VED VERDENS ENDE, PART 1

Så er jeg klar med den første omgang billeder, fra sidste uges rejse til den nordligste del af Norge. Jeg har simpelthen så mange, at de bliver delt op I et par indlæg.

Katrine og jeg var inviteret derop af Hurtigruten, som kort fortalt er et skib (eller mange skibe) som hele året sejler langs den norske vestkyst. Den starter i Bergen og slutter i Kirkenes. Løbende holder den ind i de små byer og her kan man både stå af og på. Man bestemmer altså selv hvor mange dage man vil sejle og hvilke dele af kyststrækningen man gerne vil se.
 photo IMG_0999_zpsiy8vd9ms.jpg

Vi valgte at hoppe på ruten i Tromsø og tog den hele vejen til Kirkenes og tilbage til Tromsø igen. Det blev til fire dage ombord. Vi valgte netop den rute, fordi vi gerne ville opleve Nordkap, som er Europas Nordligste punkt.

Mine forældre har altid talt om, at de gerne vil til Nordkap og hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg aldrig forstået hvorfor. En frossenpind som mig, har svært ved at sætte sig ind i, at nogen har lyst til at rejse til et klima, der er koldere end det man kommer fra. Nu har jeg selv været der og forstår det pludselig meget bedre. Faktisk vil jeg gå så langt om at sige, at det er et af de smukkeste steder jeg har besøgt.

 photo IMG_0944_zps8sybigdr.jpg

Alle dage sejler man langs kysten og ser det ene smukke landskab efter det andet. I ny og næ lægger skibet til i bitte små sovebyer, som både er smukke og også en smule uhyggelige. Det må være så mærkeligt at bo sådan et sted, isoleret fra alt. De fleste byer havde kun omkring 2000 indbyggere og mange mange hundrede kilometer til den nærmeste “større” by. Vi hørte også en del lokal-historier undervejs og selvom jeg selv er opvokset i en forholdsvis lille by, kunne jeg slet ikke forestille mig hvordan det ville være.

 photo IMG_0955_zpsjowovfiq.jpg

Helly Hansen havde været så søde at låne os en masse lækkert udstyr, når vi nu skulle opholde os Nord for polarcirklen. Jakken her er fra deres kommende efterårskollektion og jeg må ærligt indrømme, at det gør en smule ondt at skulle aflevere den tilbage. Der gik ikke en eneste vind igennem og vi blev meget gode venner.

Hverken Kat eller jeg havde andet fodtøj på, end vores vandrestøvler under hele turen. De var varme, behagelige og faktisk også ret pæne. Bukserne er også fra Helly Hansen og dem boede jeg faktisk også i alle dagene. Egentlig er det træningsbukser, men de fungerede fantastisk til alt fra Hiking, buskørsel og fin middag 😉

 photo IMG_0968_zpseaqmxxpx.jpg

 photo IMG_1019_zpsg8dbsfyi.jpg

Aldrig i mit liv har jeg set og hørt så meget om rensdyr. De er over alt deroppe og man bruger dem til alt. Beklædning, suppe, mælk, kød osv.

 photo IMG_1024_zpszcwuazym.jpg

Kat og jeg var klart enige om, at livet med rygsæk er fantastisk. Jeg har ikke gået med rygsæk siden folkeskolen og jeg opdagede hurtigt hvor fantastisk det er at bære alle de tunge ting på ryggen og slippe for overbelastede skuldre. Denne er også fra Helly Hansen og findes online HER.

 photo IMG_0996_zpst35hhyb3.jpg

I den smukke og lille havneby, Honningsvåg, med vores skab MS Nordnorge i baggrunden.

 photo IMG_1020_zpsjlw9ow1z.jpg

Hver dag var vi på forskellige ekskursioner. Nogen bedre end andre 😉 Den første dag besøgte vi et par samere (Norges Amish-agtige folk). Det var lidt for opstillet til min smag og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at når de dagligt får besøg af 50 velhavende turiser, er det lidt svært at leve det “free spirit-life” som de beskrev. Sjovt nok havde samer-mor også linet et kæmpe bord op, fyldt med hjemmelavede ting sager, som vi selvfølgelig var mere end velkommen til at købe 😉

 photo IMG_1022_zpscnej3iut.jpg

 photo IMG_1010_zpsma9wrsqn.jpg

Picture perfect

 photo IMG_0998_zpsim4rk5h2.jpg

Håber I synes det var sjovt at kigge med, for jeg har som sagt stadig mange billeder, som jeg har planer om at poste i den nærmeste fremtid 😉

Rigtig god fredag til jer ?

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments