A New bag in town

A New bag in town 1
Reklamelinks: Blazer: ARKET Bukser: Monki Støvler: & Other Stories Taske: Still Nordic

Reklame for Stille Nordic

I sensommeren sidste år, tikkede der en lille og sød besked ind i min DM. Den var fra det danske taske brand, Still Nordic, som bare vill tjekke ind med et hej og et par søde ord om, at vi ville matche hinanden godt. Jeg kendte dem ikke i forvejen og vi blev enige om, at vi ville stay in touch og så kunne jeg følge med fra sidelinjen. Det har jeg gjort og min begejstring er bestemt ikke blevet mindre. Derfor er jeg også virkelig glad for, at vi har indgået et lille samarbejde, med fokus på deres nye forårskollektion.

A New bag in town 2
Jakke fra Pull and Bear Taske fra Stil Nordic

Still Nordic

Still Nordic er et relativt ungt brand, der så sin begyndelse i 2013 og de specialiserer sig i klassiske og smukke tasker, der er lavet i tidløse skandinaviske designs med fokus på, at priserne skal holdes på et niveau, hvor alle kan være med. Desuden har de også en bæredygtig vinkel, som jeg jeg kommer nærmere omkring længere nede.

A New bag in town 3
A New bag in town 4
A New bag in town 5

Fineste Fergie

Da vi skulle skyde vores samarbejde i gang, skulle jeg naturligvis vælge, hvilken taske jeg gerne ville have i fokus. Efter at have gennemgået kollektionen, var jeg ikke i tvivl. Det skulle være den smukke, klassiske, tidløse og ikke mindst praktiske Fergie Shoulder Bag, som er en del af Fergie-serien. Som min søde kontaktperson hos Still Nordic skrev, så skulle jeg vælge en taske, som jeg vil kunne bruge i mange år. Det er jeg helt sikker på at jeg kan med denne og selvom jeg har valgt en farve, der kræver lidt ekstra pleje og kærlighed, så er jeg sikker på, at den kun bliver smukkere med tiden.

Jeg havde ikke set den IRL da jeg valgte den og når det kommer til læder, så er det jo altid lidt af et sats. Den slags kan jeg faktisk bedst lide se og mærke først. Men med Fergie Shoulder Bag her, var jeg virkelig heldig, for hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg næsten at den er endnu pænere i virkeligheden, end på billederne.

Den kommer desuden også i en flot sort version og at den måske ville være et mere praktisk valg, kan man nok ikke komme udenom. Men i min personlige samling manglede jeg lige præcis sådan en farve her. Desuden er størrelsen helt perfekt, til de krav, jeg har til en god hverdagstaske. Den kan rumme det meste af det, jeg har med på farten. En lille hårbørste, en vandflaske, mine handsker og hvad jeg nu ellers ender med at få pakket.

A New bag in town 6
Jakke fra Pull and Bear Taske fra Stil Nordic
A New bag in town 7
A New bag in town 8

Den bæredygtige tilgang

Desværre er det noget nær umuligt for et fashion brand at opnå en 100% bæredygtig produktion og derfor vil Still Nordic heller ikke kaldes for et “bæredygtigt brand”.

Dog har de, med deres seneste kollektion, ændret lidt i tilgangen, således, at de bevæger sig i den rigtige retning. Det gør de med en holistisk tilgang, hvor de vil forbedre materialer, produktion, emballage og transport. Altså hele vejen rundt. De har sat fire ambitiøse, men realistiske målsætninger, som de bestræber os på at opnå inden udgangen af 2021. Og hvad og hvordan de skal opnås, kan man læse meget mere om her.

A New bag in town 9

Leather made well

På min taske, Fergie Shoulder Bag og en række andre modeller fra deres kollektion, består størstedelen af læderets garvning, af en vegetabilsk garvning (garvning er processen, hvor man forvandler dyreskind til brugbart læder).

Ved vegetabilsk garvning brugere man planteekstrakter, og påvirker derfor spildevandet med mindre kemi. Her bliver læderet dog en anelse mere stift og skal “gåes til”. Dog gør det også, at det holder længere.

Den anden garvning er kromgarvning, hvor læderet ofter bliver blødere. Dog er det en proces, som resulterer i giftigt spildevand, der kan have en negativ miljømæssig påvirkning. 

Fergie (og en række andre modeller) er produceret 98% vegetabilsk garvning og kun 2% kromgarvning.

A New bag in town 10
Reklamelinks: Blazer: ARKET Bukser: Monki Støvler: & Other Stories Taske: Still Nordic

Jeg håber at I kan fornemme, hvor glad jeg er for den her taske og hvor meget jeg gerne vil støtte op om små brands, der virkelig tager deres forpligtelser alvorligt og som bruger tid og ressourcer på at beskytte miljøet.

Hvis I også har fået et godt øje til Fergie her, så vil jeg klar anbefale, at I lige holder godt øje med min Instagram de kommende dage, for det kunne meget vel tænkes, at der skete noget med en lækker konkurrence 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments