16 FANTASTISKE UDSALGSFUND

HVORDAN JEG FIK MIN PÆNE HUD TILBAGE

 photo PC270326_zps7znavsvn.jpgNu er jeg langt om længe klar med en opdatering angånde min hud og alle de problemer, som jeg har haft med den, det seneste halve år. Nogle af jer husker måske, at jeg har kæmpet lidt af en kamp mod uren hud, som pludselig opstod ud af det blå.

I samme forbindelse har jeg haft et samarbejde med det franske hudplejemærke, Avène, med det formål at få min pæne, eller bare almindelige, hud tilbage. Det er ENDELIG lykkedes, men det har bestemt ikke været en nem kamp.
 photo P9160139_zpskfpjb38z.jpgDet hele startede tilbage i September, hvor jeg tog på en tur til Frankrig, sammen med Avène. Her blev vi introduceret til alle deres produkter og vist rundt på deres fabrikker og laboratorier. Sidst men ikke mindst, fik vi også en hudlæge til at kigge på vores hud og hjælpe os med at finde frem til de produkter, som vi havde brug for.

Billedet herover er tager dernede og viser vist ganske fint, hvor slemt det stod til dengang. Den dag i dag, har jeg stadig ingen idè om hvorfor det pludselig opstod. Jeg spiser sundt, forholdsvist økologisk, renser min hud og alle de andre ting, som man bliver anbefalet. Alligevel lignede jeg en på 16. Av hvor var det bare frustrerende og enormt hårdt for selvtilliden. Jeg husker dage, hvor det var så slemt, at jeg ikke havde lyst til at gå uden for min dør og hvor jeg seriøst fik en klump i halsen, når jeg så billeder af mig selv.

I Frankrig kunne hudlægen fortælle mig, at det er det man kalder for voksenakne. Det sætter sig primært i panden og hagen – præcis som mit. Man ved ikke hvorfor det opstår og det behøver nødvendigvis heller ikke at have en grund. Jeg fik anbefalet en bestemt produktserie mod uren hed, men fik samtidig også at vide, at det ikke ville kunne klare det alene og at jeg blev nødt til at kontakte min læse, med henblik på at få noget antibiotika. Ud fra det skulle jeg se produkterne som supplerende og ikke mindst som fugtgivende, da sådan en omgang antibiotika kan være hårdt for huden og udtørre den.

 photo PC270344_zpssdajbmuw.jpgOg hvad har jeg så gjort?

Hos min læge fik ordineret en omgang antibiotika. Nærmere bestemt Dalacin. Dem skulle jeg tage i en måned og derefter skulle vi revurdere situationen. Efter en måned følte jeg ikke at der var sket de store fremskridt, så min læge gik med til at give mig noget stærkere. Denne gang prøvede jeg Tetracyklin og det gjorde absolut INTET godt for mig. Det gjorde ikke min hud værre, men bivirkningerne var så slemme, at jeg ikke kunne have en normal hverdag. Kort fortalt, så fik jeg så slemme sammensnøringer i spiserøret, at det føltes som om, at jeg slugte tennisbold hver eneste gang jeg skulle synke. De dage hvor det var værst, var det nærmest et projekt at gennemføre et måltid.

Tetracyklin blev hurtigt droppet og min læge anbefalede jeg gav Dalacin en ekstra chance. Det gjorde jeg så og siden da, er det faktisk kun gået fremad. Endda så meget, at næsten alle omkring mig har nævnt det. Min hud er stadig ikke perfekt og det kan sagtens være, at den aldrig bliver det. Men den er ikke uren og usund at se på længere og det er bestemt det vigtigste for mig.

Under hele processen, har jeg selvfølgelig brugt de produkter, som jeg fik anbefalet fra Avène og jeg er ret sikker på, at de også har haft en indflydelse på resultatet. Både min læge og de søde damer på apoteket, advarede mig om, at min hud ville tørre ud, når jeg tog antibiotika. Jeg fortalte selvfølgelig at jeg brugte produkter fra Avène og både læge og apotekerdame syntes at det var en rigtig god idé.

De tre produkter, som jeg har haft aller mest glæde af, er dem I ser på billedet herover.

Cleanance Expert: En netcreme, som er udviklet til uren hud og som har den skønneste konsistens og efterlader huden silkeblød. Kender I det der med, at der er nogle produkter, som man bare kan mærke gør noget godt for ens hud? Sådan er den 😉

Cleanance Micellar water: Her har vi mit absolutte favoritprodukt. Micellar water er jo et alt-i-en renseprodukt, som både kan bruges til hud og make up. Hos Avène i Frankrig, anbefalede de mig faktisk, at jeg kun skulle rense min hud med den dermed undgå at bruge almindelig vand. For mig virkede det helt skørt ikke at skulle rense mit ansigt med vand, for er typen, der slet ikke kan gå i seng, hvis jeg ikke føler mig 100% ren. Jeg startede også med at bruge den sammen med vand fra hanen, men besluttede mig for at give det et forsøg for en månedstid siden og det er faktisk siden da, at min hud virkelig er kommet i bedring. Måske er der noget om, at det der vand ikke er så godt for huden.

Hydrance optimale Light: En fugtgivende dagcreme, som opretholder hudens fugtbalance og giver en beskyttende barriere mod fugttab. Jeg er sikker på, at den har været rigtig god for min hud, med den stærke medicin, som jeg har udsat den for.

 photo PC270287_zpsaagciopl.jpgSådan ser jeg ud i dag. Helt uden make up eller noget som helst andet. Som sagt er min hud ikke slet perfekt eller fejlfri endnu. Det ville selvfølgelig være fantastisk, hvis den blev helt glat og jævn, men sammenlignet med hvordan den så ud for et par måneder siden, så er jeg ovenud lykkelig.

Jeg tager stadig Dalacin, for min læge har anbefalet at gøre det i tre måneder. Derefter har jeg selvfølgelig tænkt mig at stoppe igen og krydse alt hvad jeg har for, at min hud forbliver pæn. Andet vil jeg næsten ikke kunne overskue 😉

 photo PC270335_zps9izrq8hf.jpgJeg håber I synes at det har været sjovt at følge med i min proces, som jo heldigvis endte godt. I er selvfølgelig mere end velkommen til at stille spørgsmål eller smide en kommentar ?

Derudover vil jeg også anbefale at holde godt øje med bloggen i løbet af de næste par dage, for det kunne jo være, at der kom en konkurrence, hvor I kunne vinde en hudplejeserie, som passer perfekt til det som jeres hud har brug for.

Udgivet i samarbejde med Avène.

14 kommentarer

 • […] Native ads og bloggerstrategi Avène har et fast defineret målgruppe bestående af stilsikre, ambitiøse, selvforkælende kvinder på 25-40 år. Sådan er det. Og sådan må det gerne fortsætte – men helst med endnu flere købere af samme kaliber. Efter vores analyse og de indsigter den giver os, anbefaler vi en native ads-, blogger- og ambassadørstrategi. Både for at målrette kommunikationen optimalt, skabe troværdighed omkring indholdet og for at anvende budgettet mest effektivt. Efter yderligere kvantitativ og kvalitativ analyse udvælger vi tre relevante bloggere og går i 1:1-dialog. Herefter indleder vi unikke, individuelle ambassadør- og bloggersamarbejder med Emily Salomon, StoneMuse og WeWonder. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes, det har været virkelig spændende at følge med i! Selv kæmper jeg også lidt med uren hud, men efter tidligt på året at have fået udskrevet creme på recept af lægen, er det blevet meget bedre! Efter at have læst dit indlæg her, vil jeg bestemt overveje at supplere med rense”vandet”!
  Hav en dejlig nytårsaften imorgen, Mie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] allerskønneste læsere ♥ Første og fremmest skal I have 1000 tak for jeres kommentarer til mit indlæg om min hud-historie. Både de kritiske og de knapt så kritiske. Et par stykker af jer har også været søde at sende […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har virkelig fået pæn hud!

  http://satinawandel.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Mie.

  Har fulgt lidt med i din rejse mod pænere hud, da jeg selv døjer med urenhud. Mit er heldigvis ikke acne, men istedet kæmper jeg med inkapslinger i huden især omkring hage og næste, og det er måske lidt af et first world problem, men som du selv beskriver det, så rammer grim hud virkelig ens selvtillid.

  Jeg prøvede igennem lang tid alle mulige forskellige produkter, og prøvede at holde mig til produkter med så lidt kemi i som muligt men intet hjalp. I efteråret besluttede jeg mig derfor for, at nok skulle være nok, og så bestilte jeg en tid ved Naturskøn som er en økologisk beauty shop her i Aarhus, hvor de også tilbyder en lang række kosmetologiske behandlinger. Det var simpelthen den bedste beslutning nogensinde. Her mødte jeg en ekstremt kompetent og professionel kosmetolog, som kunne fortælle mig hvilke produkter, jeg skulle bruge, og hvordan jeg kunne ændre mine vaner i dagligdagen, for at undgå indkapslinger og sorte orme i huden. Bl.a. blev jeg opfordret til at spise/leve efter min blodtype, da nogle blodtyper er bedre til at komme af med den syre, der kan ophobe sig i kroppen (og derfor have svært ved at skille sig af med de affaldsstoffer, der sætter sig i huden).

  Anyway, long story short: Min hud er helt klart blevet meget bedre, siden jeg begyndte ved Naturskøn. Det er sådan en luksus, at have det at se frem til hver måned. Derudover renser jeg morgen og aften med produkter fra Jurlique.

  Godt nytår og forsat held og lykke med din flotte nye hud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Godt at din hud ser fin ud igen. Jeg har også haft ptoblemer med acne, og der er desværre rigtig mange (inklusiv mig selv) en antibiotikakur virker godt på, så længe man er på den, men når man stopper kommer problemerne igen retur. Bare så du ikke går helt ned, hvis dine problemer vender tilbage. Hvis det sker bed da din læge om en henvisning til en hudlæge som det næste. Jeg var nemlig igennem en frygtelig masse antibiotikakure hos min læge, inden jeg blev henvist. Og det var desværre bare spild af tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hej Malene..
   Tusind tak for din kommentar.
   Jeg er heldigvis også blevet henvist til en hudlæge. de har bare 110 års ventetid. Men jeg har bestemt også tænkt mig at give det er forsøg. For som du skriver, så er det jo ikke til at vide hvad der sker, når pillerne ikke er der længere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvor er det dejligt, at din hud er blevet meget bedre. Det blev min også. Og en stor del af takken skylder jeg Avenes produkter.

  Noget helt andet er, at min mobil (en iphone 6) og din blog ikke rigtigt kan sammen. Skærmen ‘fryser’ ofte, når jeg vil scrolle op og ned på siden. Jeg ved ikke hvorfor, måske det er min mobil, den er galt med, men det sker desværre kun, når jeg besøger dig.
  Men tak for en god blog. Den besøger jeg ofte – på min computer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hej Malene..
   Tusind tak for din kommentar og ikke mindst feeback.
   Der er flere som også har skrevet til mig med samme problem.
   Jeg har givet besked til min teknikker og håber at vi får sagen løst med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Hej
  Hvor dejligt for dig. Har selv lidt af akne og fået medicinsk behandling for det, så jeg ved hvad du har været igennem.
  Jeg bliver dog nødt til at sige at jeg overhovedet ikke kan se hvad økologi har noget med sagen at gøre. Hvorfor skulle man få bumser af konventionelt produceret mad? Det er NØJAGTIG lige så sundt som øko. Økologiske produkter indeholder ofte tungmetaller ( økologisk sprøjtegift!) og svampetoksiner, som ikke gør noget som helst godt for dig. Evt pesticidrester i konventionel mad er så minimalt, så du skal spise VIRKELIG meget af det før det -muligvis- kan have påvirkninger og så kan man jo dårligt kalde det giftigt. Folk tror jo det er gift, men det er altså bare mad.
  Nå, haha du ramte lige et ømt punkt, men jeg bliver så harm over at folk hovedløst antager økologi som frelsen til alt ( også akne åbenbart) og det er altså lidt mere nuanceret. MEN det ændrer ikke på at akne er ulideligt at leve med og det er vigtigt at fortælle folk at man altså kan gå til lægen og få medicin for det ( ligesom en mark der er ramt af sygdom også kan få behandlinger for den sygdom der risikerer at ødelægge afgrøden ?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hej Birgitte..
   Haha.. der skal jeg da lige love for, at jeg ramte et ømt punkt 😉 Tænkte nok også at det ville være en antagelse, som ville få nogle kommentarer med på vejen.
   Lad mig lige starte med at sige, at jeg på INGEN måde er hverken fanatisk eller hellig, når det kommer til økologi. Jeg er selv vokset op i et hjem, hvor det på ingen måde var en prioritet og det vi havde, var kun økologisk, hvis det kostede det samme, som det ikke-økologiske.
   Når det så er sagt, så fik jeg et mindre chok i sommers, da jeg rejste rundt i Californien. I USA bruger de som bekendt langt flere tilsætningsstoffer end vi gør i Danmark. Især på deres frugt og grønt, og det er noget af det, som jeg spiser rigtig meget af. Jeg havde ikke været der i mere end et par dage, før min hud gik fuldstændig bananas. Det var der det hele startede. Jeg opsøgte hjælp derovre og fik fortalt, at det med stor sandsynlighed skyldes alle de tilsætningsstoffer, som min krop ikke var vandt til. Siden da, har jeg gået noget mere op i økologi.
   Det er også mit belæg, men det holder jeg bestemt også fast i, for jeg sikker på at det havde en indflydelse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Lige hvad jeg også skulle til at skrive – jeg synes også det er utroligt, hvad god konventionel mad skal beskyldes for idag 🙂 Med det sagt så kender jeg alt for godt til kampen mod uren hud – har selv været i mangeårig lægebehandling, hvilket gav så gode resultater, da jeg til allersidst kom igennem den ‘sidste udvej’ – nemlig den stærke A-vitamin kur. Idag er jeg lykkelig for at jeg gjorde det – det er utroligt, hvordan uren hud går lige i selvtilliden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Forts. Selv vælger jeg primært danske fødevarer, og meget hellere det end økologiske udenlandske – netop fordi jeg ved, at de danske regler er stå stramme ift. tilsætningsstoffer og brugen af pesticider. Og så vil jeg også bare gerne støtte op om danske arbejdspladser 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hej Charlotte..
   Jeg er helt enig med dig ang. de danske fødevarer. Dem går jeg bestemt også selv efter, men ser det lidt som en dobbelt-bonus, hvis jeg både kan få dem danske OG økologiske.

   Ang. huden og den stærke A-vitaminkur, så har jeg også hørt rigtig mange ting om den. Ikke mindst, at den helt sikkert skulle virke. Hverken min læge eller hudspecialister mente dog at det min hud var slem nok til sådan en omgang. Mine læge ville faktisk ikke engang give mig antibiotika til at starte med.
   Derudover er jeg ikke sikker på, at jeg vil kunne overskue dens bivirkninger og forholdsregler, så jeg krydser alt hvad jeg har for at jeg ikke skal ud i sådan en omgang. Men det er bestemt rart at vide, at der er en udvej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

16 FANTASTISKE UDSALGSFUND