5 FANTASTISKE KOGEBØGER

 photo PB160224_zpsgca9gpry.jpgJeg kan ikke løbe fra, at jeg er en af dem, som er med til at gøre diverse madblogs’ læsertal skyhøje. Der går i hvert fald sjældent en dag, hvor jeg ikke lige klikker forbi et par stykker (eller 15)

Når det så er sagt, så er jeg også kæmpe stor fan af kogebøger. Både fordi det nærmest har en meditativ effekt på mig at sidde og bladre i en. Men i høj grad også fordi, de oftest er super pæne og bestemt ikke gør noget dårligt for en køkkenhylde eller en bogreol. Jeg har efterhånden fået anskaffet mig lidt af en samling, så hvad er mere passende, end lige at dele mine favoritter med jer. Måske kan I endda få lidt inspiration til et par julegaveønsker.

 photo PB160212_zpszawfskno.jpg

Salater fra The foodclub af Ditte Ingemann: Det her var nok den første kogebog, som jeg nærmest betragtede som min (køkken)bibel. De fleste af jer kender nok Dittes blog, The Food Club, og hvis I er vilde med den, så vil bogen bestemt ikke skuffe. Som titlen antyder, så er den fyldt med de lækreste opskrifter på salater og er inddelt efter farver. Altså farver på grøntsagerne, således at den har et kapitel for grøn, orange, lilla, gul og rød. Jeg købte den da den udkom for et års tid siden og har i hvert fald været halvdelen af opskrifterne igennem.

Min favorit er I hendes kikærtesalat, som I kan se herunder.

Bøgen kan købes HER.

 photo PB160213_zpsoh6wdsuo.jpg

 photo PB160214_zpsy3lpgk5d.jpgDeliciously Ella af Ella Woodward: Jeg har længe været stor fan af Deliciously Ella og man kan simpelthen ikke blive andet end glad i låget, af hendes happy go lucky-tilgang til alt. Derudover er jeg dybt imponeret over, hvor mange opskrifter hun kan finde på med kikærter, kokosmælk og søde kartofler (sagt med et glimt i øjet).

Jeg indrømmer gerne, at bogen ikke indeholder helt så mange opskrifter, som jeg håbede den ville. Men dem der er der, er super lækre og billederne er meget smukke. Det skal også lige siges, at man skal være frisk på at prøve noget nyt og anskaffe en del krydderier og andre ting, som man ikke lige har i sit basislager. Man får 254 sider og mange af dem bruger hun også på at tale om sundhed og beskrivelser af diverse råvarer.

Alle opskrifter er veganske, men der kan sagtens tilsættes kød og andre ting, hvis man ønsker det.

Bogen kan købes HER.

 photo PB160215_zpshkacxx2w.jpg

 photo PB160216_zpslcmcvpzl.jpgGeniale Grøntsager af Maria Engbjerg: Og nu til den, som uden tvivl bliver årets mest læste bog, hos mig. De fleste af jer har nok bemærket, at jeg er ret stor fan af Maria og hendes blog Vanløse Blues. Vi deler en kærlighed, for de præcis samme madvarer og jeg har ventet på at hendes bog skulle udkomme, lige siden hun afslørede, at hun arbejdede på den.

Den skuffede på ingen måde og jeg har efterhånden været igennem MANGE af opskrifterne. Helt genialt, så er den inddelt efter grøntsager. Altså et kapitel om squash, et om rødkål osv. De fleste af opskrifterne er salater, men der er også masser af andet fantastisk tilbehør. Min favorit, indtil videre, må klart være hendes blomkålshummus, som hun også serverede til sin bogreception. Jeg tror næsten at jeg spiste en hel skål 😉

Endnu et plus ved bogen er, at ALLE kan være med. Langt de fleste opskrifter indeholder ingredienser, som man snildt kan købe i netto og fakta og er helt overskuelige i deres opbygning.

Den kan købes HER.

 photo PB160217_zpscrykswus.jpg

 photo PB160218_zps6h4avixz.jpgSkønne salater og vidunderligt tilbehør af Emma Martiny: Endnu en blog-kollega, som har gjort et fantastisk stykke arbejde. Emmas bog er afgjort den smukkeste i min samling og det gælder alt fra forsiden, til hver eneste af de 327 sider (ja, den er tyk).

Som titlen også siger, så er det tilbehøret, som er i fokus og den indeholder alt fra lækre salater til dip og smukke kager. Min favoritopskrift er den ristede blomkåls-couscous, som jeg varmt kan anbefale. Hvis man f. eks skal give en god gave til en veninde, så vil den være mit bedste bud. Man kan næsten ikke gå galt i byen, da bogen indeholder lidt af det hele.

Den kan købes HER.

 photo PB160219_zpsqetrv2kv.jpg

 photo PB160220_zpsqp7dcwye.jpgFemme Food af Annika og Winnie Methmann: Her er vi i den helt sunde liga og alle opskrifter er uden Mælk, gluten og hvidt sukker. Egentlig er der ingen af de ting, som jeg udelukker fra min kost, men jeg elsker at spise sundt og så kan jeg rigtig godt lide mange af de gluten og laktosefri opskrifter. Egentlig bare fordi det smager godt. Brød kommer jeg aldrig til at give afkald på 😉

Bogen er forholdsvis ny og kommer både omkring, salater, kager, dip og glutenfri bagning. Alle billeder er super smukke og inspirerende og hvis man gerne vil leve en gluten og laktosefri livsstil, så vil jeg mene, at det er en rigtig god håndbog, da den også beskriver og berører emnet og givet fine tips.

Bogen kan købes HER.

 photo PB160221_zpsuuzhl6oh.jpg

 photo PB160222_zpswbrjfqfn.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments