10 SPØRGSMÅL, DU ALTID HAR VILLE STILLE EN COACH

Reklame (Zuzan og jeg kører et samarbejde, men jeg får ikke penge for at skrive om hende)

De af jer, som jævnligt følger med herinde, har nok bemærket, at jeg har fået mig en coach. Et forløb, jeg begyndte tilbage i efteråret og som på alle tænkelige måder, har været gavnligt – jeg vil næsten sige livsforandrende for mig og noget, som jeg ikke kan anbefale nok.

Min coach hedder Zuzan og ikke nok med at være sød, mild, lyttende, forstående og udfordrende, så stiller hun mig gang på gang de helt rigtige spørgsmål, som giver mig løsningen på alle mine problemer. Da vi begyndte forløbet havde jeg èt stort ønske; Jeg ville bare være glad og tilfreds 90% af tiden og være den bedste version af mig selv, i alle de relationer jeg indgår i. Aldrig har jeg været så tæt på det mål, som jeg er nu og det vildeste af det hele er, at transformationen er sket efter fem session.

Hvad de enkelte sessions har handlet om har jeg skrevet om tidligere. Bl.a noget om de værste sider af mig selv og noget om mit anspændte forhold til alder og det at blive ældre.

Men i dag skal det handle om noget helt andet. For i takt med at jeg har delt ud, har I heldigvis også vist interesse for Zuzan og hele idèen om at have en coach. For et par uger siden lavede jeg en spørgrunde henne på Instagram, hvor I kunne spørge om alt det I gerne ville vide om at have en coach. Der kom rigtig mange fine og relevante spørgsmål og mange af dem, ville jeg selv have stillet før mit eget forløb.

Jeg sendte det hele videre til Zuzan og svarede får I lige her 🖤

10 SPØRGSMÅL, DU ALTID HAR VILLE STILLE EN COACH 1

Kan alle få gavn af en coach? Også selvom man synes at man har et godt liv og har styr på tingene?

Alle kan få gavn af en coach, ja 🙂 For selv når man er der hvor tingene kører, er der altid småting og småjusteringer, som gør livet endnu mere meningsfuldt og glædesfyldt. Jeg har en klient som jeg har coachet i mere end 2 år. Hun er hos mig fordi hun har styr på sit liv, men indimellem falder over mindre hverdagsting, som kan være virkeligt rart at vende med en anden, som stiller nogle andre spørgsmål end veninderne. Se hendes testimonial her.

Personligt synes jeg også at jeg selv har meget godt styr på mit liv, men selvom jeg selv er coach har jeg også brug for en coach, til hele tiden at hold mig vågen og fokuseret på det som giver mig et dejligt og meningsfuldt liv.

Kan man få en lille samtale inden, så man ved og der er et godt match?

Bestemt – og det anbefaler jeg alle inden de starter i forløb hos mig. Her snakker vi om hvad der er på spil, og hvordan jeg kan hjælpe.

Hvordan ved man om man skal vælge et individuelt forløb eller et solo-forløb?

Al den coaching jeg laver til private er individuel – altså en fortrolig samtale mellem dig og mig.

Hvor mange sessions anbefaler du, for at opnå det optimale resultat?

Det er meget individuelt og afhænger af hvor du er i livet og dine ressourcer. Jeg har oplevet mennesker i dyb krise, som efter blot 5 sessioner var helt forvandlede – for andre tager det lidt længere tid. Men min erfaring er , at du kan nå virkelig langt bare med 5-10 sessioner

Hvad nu hvis man ikke kan mærke nogen som helst forskel efter forløbet?

Hvis du ikke kan det, får du pengene tilbage 🙂 Ikke at jeg har en sådan politik, men det kan jeg garantere og stå inde for baseret på MANGE sessioner :-). Hverken du eller dit liv vil være det samme. Din udvikling afhænger selvfølgelig af dit eget engagement, men intet bliver det samme som før (det har jeg i hvert fald aldrig oplevet eller hørt om).

Hvordan ved jeg, om jeg skal vælge en coach, en mentor eller en psykolog?

Det er et virkelig godt spørgsmål du stiller der! Og det kommer helt an på personens kompetencer. Som coach kigger jeg tilbage med dig på uhensigtsmæssige mønstrer, tanker, fortællinger etc. som spænder ben for dig – og så kigger vi fremad. En psykolog har typisk meget stort fokus på fortiden. Det er også vigtigt. Men forandring sker, ved at skabe nye neurale netværk i hjernen såsom nye fortolkninger af begrænsende fortællinger du har om dig selv. Og det KAN ikke ske ved at blive i fortiden.

En mentor er en rådgiver – og det kan være rigtig fint i forbindelse med dit job, men ikke hvis du ønsker at udvikle dig personligt. Jeg vil til enhver tid pege på coaching eller psykoterapi, hvis du ønsker at forandre noget i dit liv – herunder hvordan du har det.

Jeg føler mig næsten altid stresset og føler ikke, at jeg har tid til at opnå de mål, som jeg har for min karriere og i mit arbejdsliv. Er det noget, en coach kan hjælpe med?

Det korte svar er: Ja, så absolut! Og du er ikke alene. Hver 5. dansker slås med lignende følelser og her er coaching helt vildt effektivt.

Kan man få tilskud fra sin læge eller sin arbejdsplads til en coach?

Det tror jeg desværre ikke.

Hvordan arbejder en coach? Giver de en svaret på de beslutninger, man ikke selv kan tage? Og hjælper de en med at finde løsninger?

Som coach arbejder jeg med at stille dig de spørgsmål som gør, at du selv tydeligt kan mærke eller finde svaret på det du skal. Som din coach vil jeg altid ligge op til, at du selv finder svar – men det hænder også at jeg kommer med nogle input, hvis klienten ønsker dette.

10 SPØRGSMÅL, DU ALTID HAR VILLE STILLE EN COACH 2

Jeg kan allerede nu afsløre, at det ikke er det sidste I kommer til at høre til Zuzan herinde, for som I nok fornemmer, har hun været et vidunderligt indspark i min hverdag. Inden længe kommer jeg også til at dele ud af vores seneste session, som handlede om arbejdsmoral og struktur i hverdagen. Indtil da, kan I altså læse mere henne på Zuzan’s hjemmeside, hvor I også kan se priser og finde kontaktoplysninger.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments