8 TIPS TIL AT REJSE ALENE

En af de ting som jeg får aller fleste henvendelser omkring, er mine solorejser og det er jeg bare super glad for. Jeg bliver varm om hjertet ved tanken om, at jeg måske har inspireret et par stykker af jer, til at kaste jer ud i det. At rejse alene er nemlig lidt af et projekt og giver både et hav af udfordringer og oplevelser.

Der kan jo være mange grunde til at tage afsted alene. Måske vil man gerne have noget ro og finde sig selv-ish, måske vil man gerne ud og møde nye mennesker, måske vil man gerne udfordre sig selv eller måske har man bare ikke lige nogen at rejse med. Mine ture har været en god blanding af det hele og alle gange er mine formål blevet opfyldt. Jeg er blevet udfordret, jeg har fået oplevelser for livet, jeg har lært og jeg har fået nye venskaber. Det har været hårdt til tider, men også helt fantastisk. Hver gang nogen spørger mig ind til det, slutter jeg altid af med at sige GØR DET. Uanset hvordan det går, så vil man næsten aldrig fortryde.

Herunder har jeg samlet et par tips og tricks fra mine erfaringer <3

img_0800

1. Vælg den rigtige destination

Noget af det aller første man skal gøre er at undersøge sin destination godt og grundigt. Mest af alt for at finde ud af, om det er et fornuftigt sted at rejse hen alene. Både hvad angår sikkerhed og når det kommer til mulighederne for at få et socialt liv (hvis det er noget man ønsker, selvfølgelig). Der er afgjort steder, som er bedre at rejse hen alene end andre. F. eks er det lidt mere oplagt at tage et par uger på Bali, hvor der nærmest er flere solorejsende end kærestepar, end at tage på safari i Kenya (ikke at man ikke kan gøre dèt alene – men I ved hvad jeg mener)

2. Ta’ imod de gode råd

Træk på andres erfaringer. Her er Google naturligvis din ven. Der findes et hav af forskellige guides til solorejsende på alverdens (hehe) destinationer. Prøv f. eks bare at google “solo travel Vietnam” “solo travel California” “solo travel central Europe” osv.

3. Brug de sociale medier

Man snakker så ofte om, at de sociale medier, ødelægger det rigtige social-liv, men efter at have rejst alene flere gange må jeg altså erkende, at de også kan have den helt modsatte virkning – de kan i høj grad også skabe rigtige sociale relationer. Der findes flere forskellige apps, hvor man kan mødes med andre rejsende. f. eks Travel Budy og Couchsurfing. Selv har jeg heller ikke være bange for at bruge datingapps som Tinder og Happn. Er man i USA så ligger man f. eks også noget helt andet i det, når man går på en date. Der er det f. eks meget almindeligt bare at hænge ud en halv dag eller par timer, uden at skulle gennemgå hinandens livshistorie for at vurdere om man har mødt sin fremtidige ægtefælde.

4. Tænk over hvor du skal bo

Hvis man har et stort ønske om at møde nye mennesker, så er det en rigtig vigtig ting. Hvis man ikke er sart, så er hotels jo en oplagt mulighed. Her er det noget nært umuligt ikke at falde i snak med nogen. Hvis man ligesom jeg, ikke er helt hooked på hostel-livet, så er der også mange muligheder for at finde gode bofællesskaber på Airbnb. Her er der f. eks søge efter et privat værelse i en fælles bolig. Endnu en måde, hvor det er umuligt ikke at få brugt sin stemme og en garanti for ikke at blive alt for ensom. 

5. Gå ud alene

Det er afgjort noget af det mest grænseoverskridende, når man rejser alene, men når man først har gjort det èn gang, så er den næste gang meget nemmere. Når jeg skriver “gå ud alene” så mener jeg bogstavligt talt, at man egentlig bare skal sættes sig ind på en bar. Det er Selvfølgelig en god idè lige at undersøge hvad det område man befinder sig i, har at byde på. Det er f. eks ikke verdens bedste idè at sætte sig ind på en par, hvor man primært sidder ned. Det er også altid en rigtig god idè at sætte sig i baren, for her er der et godt flow af mennesker og man falder med sikkerhed i snak med nogle af dem. Jeg har gode erfaringer med at gå et sted hen hvor der er live musik. Så er der både noget at kigge på og lytte til, når man ikke har nogen at tale med OG man har et rigtig godt udgangspunkt for et samtaleemne.

6. Hæng ud med de lokale.

Det er selvfølgelig altid nemmere at møde andre rejsende, da folk altid er mere åbne over for nye bekendtskaber, når de fra deres faste omgivelser. Der er ikke helt så mange, der er på udkig efter nye venner, når de er i deres etablerede rammer. Alligevel er det altid lykkedes for mig at møde nogle af de lokale og det har givet mig noget helt unikt. F. eks lærer man meget mere om den kultur man besøger OG man får de bedste insider-tips til stedet. Derudover er det jo bare fantastisk at have venskaber rundt omkring i verden. De venner, som jeg netop har været på roadtrip i sydstaterne med, var nogle jeg mødte, da jeg rejste rundt alene i Californien for et par år siden. Hvis man er i tvivl om hvordan man rent faktisk møder de lokale, så kan jeg igen kun anbefale dating apps og det der med at sætte sig ind på en bar.

7. Skriv dagbog

En af de ting, som kan være lidt stenet ved at rejse alene, er at man ikke har nogen at dele alle oplevelserne med. Derfor kan jeg kun anbefale at skrive dagbog. På den måder kommer man ud med en masse af de tanker man gør sig under vejs (for tro mig, hjernen kører i turbo-fart). Desuden er det også en god måde at reflektere lidt over tingene på og det gør det nemmere at se de fejl man eventuelt laver.

Læs også: De bedste serier på Netflix

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments