REJSEGUIDE TIL FANTASTISKE MIAMI

Rejseguide til Miami

Tilbage i April, var jeg på den skønneste tur til Miami, sammen med Kat. Det var en fantastisk god beslutning at tage afsted og selvom turen bedst kan beskrives som en “workcation” med ligeså meget, hvis ikke mere, arbejde som en almindelig uge herhjemme, så er det bestemt ikke sidste gang, at vi kaster os ud i sådan en omgang.

Miami har ligget i toppen på listen over steder, jeg gerne vil besøge, i maaaange år. Dels fordi jeg har været forholdsvis draget af den der klassiske “Miami-vibe” og dels fordi jeg har hørt så mange blandede ting, at den eneste mulighed for at finde det sande svar, var at opleve det selv.

I de tidlige forårsdage stod vi til et event, altså Kat og jeg, og talte om, hvor meget vi gerne ville til Miami og derfra tog det sådan ca. 5 beskeder frem og tilbage, før billetterne var købt. Der kom mange gode ting ud af den beslutning og en af dem er muligheden for at kunne dele en lille guide med jer, så den får I nu.

Rejseguide til Miami

Rejseguide til Miami

HVAD

Jeg kan nok ikke overraske nogen ved at fortælle, at Miami er en af USA’s sydligste byer, placeret på Floridas østkyst med tropisk klima, blåt vand og palmer, så langt øjet rækker. Lidt på samme måde som Los Angeles, så er det en gigantisk by, som på mange måder rummer mange små byer i èn. Den turistede del, og det som den her guide primært handler om her, er Miami Beach som faktisk er en lang ø, der flugter med fastlandet. Den består af North Beach, Mid Beach og South Beach, hvoraf sidstnævnte er der hvor “det meste sker” og hvor man finder de fleste sights, populære hoteller og overraskende skønne strande.

HVORDAN

Det aller bedste ved en Miami-tur er, at det er forholdvis billigt at flyve derover. Og det gælder faktisk hele året. Lige med undtagelse af julen, selvfølgelig. Der findes et hav af flyselskaber, som flyver dertil og endda også lavprisselskaber som Norwegian. Hvis man researcher lidt, så kan man faktisk finde billetter helt ned til 2500 kr. for en retur og hvis man er rigtig rigtig heldig, så er det endda en direkte flyvning.

Vælger man at flyve med Norwegian, så vil man typisk lande i Fort Lauderdale, som er et område nor for Miami. Man skal ikke lade sig skræmme af afstanden og man kan snildt flyve dertil og bosætte sig i Miami Beach.

HVOR SKAL MAN BO

Miami Beach er især kendt for sine hoteller, som faktisk ligger hele vejen langs kysten. De er store, flotte, eksklusive og langt de fleste er holdt i en fascinerende Art Deco-stil. Når man booker sit hotel, er det dog vigtig, at man lige er opmærksom på, at der kommer et såkaldt “resort fee” oven i prisen. Altså efter, at der også kommer tax og tips oven i. Alle, der har været i USA ved hvor irriterende deres ekstraudgifter og når der så tilmed bliver lagt ca. 20% oveni en hotelregning, så bliver man altså lidt træt.

Men når det så er sagt, så er Miami stedet man skal besøge, hvis man har en svaghed for eksklusive og spændende hoteller. Både fordi der er rigtig mange af dem, men også fordi de hver især er helt unikke og langt de fleste er et besøg værd.

Vi boede på det samme hotel under hele vores ophold, men vi besøgte flere af slagsen og allerede nu, har jeg flere steder jeg gerne vil bo, på mine kommende Miami-rejser.

Rejseguide til Miami

The Confidante

Det var her vi boede og det er et af de hoteller, som jeg næsten ikke kan anbefale nok. Der mangler absolut ingenting; Det er pænt, rent, værelserne er gudesmukke og det samme er udsigten. Der er et kæmpe fitnessrum på en af de øverste etager, to gode pools, en restaurant og ikke mindst det sødeste personale (det er jo USA, vi snakker om). De hoteller, som ligger langs kysten, har også deres “egen stand”. Det betyder at gæsterne kan benytte sig af de liggestole og parasoller, som de stiller til rådighed. Gennemført som det hele er, har hver hotel selvfølgelig også hver deres signatur-farve og her vil jeg påstå, at The Confondante har byens pæneste med de smukke pastelfarver.

Selvom vi selvfølgelig snakker om et hotel, i den lidt højere klasse, så vil jeg klar anbefale at holde øje med gode tilbud henne hos Hotels.com. Det var her vi fandt det og endda til en ret overkommelig pris. At den så lige blev 20% højere da vi tjekkede ud pga. deres irriterende Restort-fees behøver vi ikke snakker mere om 😉

Rejseguide til MiamiStranden på The Confidante

Rejseguide til MiamiThe Confidante

● The Standard

Kat og jeg har faktisk boet på The Standard tidligere. Det var dengang vi besøgte L.A og lige siden, har jeg været ret stor fan af deres hotel-koncept. Det er lækkert, moderne og bare totalt gennemført. I Miami besøgte vi hotellet på en slags “dagstur”. Vi startede med en frokost og deres restaurant, hvor udsigten var fuldstændig fantastisk og maden ligeså. Derefter klædte vi om og brugte et par timer ved poolen og i deres smukke have.

Selvom hotellet i L.A var lækkert, så er det her et helt nyt niveau og jeg husker tydeligt, hvor forelskede vi blev. ALT er gennemført; farverne, maden, indretningen, spaen, omklædningsrummene og selv toiletterne.

Igen er vi ude i et af de hoteller, som ligger i den dyre ende. Personligt blev jeg så forelsket, at jeg er villig til at ofte lidt ekstra for at tjekke ind her i et par dage, næste gang jeg besøger Miami. Ellers kan jeg varmt anbefale, at købe et day-pass til deres spa, hvor som inkluderer, at man også kan bruge pool-faciliteter og besøge deres fantastiske restaurant.

Rejseguide til MiamiThe Standard

Rejseguide til MiamiThe Standard

Rejseguide til MiamiThe Standard

Faena

Okay, her skal man nok kun bo, hvis man er villig til at bruge rigtig mange penge på et hotel. Det er et af Miami’s mest eksklusive og mest ikoniske af slagsen. Er man ikke lige er klar til at smide over 5000 kr. efter en enkelt overnatning, så må man ikke snyde sig selv for at besøge hotellet alligvel. Der er simpelthen så smukt, frodigt og totalt instagamable. Vi var forbi flere gange. Både for at drikke kaffe i deres cafè og for at tjekke området ud. Alt er pænt derinde.

Rejseguide til MiamiI haven hos Faena

Rejseguide til MiamiCasa Faena. Et lille butique-hotel, som er placeret lige overfor det store hotel

Rejseguide til Miami

HVAD SKAL MAN SPISE

Tro det eller ej, men Miami er faktisk ikke sådan et kæmpe madmekka med et utal af lækre restauranter, som man f. eks oplever i New York, San Francisco og L.A. De lækre restauranter ligger ikke klods op og ned af hinanden og man skal lede lidt for at finde dem. Alligvel synes jeg, at vi endte med at få nogle gode oplevelser og der er klart steder, som jeg kan anbefale.

Sense Beach House

Det var et af de steder, som vi havde fået anbefalet hjemmefra, hvilket jeg er rigtig glad for, for det er ikke et sted, som man lige finder af sig selv. Faktisk er det et hotel, men i stueetagen har de også en restaurant, hvor man både kan spise morgenmad, frokost og aftensmad. Det var især den caribiske indretning, som jeg faldt for og stemningen er totalt hyggelig og laid back. Vi spiste sen morgenmad/tidlig frokost og alt var friskt, lækkert, sundt og lige som det skulle være.

Rejseguide til MiamiSense Beach House

Rejseguide til MiamiSense Beach House

The Standard

Her fik vi uden tvivl turens lækreste frokost. Det er sådan et sted, hvor alt spiller. Deres cafè ligger lige ud til det turkise vand, hvor man kan spotte den ene gigantiske båd efter den anden. Menukortet er totalt indbydende og stemningen er indbegrebet af den jeg forbinder med Miami. Hotellet ligger faktisk på en lille bitte ø og ikke på selve Miami Beach, men ikke mere end en lille køretur derfra. Det er absolut et besøg værd.

Rejseguide til MiamiThe Standard

Rejseguide til MiamiThe Standard

Rejseguide til MiamiThe Standard

Oh Mexico

Den her er en af de sjove og et sted, som vi opdagede lidt tilfældigt. Den er placeret på Espanola Way, som er en af de mest turistede gader og hvor de klassiske turistrestauranter (og fælder) ligger klods op af hinanden.

Vi endte derinde en aften, hvor vi ikke helt anede hvor vi skulle gå hen og hvor vi var blevet så sultne, at det mest alt bare handlede om at få noget kørt ind. Menukortet var gigantisk og vi kunne virkelig ikke beslutte os. Vi endte begge med at køre Fajitas, som bestod af en hulens masse tips, lækre stegte grøntsager og små friske tortillas. Der er uden tvivl noget af det bedste mexicanske mad, jeg nogensinde har fået og vi var så vilde med det, at vi endte med at gå tilbage et par dage efter. Desuden er priserne rigtig gode, set ud fra Miami-standarder 😉

Rejseguide til MiamiOh Mexico

SOHO House

Her er vi igen ude i et af de lidt mere eksklusive steder og hvor man helst skal have booket et bord et par dage i forvejen. Det var et af de steder vi VILLE besøge, for vi havde både læst os frem til, at der skulle være noget så pænt og maden skulle være rigtig god. Man spiser i den fineste omgivelser og får en service, som jeg sjældent har oplevet. Maden i sig selv var ikke noget særligt og jeg mindes også, at jeg måske gik lidt sulten derfra. Alligevel kan jeg kun anbefale at slå et smut forbi, for der er altså virkelig fint.

Rejseguide til Miami

Taquiza

I den sydlige del af Collins Road, som er hovedgaden i Miami Beach, finder man Taquiza, som er et skønt lille spot. Kort fortalt er det en lille Taco-bar, som har en lille gårdhave, hvor man kan nyde et par tacos og en drink. Menukortet er simpelt og overskueligt og stemningen er uformel og ret hyggelig. Et genialt sted, hvis man lige har brug for noget andet end dyre restauranter eller trivielle turistfælder.

Rejseguide til Miami

HVAD SKAL MAN SE

En hotel-tour: Det lyder måske lidt skørt, men som jeg har nævnt et par gange, så er Miami Beach er lidt af  et mekka, når det kommer til vilde og eksklusive hoteller. Af de steder jeg har besøgt, er det kun Las Vegas som overgår. Størstedelener af dem ligger langs kysten, så man kan egentlig bare tage dem fra den ene ende til den anden og se hvor langt man når.

Rejseguide til Miami

Little Havana

Noget der faktisk kom ret meget bag på mig, var hvor caribisk og ikke mindst cubansk-influeret, Miami er. Når man kigger på et kort giver det selvfølgelig ret god mening og i det hele taget vrimler Miami med eksil-cubanere, der har taget turen der har taget turen fra Castros Cuba.

Bydelen Little Havana ser de som deres eget og her er alt mere eller mindre som på Cuba (tror jeg). Vi var på en lille tour rundt i området, som vi havde booket gennem Urban Adventures. Det var sådan en fin oplevelse og det bedste af det hele var, at vores guide selv var eksil-cubaner og derfor fik vi også hele historien fra hendes point of view og jeg blev meget klogere på hele situationen. Vi besøgte både et ciagar-værksted og flere cafèer, hvor bl.a fik smagt en del cubanske delikatesser. Det kan varmt anbefales.

Rejseguide til MiamiLittle Havana

Rejseguide til MiamiLittle Havana

Rejseguide til MiamiLittle Havana

Rejseguide til MiamiLittle Havana

Rejseguide til MiamiLittle Havana

● Miami Beach-Beach: Det giver sig selv, at man skal tage en dag eller to på stranden. Egentlig havde jeg ikke de store forventninger og havde en fornemmelse af, at vandet vil være lidt for vildt og måske også koldt. Det var ingen af delene. Det var faktisk bare helt vidunderligt og havde den skønneste turkise farve.

Rejseguide til Miami

Rejseguide til Miami

● Art Deco-arkitektur

Jeg havde godt en fornemmelse af, at arkitekturen ville falde i min smag, men jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være så vildt. Er man til Art Deco og pastelfarver, så skal man nok få set en masse eye candy. Det vrimler med neonskilte og bygninger, som man kun troede fandtes på film.

Rejseguide til Miami

Rejseguide til Miami

HVAD SKAL MAN KØBE

Lad mig starte med at slå fast, at man ikke skal tage til Miami-beach for at shoppe. På hoved-shoppegaden, Lincoln Road, finder man de klassiske butikker som Zara, H&M, Forever21 og alt det der. Men når dollarkursen er høj, så er der intet at spare i forhold til de danske priser.

Sawgrass Mills

Til gengæld må man ikke snyde sig selv for en tur i Sawgrass Mills, som er et shoppemekka uden lige. Vi snakker om et KÆMPE GIGA MEGA outletcenter. Faktisk vil jeg nok nærmere kalde det for en outlet-by. Der findes nærmest ikke den butik, som ikke et har slået sig ned derude og der er GODE rabatter at hente. Jeg købte f. eks et par Marni-sandaler med godt og vel 70% rabat. Vi kiggede på Gucci-solbriller, Prada-tasker og diverse sneakers til ingen penge. Vi endte faktisk med at blive så vilde med det, at vi overveje to ture derud. Men besluttede, at det nok var mest fornuftigt at lade være.

Det eneste (store) minus er, at det ligger LANGT væk fra Miami Beach. Vi snakker over en times kørsel derfra. Vi ville derud en af de første dage og derfor så vi ikke andre løsninger, end at tage en Uber. Det var lidt dumt og dyrt, for senere opdagede vi, at Centret simpelthen har shuttlebusser kørende langs Miami Beach, for at samle kunder op og fragte dem ud til mekkaet. Det husker vi lige til næste gang 😉

Rejseguide til MiamiSawgrass Mills

Rejseguide til MiamiSawgrass Mills

GODT AT VIDE

Shuttlebus: Hele vejen langs hovedgaden, Collins Ave, kører en Shuttlebus, som man bare kan hoppe af og på, som det passer en. Det er intet mindre end genial, for vejen LANG og det bedre af det hele er, at den er gratis.

Priser: En af de knapt så positive ting er, at Miami er dyr. Priserne på alt fra hoteller til restauranter har lige fået et ekstra lille nøk op og det bliver ikke bedre af, at der kommer tax og tips på alt og at dollarkursen heller ikke er så god som den har været.

●  Restort fees: Yep, sad but true. På hoteller og hotellernes restauranter kommer der nemlig også et lækkert lille resort fee på regningen. På et hotel vil det typisk være 20 dollars pr. person pr. nat, så efter få dage, løber det altså op. Vi fik i hvert fald lidt af et chok, da vi fik vores endelige regning.

Klimaet: Miami ligger lige ud til det Caribiske hav og det betyder selvfølgelig, at der er et ret lækkert klima. Der er varmest i sommermånederne og sjovt nok koldeste i vintermånederne. I September og oktober er det orkansæson, hvilket man nok lige skal have med i tankerne inden man booker. Vi rejste i slutningen af April og selvom vejrudsigten lovede chancer for regn og torden hver dag, så skinnede solen 90% af tiden.

Lufthavnen: Lufthavnen er mere eller mindre placeret midt i byen, hvilket er SKØNT når man lander fra en lang rejse. Køreturen til og fra Miami Beach tager ca. en halv time.

● Trafikken: Jeg har efterhånden besøgt USA en del gange og hver eneste gang, er jeg blevet forholdsvis chokeret over trafikken. I de store byer kan den være helt vanvittig og man kan snildt bruge flere timer i løbet af en dag, på at sidde i kø. Den kan bestemt også være voldsom i Miami, men faktisk synes jeg ikke at den var i nærheden af at være ligeså slem, som jeg har oplevet andre steder.

● Sidst med ikke mindst, vil jeg lige minder jer om, at I altid får 200 kr. i rabat hos Booking.com, hvis I bestiller hotel gennem der her link.

Rejseguide til Miami

Rejseguide til Miami

Læs også: Rejseguide til Los Angeles

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments