YNDLINGSSERIER

Januar er Januar og det er der ikke så meget at gøre ved. Hvis man ikke er en af de heldige, som skal til Thailand, Mexico eller et af de der dejlige steder, må man ligesom bare få det bedste ud af. Det kan man blandt andet gøre med en masse gode serier. Faktisk ved jeg ikke noget bedre, end at afslutte min dag under dynen med et afsnit eller to. I løbet af de sidste par år, har jeg været en del serier igennem og nu vil jeg lige tippe om mine favoritter..

 photo serier1_zps7de3abd2.jpg

Vi starter i den lidt tunge ende: The Walking Dead. Hvis man er sart og ikke kan tåle klamme zombier, hjernemasse, indvolde og hvad der nu ellers hører sig til, skal man holde sig langt langt væk. Selvom jeg ikke selv er specielt stor fan af den slags, er det altså en helt fantastisk serie, med mange gode tematiker, flotte billeder og godt skuespil. Kort fortalt handler den om politimanden, Rick, kommer ud for en ulykke og ender i koma. Efter noget tid vågner han op til en verden, som er blevet ramt af en epidemi, hvor alle er blevet til Zombier. Mirakuløst sin familie og en lille gruppe mennesker, som endnu ikke er blevet til zombier. Så kører den ligesom bare derfra – først handler den mest om at overleve zombierne, men herefter kommer alt det der med gruppedynamik, lederroller og hele dommedags-spørgsmålet, for hvem gider egentlig overleve i sådan en verden?

Se den – jeg lover at det ikke kun er blod, slåskampe og zombier.

 photo serier2_zps945c7c6e.jpg

Og så til noget helt andet og lidt blødere af slagsen: Gossip Girl. Jeg gætter på, at de fleste af jer allerede har været der. Den er vel efterhånden gået hen og blevet en klassiker på højde med Sex and The City. Am I right? Og selvom der måske er lige lovligt meget drama, kriser, intriger osv. kan man ikke få nok.  Jeg slugte alle 6 sæsoner på to måneder og jeg snupper stadig et afsnit i ny og næ. Bare for at få den der “hvor ville jeg dog ønske at jeg boede i den vildeste lejlighed på Manhatten og havde alle penge i verden-følelse”.

 photo serier3_zps5da46e6f.jpg

Videre til min seneste besættelse: Breaking bad. Selvom jeg har fået den anbefalet mange gange, var jeg lang tid om at komme i gang. Jeg havde lidt en idè om, at sådan noget med narko, marfia og action ikke var noget for mig. I was wrong. Den serie har seriøst hele pakken. Den er spændende, sjov, alvorlig, tankevækkende, har nogle fantastiske skud og kameravinkler og ikke mindst noget af det bedste skuespil jeg længe har set. Jeg tør godt love, at man kommer til at sidde klistret til skærmen, selvom man ikke synes at actionfilm og serier ikke er the shit. Jeg er meget få afsnit fra den endelige afslutning og må indrømme, at jeg har svært ved at forestille mig en hverdag uden Walt, Jessie, Skyler, Hank, Marie og alle de andre.

 photo serier4_zps5fabd7c3.jpg

Sidst men ikke mindst: Arvingerne. Jeg er en sucker for danske dramaserier og jeg tror faktisk, at jeg har set samtlige der nogensinde har lavet. Selvom Arvingerne nærmest kun lige er gået i gang, har jeg kun en enkelt ting at sige: GENIALT. Og Mikkel Boe Følsgaard – OMG.

Hvis I kan anbefale andre gode serier, må I endelig ikke holde jer tilbage <3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments