Månedens der gik, måneden der kommer

Glædelig 1. Februar, venner 🖤

Årets sidste vintermåned og måneden, hvor dagene bliver lysere, længere og hvor de første små forårstegn begynder at melde deres ankomst. Er vi rigtig heldige, bliver det måske også måneden, hvor vi stille og roligt og ligeså langsomt, kan vende tilbage til et normalt liv. Åh hvor jeg håber. Både for mig selv, men så sandeligt også for dem, der er pressede op til begge øre på økonomien, med hjemmeskoling og alt det der.

Der er selvfølgelig blevet tid til det traditionelle tilbageblik på måneden der gik og et lille indblik i mine ønsker for den kommende. Måske I kan bruge det som lidt inspiration og som altid, vil jeg jo gerne høre, hvad i har i ærmet.

Januar var, som altid, lang. Lang, mørk, grå og kold. Med små fine dage, hist og her, naturligvis. Men i skrivende stund føles det som evigheder siden, at det var nytårsaften. Ærligt, så kan det være en smule udfordrende at lave de her indlæg, når der ikke sker noget som helst. Men på den anden side, så er de også med til at minde mig om, at der alligvel er små begivenheder og ting at bemærke, notere og lade sig lære af, i en tid, hvor isolation er overskriften på alt.

Men here we go…

Månedens der gik, måneden der kommer 1

Højdepunkt

Åh..der har faktisk været mange fine små ting, når jeg lige får tid til at tænke over det. De magiske vintermorgener på Fyn, en af mine bedste venner, som også er udenlandsk dansker, er kommet på et langt og uventet besøg i Danmark og at mine kreative sysler (og ikke mindst evner) har taget fart. 

Lavpunkt

Jeg nægter at skrive noget med lockdown (selvom det nok er det ultimative lavpunkt). Men det er jo næsten også umuligt, at komme udenom. Især når vi snakker om tidens lavpunkter. Som udgangspunkt vil jeg nok sige ensomheden. På trods af, at jeg ikke som sådan føler mig ensom og er heldig at se mennesker langt de fleste dage, selvom jeg bor alene. Men jeg savner at møde nye mennesker i virkeligheden. Mennesker der giver mig inspiration, nye tanker og noget at reflektere over. 

Glimt og fortællinger

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Læst bøger inden sovetid i stedet for at se serier. Og gjort alt hvad jeg kunne for ikke at slå mig selv i hovedet over de ting, jeg ikke har kunne nå og ikke har kunne samle mig om eller finde ud af. 

Jeg har været inspireret af

Johanne Kohlmetz og alle hendes syprojekter. Alle mine fellow nybegyndere, skal virkelig følge med hos hende. Og det er ikke kun når det kommer til syning, men også alverdens andre DIY-projekter. 

Månedens der gik, måneden der kommer 2
Fem gode serier

Det bedste jeg har set

Januar har uden tvivl været en af mine mest serie-sløve måneder længe. Men den, jeg har fundet mest glæde i, er uden tvivl Netflix’s lille mindfullness-serie “Headspace Guide to meditation”. Jeg har efterhånden set alle afsnit 3-4 gange og snupper gerne et, lige inden sengetid. Oftest med lukkede øjne og jeg lytter bare. Det er den sikre vej til at falde i søvn. 

Månedens der gik, måneden der kommer 3

Det bedste jeg har hørt

Den nye single “Good days” fra SZA. Jeg ELSKER SZR og har ventet på en ny udgivelse fra hende, i noget der føles som evigheder. Og så smider hun pludselig det her lille mesterværk på gaden. Det har uden tvivl været månedens soundtrack. 

Og så kommer jeg vist næsten heller ikke udenom at nævne Amanda Gorman’s tale ved indsættelsen af Joe Biden. Den giver mig stadig gåsehud.

Månedens der gik, måneden der kommer 4

Det bedste jeg har læst

Lone Franks “Størst af alt”. En hel fantastisk samtalebog mellem Lone Frank og en psykolog, der har kærlighed og alle dens former og forståelser, som omdrejningspunkt. Den tager udgangspunkt i Lone Franks eget liv, der har forløbet på en måde, som har gjort, at hun står i en situation, hvor hun faktisk lever uden kærlighed. Eller i en situation, hvor der ikke er noget, hun elsker og hvor ingen elsker hende. Det lyder måske lidt hårdt, men i virkeligheden er den fyldt med fine analyser og måder at anskue kærligheden på. 

Det bedste jeg har smagt

Restautantbesøg er der jo ikke meget af lige for tiden og jeg har faktisk heller ikke gjort mig særligt meget i take away. Derfor må valget næsten falde på retten med nudler og peanuts, som jeg har lavet ud fra Louisa Lorang’s fantastiske kogebog. Den har jeg lavet flere gange og den har imponeret alle, der har smagt den.  

Nudelsalt med peanuts

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Januar har godt nok også været fattig på shopping. Normalt ville jeg nok skrive noget med et godt genbrugsfund, men det er jo heller ikke muligt at gøre sig i den slags. Derfor må valget nok falde på noget så simpelt og lock down-agtigt, som mit hvide sweatsuit fra ARKET

Det bedste beauty produkt 

Jeg har netop genfundet kærligheden til den her vidundercreme fra Klaris, som jeg bruger som foundation. Den er intet mindre end fantastisk her om vinteren, fordi de fjerter alle former for rødme og tilfører en god portion fugt. 

Månedens der gik, måneden der kommer 6

Det har bragt mest glæde

Min symaskine. Uden tvivl. Nogle gange tænker jeg over, hvordan jeg var kommet igennem den her skøre tid uden. Selvom jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg sikkert havde fundet på noget andet. 

Den bedste restaurant

Det må vist være hvad man kalder en om’er. Eller casa de mit eget køkken. 

Det bedste øjeblik

Da jeg langt om længe, og helt uforventet, sad til en middag med to af mine bedste veninder. Noget vi gjorde mange gange om måneden engang og noget, som jeg virkelig har savnet de sidste mange måneder. 

Månedens der gik, måneden der kommer 7
Månedens der gik, måneden der kommer 8

Jeg er stolt af

At jeg, på så kort tid, har lært at sy. Ikke at jeg er et rent geni, men stofnet, kraver, puder og opbevaringsposer er noget af det, jeg har fået på mit repetoire. Mit mål er, at kunne sy en lille kjole til sommer. 

Jeg er ikke stolt af

At jeg nogle gange har talt lidt grimt til min far, hvor han slet ikke har fortjent det. Det er vist en ægte isolationsklassiker. 

I Februar

Glæder jeg mig til

Lysere dage, påskeliljer, den første magiske forårsdag, nye syprojekter og hvem ved, måske at kunne gå på jagt i en genbrugtbutik eller spise på en restaurent 

Vil jeg se

Mulvarpen – undercover i Nordkorea. Jeg kom aldrig med, da den var på sit højeste, men nu hvor den stadig er talk of the town, er der vist ingen anden udvej. Og særligt, når der ikke er specielt meget andet at se. 

Vil jeg læse

Helle Helle’s nye roman, Bob. Har elsket Helle Helle siden dansktimerne i gymnasiet og jeg elsker hvordan hun kan få altid til at handle om ingenting og alligevel alting. Hver gang jeg har læst noget af hende, har hendes beskrivelser af miljø og stemninger sat sig under huden og de er faktisk blevet siddende.

Håber jeg på

At vi kan slippe af med nogle af restriktionerne. 

Vil jeg spise

En fastelavnsbolle. Lidt en februar-klichè og alligevel lidt atypisk for mig, der ikke er den store kage-spiser. Men ærligt, de der fra Andersen Bakery, som har overtaget Instagram, ser jo alt for lækre ud. 

Vil jeg være bedre til

At gennemlæse mine tekster for tastefejl og måske endda til at strikke. 

Vil jeg købe

Reklamelink: Blomster til min lejlighed og måske min yndlings blazer fra ARKET, som netop er landet i den smukkeste grønne farve. 

Vil jeg opleve

Amarminoen, som jeg skal gå sammen med min veninde, Rikke. Ligesom alle andre lockdown-ramte Københavnere. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments