OM SMÅ SUNDE VALG & BRØD MED CHIAFRØ

IMG_1852Indlægget er sponsoreret af Levebrød

Fra I dag og de næste mange måneder, kommer I til at se en del til Levebrød herinde. Dem har jeg nemlig været så heldige at indgå et skønt samarbejde med. Et samarbejde, som jeg glæder mig rigtig meget til, da vi skal omkring en masse emner, som jeg selv synes er ret interessante. Det vil naturligvis være med mad og sund livsstil i fokus 

IMG_1848Det første emne vi skal omkring, er Levesbrøds helt nye serie, chia brød, som pt. består af chia rugbrød og chia klappere. Senere kommer der også noget mere, men det må vi lige have til gode 🙂 Man skal ikke interessere sig specielt meget for sund mad, for at opdage, at de små chiafrø er over alt these days og, at de er en del af de såkaldte superfoods.

Frøene strammer fra mellemamerika, hvor de vokser som urt og var en del af mayaindianernes kost, da de gav ekstra energi og udholdenhed. Noget som de fleste med en travl hverdag, også gerne vil have 😉 De er rige på fibre og har et højt indhold af protein og er ligeledes en god kilde til OMEGA 3-fedtsyrer. Alt i alt er det nok bare en god idè at spise flere chiafrø 😉

Jeg skal på ingen måde gøre mig til ekspert, når det kommer til alle de der kost-ting, men jeg har da en god fornemmelse af, hvad der er godt for kroppen og hvad der ikke er. Især fordi jeg jo selv lever et ret aktivt liv og ved hvor meget kosten betyder.

IMG_1837Om chia brød og frokost

I ved nok allerede, at jeg er svært glad for brød og spiser det flere gange om dagen. Sund mad kan jeg også godt lide, så jeg havde selvfølgelig store forventninger til den her brødserie. Jeg skal også være ærlig og sige, at jeg nok ikke er verdens største rugbrødsfan. Ikke at det smager grimt, men jeg vil til en hver tid hellere have en grovbolle.

Chiarugbrødet var slet ikke så skidt endda og konsistensen var virkelig god og fugtig (hvis man kan kalde den det?) Jeg spiste dem med en god omgang hummus og fetadip med basilikum. Det var altså en god kombi.

Min favorit er dog klart chia klapperne. Dem kunne jeg godt blive afhængig af. De er alt andet end kedelige, men også vamsede i konsistensen og fyld med smag. I ved hvor kedeligt sådan noget købebrød kan være, men det er altså ikke tilfældet her.

For mig er de helt perfekte til en god, hurtig og nem frokost. Frokost har altid været det måltid, som jeg gjorde mindst ud af. Ikke fordi jeg ikke bliver sulten i løbet af dagen, men jeg har det lidt sådan, at jeg gerne vil gemme det bedste til sidst. Altså aftensmaden. Her er sådan en klapper med hummus eller anden dip, helt perfekt. Selvfølgelig serveret med lidt snacks som ofte består af frugt eller lidt grøntsager.

IMG_1847Om de små sunde valg i hverdagen

Hos Levebrød har de som sagt fokus på de små sunde valg i hverdagen. Sundhed betyder alt for mig, da jeg ganske enkelt kun fungerer, når jeg har det godt i min krop. Det har jeg, når jeg får trænet og bevæget mig på daglig basis og ikke fylder mig med junk og andre dårlige ting.

Jeg er på ingen måde fanatisk og snupper f. eks ofte et glas vin eller en kold øl. Også på en mandag. Ligesom at der næsten aldrig går en dag, hvor jeg ikke spiser slik. Men selvfølgelig med måde. At have det godt i min krop betyder også, at mine smagsløg bliver stimuleret og jeg har endnu ikke fundet et sundt alternativ til et koldt glas hvidvin, som slå den ægte vare 😉

Det er lidt af en klichè, men de små sunde valg i hverdagen, kan altså gøre en kæmpe forskel, så dem forsøger jeg også at gøre mig i, så meget som muligt. Det kan være simple ting, som at tage cyklen i stedet for bussen, spise frugt i stedet for slik eller løbe en tur i stedet for at tage en lur på sofaen. Små simple valg, som faktisk ikke kræver de store forandringer.

Hvis I har lyst, må I megert gerne smide en kommentar og fortælle, hvilke små sunde valg I tager i hverdagen. Vi er jo alle forskellige og kan med sikkerhed inspirere hinanden 

IMG_1843

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments