmpeedderkoppen Der var episoden i Ubud på Bali, hvor vi kommer hjem fra en middag i byen, og finder en KÆMPE edderkop på badeværelsesgulvet. Vi går i panik og ringer op til receptionen og spørger, om de ikke nok vil sende én ned til vores værelse for at fjerne edderkoppen. Fem minutter efter står der 3 (!) balinesere på vores badeværelse, og da de ser edderkoppen, kigger de noget mistroisk på os, hvorefter de grinende fjerner edderkoppen (med fingrene!).

♥ ”GODNAT” og ”SOV GODT!” – joken, er en joke hvor den af os, der er klar til at sove, slukker lyset siger GODNAT! (på den sure far-agtige-måde) alt imens den anden ikke er nået længere, end at have fundet tandbørsten frem, og derfor står helt uforstående i mørket. Måske (højst sandsynligt) skal man være der, for at finde det sjovt, men vi får altid det vildeste grineflip, hver gang en af os gør det #manskullenokhaveværetder

♥ Shape of You med Ed Sheeran look-a-like Jeg tror at det her må være min og Mies bedste/sjoveste oplevelse til dato på et dansegulv. Vi gik en del i byen på Bali og Gili – nok ret meget for at kompensere for det totalt ikke-eksisterende natteliv, som vi oplevede i Kroatien, hvor vi boede i et gulvbryllups paradis… 

Men anyways – vi står halvfulde midt på dansegulvet på en hostelbar på Gili Trawangan, og så bliver det sat Ed Sheerans Shape of You på. Det var generelt svært ikke at få optur over den sang dengang, da der gik et fælles pige-hvin igennem dansegulvet, alle steder den kom på. Mie og jeg finder så de forbudte trin frem, og giver den max gas i 4 minutter. Alt spillede: lydniveauet var tilpas højt til at man kunne synge (højt!) med, vi var omringet af man-buns, og ja – som prikken over i’et, så stod der guddødeme en engelsk 22årig, engelsk, Ed Sheeran dobbeltgænger én meter fra os #perfekt

Når forskellighederne bliver en fordel

Forskellighed er jo efterhånden noget, man mest ser på som noget positivt, og jeg tror også at det er grunden til, at vi rejser så godt sammen.

Vi er heldigvis i den situation at vi værdimæssigt, og måden vi ser verden på, er meget enige. Det er derfor mest ift. vores livsstile, at vi er forskellige – både i det daglige, men også når vi rejser. Når jeg rejser, så er det for at holde ferie og koble af, og når du rejser så meget som du gør, så kan du ikke være på daseferie hver gang.

Men den kombination tror jeg heller ikke er helt dum, for når vi så vælger at mødes på midten, så sker der nemlig dét, at jeg kommer lidt mere i løbeskoene – og du kommer lidt mere i liggestolene 😉

Dybest set, så handler det om at give hinanden plads, og forstå hvor hinanden kommer fra. Det handler om at respektere hinandens ønsker om hvordan dagen skal se ud, og sørge for at mødes i et kompromis.

Det er også meget sjovere at rejse sammen når man ikke hele tiden vil de samme ting, for på den måde kommer man til at opleve ting, som man ellers ikke ville.

img_1668Ubud, 2017

Ansvarsområder

Mie er klart rejselederen/koordinatoren, hvilket er ret sjovt, når jeg arbejder som koordinator til hverdag. Men jeg sætter virkelig pris på, at du gider at lægge gode planer for os og få ting til at ske, for så føler jeg virkelig at jeg er på ferie!

Udover at være Mie’s fotograf, så ser jeg det lidt som min fornemmeste opgave, at få hende lidt ned i gear. Nu skal det på ingen måde lyde som om, at jeg opfatter hende som en sindssygt hyper type, for det er gør jeg bestemt ikke. Men jeg ved, at hun faktisk godt kan lide at ligge længe i en liggestol med en iskold øl, så det sørger jeg så for, at vi får gjort når vi er af sted sammen.

Mit bedste råd, til andre der skal rejse sammen i en længere periode

Udover at give hinanden plads, og lade sig inspirere af den andens måde at gribe dagen på, så må mit bedste råd være, at man ikke skal stresse over tavshed. For tavsheden behøver slet ikke at være pinlig.

Når man er sammen 24/7, så kan man måske føle, at man skal have dybe og berigende samtaler hele tiden, men den tanke synes jeg at man skal give slip på.

Jeg synes at man bør nyde stilheden, dyrke den, og nærmere se det som et kvalitetsstempel af rejsefællesskabet, at man godt kan finde ud af at være stille sammen. Det positive ved stille stunder, hvor man har siddet og gloet ud i luften i noget tid sammen, er nemlig også, at man vender tilbage til hinanden med en masse nye at ting at tale om.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments