ALTAN-KLAR MED IKEA

 photo IMG_9999_zpssvsyen7g.jpg

Som jeg efterhånden har fortalt en million milliard gange herinde, så er jeg i den lykkelige situation, at min lejlighed har en altan. Den er lille bitte (som i ca. 2 m2) men den er der, og det er det vigtigste. Så snart solen skinner, kan det altså være ret deprimerede at sidde inde i en 2-værelses lejlighed. Man kan selvfølgelig bare gå ned i gården, gaden eller i parken, men selvom det er sol og sommer er der jo stadig ting der skal gøres, selvom det kan være fristende at drikke rosè dagen lang.

Bare det, at jeg kan tage mine kaffepauser derude, åbne døren ind til stuen eller bare sidde derude i 5 min og kigge ud i luften, er noget der gør en forskel i min hverdag. Det bedste er dog, når jeg kan invitere mine venner eller veninder over til en øl på altanen. Der elsker jeg den aller mest.

Da IKEA spurgte om jeg ville gøre min altan forårsklar i samarbejde med dem, tøvede jeg ikke et sekund. Jeg er svært glad for blomster og planter og elsker at så, vande og at få ting til at gro. For et par uger siden satte mine forældre og jeg kursen mod IKEA i Gentofte, hvor jeg shoppede planter, borde, stole og krukker, i så stort omfang, at det nærmest ikke kunne være i bilen hjem 😉

Resultatet er simpelthen blevet så fint og jeg har glædet mig til at dele det med jer

 photo IMG_0005_zpsdlzplzp1.jpg

Altanen er vestvendt, hvilket betyder, at jeg har sol fra kl. 12 og indtil den går ned. Det er slet ikke en dum ting, men allerede nu bliver det faktisk så varmt derude, at det kan være ubehageligt at være der. Derfor var en parasol højest på min ønskeliste og jeg fandt den fineste af slagsen, som lige kunne skrues fast på gelænderet.

 photo IMG_9964_zps4oz3tlgm.jpg

Hjørnerne er fyldt op med planter og flere af dem er af den spiselige slags. Jeg satser ret meget på at blive selvforsynende på det grønne område 😉 Her ser I et smukt oliventræ og en hængende jordbærplante.

 photo IMG_9971_zpsg7hz6lbc.jpg

 photo IMG_9989_zps7vqnfv81.jpg

Af alle mine krukker og kasser, er den her min favorit. Det er vel en form for altankasse, med 6 små krukker. Jeg har fyldt dem ud med en blanding af små blomserplanter og krydderurter.

 photo IMG_9954_zpsq00koo5u.jpg

Hver eneste gang jeg besøger IKEA, ender jeg med at købe en pakke FÖER med hjem. for 15 kr. får man tre fine kopper, tre forskellige pakker frø til krydderurter og jord som man blander op med vand. På nul komma fem kan man så sin egen lille køkkenhave. Efter et par uger begynder de at spire og lige pludselig er der krydderurter nok til at de kan bruges i madlavningen. Der ER altså bare noget skønt ved at få noget til at grå og leve.

 photo IMG_9974_zpsdhkn4aoq.jpg

Altankassen havde jeg i forvejen og nu har jeg pyntet den med fine krukker og blomster.

 photo IMG_9990_zpss0cxhukq.jpg

Mine stole og borde må nok være det mest solgte sæt i verden. Eller i hvert fald på Nørrebro. Når jeg kigger på det andre altaner i bygningen står T¨ÄRNÖ-sættet på 80% af dem. Prisen er næsten heller ikke til at står for. 270 kr. for et sæt som har den helt perfekte størrelse til de helt små altaner.

 photo IMG_9980_zps8t5qjhrc.jpg

 photo IMG_9976_zpsxosfcdwi.jpg

 photo IMG_9985_zpsu0ug18cv.jpg

Hynderne er SÄRÖ-modellen

 photo IMG_9994_zpsca50rxza.jpg

 photo IMG_0002_zpsh2aq0e86.jpg

Lerkrukker kommer man jo slet ikke udenom for tiden og INGEFÄRA her kunne jeg simpelthen ikke stå for. Selvom jeg efterhånden har et ret stort lager af krukker. Formen er fin og en smule anderledes.

 photo IMG_9959_zpswbqietnx.jpg

Jeg GLÆDER mig til de mange timer, jeg har tilgode i min lille have og har allerede planlagt hvor mange bøger jeg skal læse derude og hvor mange gode snakke, kopper kaffe og kolde glas hvidvin jeg skal nyde med mine veninder.

Tak fordi I kiggede med ?

Udgivet i samarbejde med IKEA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments