Sommermode 2023 – Tendenser, farver og sommertøj til kvinder

ENDELIG står sommeren for døren. Sæsonen, vi bruger store dele af året på at længes efter, og hvor det endelig er tid til at smide jakken og de lange bukser (i hvert fald når det kommer til de gode dage). Det er også tiden, hvor de fleste af os søger mod stranden, mod sommerhuset eller måske endda på en lille tur sydpå.

Sommer betyder også en ny sæson og nye tendenser, når det kommer til mode. Personligt vil jeg aldrig opfordre til, at man følger tendenserne slavisk. Man bør vælge det, der fungerer bedst for én selv og som man føler sig tilpas i. Det er præcis der, god stil opstår.

Alligevel kan man sagtens kigge på tidens tendenser og lade sig inspirere og det er præcis derfor, jeg netop har lavet det her indlæg. Præcis som jeg gjorde, da jeg tog temperaturen på forårsmode 2023. Jeg har dykket en tur ned i modebilledet og kigget hos nogle af de bedre webshops og dannet mig et overblik over, hvilke tendenser der rør sig når vi snakker sommermode 2023.

Et gennemgående tema er, at vi skal holde fast i vores klassiske items. En god sommerkjole, en klassisk og let hørskjorte, en fin stråtaske og måske tilsat et par lidt vildere solbriller, hvis man er til et lidt mere eksperimenterende look.

Sommermode 2023 - Tendenser, farver og sommertøj til kvinder 1

Blå skjorte fra H&M, Brune solbriller fra Chimi, Stråtaske fra Becksöndergaard, Blå stropkjole fra H&M, Brun hørkjole fra Gina Tricot, Clutch fra ARKET, Blondetop fra & Other Stories, Stribede bukser fra ARKET, Blomsterkjole fra Gina Tricot, Stropkjole fra HOLZWEILER, Hørskjorte fra Gina Tricot, Shopper fra ARKET, Solbriller fra Gelo

Blomsterede kjoler

Sommer rimer på feminine kjoler, gør det ikke? I år får du muligheden for at gå all in på den feminine version, for den blomstrede sommerkjole går igen over hele modebilledet og der er noget for enhver smag. Skal den være kort? Skal den være lang? Eller sort eller hvid, stram eller løs? Uanset hvad, så kan du med sikkerhed finde præcis den, der passer perfekt til dig.

Badedragter

Ingen sommer uden badetøj, vel? Og derfor har jeg selvfølgelig også samlet en håndfuld af sæsonens pæneste badedragter. Og der var virkelig mange at vælge imellem og nu hvor vi snakker om sommermode 2023 så tror jeg det er den pæneste badedragt-sæson til dato 😅 Særligt er jeg vild med den smukke stribede version fra ARKET og dens fine maritime look og så er det også gået op for mig, hvor stærke danske Becksöndergaard er på den front.

Linen

Ingen sommer uden Linen. Eller hør, som man jo også kalder det. Uanset hvad, så er det en tendens, vi har set de seneste mange somre, og når vi snakker sommermode 2023, kommer vi ikke udenom det. Linen er her, der og alle vegne, og det forstår man jo godt, for det er bare et virkelig dejligt, let og luftigt materiale, som er perfekt til varme, lange og lyse sommerdage. Endnu bedre er, at det også er nemt at pakke ned i en kuffert til sommerferien.

Stråtasker

Hvad er en strandtur uden en stråtaske? Eller selvfølgelig kan man godt tage på stranden uden en stråtaske, men hvis man gerne vil se smart ud samtidig, så er det altså en perfekt accessorie. Til strandturen skal du helt sikkert gå efter en stor model, så der både er plads til badetøj, håndklæde og solcreme. Men faktisk kan en stråtaske også sagtens bruges i et lidt mere sofistikeret outfit eller til en sommeraften i byen. Her vil jeg gå efter en mindre version. F.eks den smukke clutch fra ARKET.

Blå striber

Kigger vi på sommerens farver 2023 så kommer vi på ingen måde uden om den smukke lyse blå farver. Den kommer i mange fine versioner, men særligt den med de hvide striber, ser vi igen og igen. En tendens, vi både ser på skjorter, på kjoler og på bukser. Det er en tendens, der leder tankerne hen på noget maritimt og lange varme sommerdage på stranden. Det er desuden en tendens, vi har set flere sommersæsoner tilbage og mon ikke den dukker op igen i de kommende. Med andre ord, vil det være et godt, langtidsholdbart og tidløst køb.

Trench coats

Den famøse og evigt klassiske trench coat var vi også omkring i mit indlæg om forårsmode 2023. Men den får altså også en plads, nu hvor vi snakker sommertøj 2023 for et er et af de items, som vi ser over det hele. Nu rimer “jakke” selvfølgelig ikke på sommer, men om vi vil det eller ej, så kommer vi nok ikke udenom, at de fleste danske sommerdage er den slags, hvor man på et tidspunkt får brug for en trench coat. Heldigvis er det et item, som kommer frem sæson efter sæson, så det vil være en god og tidløs investering. Brug den sammen med en smuk hvid skjorte og et par seje sneakers.

Birkenstock

Den gode klassiske Birkenstock har været yderst populær de seneste mange somre og når vi snakker sommermode 2023 så kommer vi heller ikke udenom dem. Personligt er jeg kæmpe fan, for jeg synes, at de tilfører et cool og afslappet element til erhvert outfit og så kan man jo heller ikke komme udenom, at vi har at gøre med et yderst behageligt fodtøj.

Men man skal være hurtig, hvis man skal have fat i et par i år, for de har det med at blive udsolgt på ingen tid. Der findes flere versioner af skoen, men blandt de mest populære er den den lukkede Boston-model eller den klassiske Arizona.

Hvide blonder

Yndigt skal det være i år og vi kvinder får virkelig mulighed for at vise vores feminine side. De smukke blonder ses over det hele. På kjoler, på toppe og på skjorter og aller mest i hvide versioner. Brug blonderne når du virkelig skal dresse up med en smuk kjole, eller lad dem være et feminnt element i et mere maskulint look, hvor du f.eks kombinerer dem med løse jeans og en oversize blazer. Her har ARKET f.eks lavet den perfekte version.

Ballerinasko

Når vi snakker om mode sommer 2023 så kommer vi ikke udenom ballerinaskoen. Den klassiske, feminine model er tilbage. Den har det med at komme snigende ind og ud af sæsonerne og i år er den altså tilbage. Om du er til sort, lys, med eller uden sløjfe, så kan du helt sikkert finde den model, der passer til dig. Brug den til en kjole med en fin lille strømpe i eller med et par seje løse mom jeans.

Sommerens farver 2023 – lyse, lette og feminine

Når vi kigger på modefarver 2023 så skal vi se i retningen af det lette, lyse og simple. Nuancerne er afdæmpede og rolige. Næsten maritime og de leder hurtigt tankerne hen mod varme sommerdage ved de danske kyster og på en gåtur ved den franske riviera. Et smukt og simpelt print, som bl.a kan ses på skjorte fra Coster Copenhagen kan man også spotte flere steder lige som tynde striber på luftigt hør også går igen flere gange.

Solbriller

Vi kan naturligvis ikke snakke om sommermode, uden også at komme omkring solbriller. Måske den vigtigste og mest uundgåelige accessory. At solbrillemoden skifter år for år og at det ofte er en af dem, som kan dele vandende, har de fleste af os nok bemærket. Men det gode er, at der ikke er èn særlig trend, som skal følges. Der er mange at vælge imellem og man kan helt sikker finde det par, som passer bedste til en. Er man modig og eksperimenterende, så kan man f.eks kaste sig over den famøse hurtigbrille eller et par med en lys eller anderledes glasfare. Er man mere klassisk i sin stil, så kan man gå efter et par, der både er simple og klassiske.

Det lille tørklæde

Det lille tørklæde er en perfekt sommer accessory og der er intet, som kan give lidt ekstra liv til et simpelt outfit, som et lille silketørklæde. Derudover har det mange forskellige funktioner. Det kan både bruges om halsen på en kølig sommeraften, i håret som beskyttelse for solen eller endda som en fin top, som COS viser det så fint lige her.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments