LIDT OM TRÆNING

Lad mig lige starte med at fortælle, at jeg havde mange gode intentioner om, at det det her indlæg skulle indeholde en masse billeder, hvor jeg kom løbende og så sej ud. Det var intet mindre end fysisk umuligt. Billederne blev skudt i weekenden, halvvejs på min 14 km-lange rute, og hvordan man kan se nogenlunde acceptabel ud på det stadie, er jeg tydeligvis ikke den rigtige til at svare på. Derfor får I lige fornøjelsen af at se min ryg.For en gangs skyld, er det heller ikke det som jeg har på, at indlægget skal handle om 😉

Som I nok efterhånden ved, gennemførte jeg mit første halvmarathon for et par uger siden. I er en del som har spurgt, om jeg ikke vil skrive et indlæg om min træning – og selvfølgelig vil jeg det. Det er dog vigtigt for mig at slå fast, at jeg på INGEN måde er ekspert på området og jeg aner ikke om min metode virker for andre. Det eneste jeg kan sige med sikkerhed er, at det har virket for mig. Til de af jer, som hader sports-idioter, så lover jeg, at det her aldrig bliver en træningsblog 😉

 photo IMG_1017_zps8c4a36c9.jpg

Hvis jeg skal være ærlig, så ved jeg ikke helt hvad jeg præcis skal fortælle, for egentlig, så løber jeg bare. Nu taget jeg den lige I et par punkter og så skal I ikke holde jer tilbage, hvis I har spørgsmål <3

Hvornår begyndte du at løbe? De sidste par år, har jeg taget en lille tur i ny og næ, men i efteråret 2014 begyndte jeg for alvor at træne. Jeg er ikke helt sikker på hvad der satte det i gang, men jeg tror det handler om, at jeg opdagede hvor godt man faktisk får det efter en løbetur. Det første halve år løb jeg små ture på 4-5 km. et par gange om ugen. Da foråret kom, begyndte jeg så småt at øge mit tempo og jeg fik overskud til at løbe længere ture på 8-10 km.

Hvor ofte løber du? I sommers, da jeg trænede intensivt til halvmarathon, var jeg nok afsted 4-5 gange om ugen. Nu hvor jeg tager den lidt mere med ro, løber jeg en kort tur 1-2 gange i hverdagene og en lang tur i weekenderne.

Løber du alene? For det meste, ja. Men jeg har opdaget, at jeg meget bedre kan lide at gøre det sammen med andre. Derfor tager jeg gerne en tur med min far, svoger eller veninder, så snart muligheden byder dig. Af en eller anden grund, kan jeg altid præstere mere i andres selskab. Når jeg løber alene tænker jeg mere på hvor hårdt det egentlig er, men når der er andre til stede, presser jeg mig selv lidt ekstra – jeg skulle jo nødigt tabe ansigt 😉 Desuden har jeg også løbet et par gange med løbeklubben NBRO-running, som holder til på Nørrebro. Jeg vil ønske at jeg kunne løbe med dem hver eneste uge, men lige nu er tiden ganske enkelt ikke til det. De træner hver dag kl. 18 og på det tidspunkt, er jeg ofte til møder eller events.

Hvor længe har du trænet op til halvmarathon? I Juni-måned løb jeg Kvindeløbet i København, som var mit første rigtige motionsløb. Det var en super god oplevelse og jeg blev ret bidt af stemningen og følelsen af at blive heppet i mål af publikum. Desuden kom jeg igennem på en tid, som var langt hurtigere end jeg havde forestillet mig. Derfor tænkte jeg “når jeg kan løbe 10 km. kan jeg også løbe et halvmarathon”.

Over sommeren fik jeg egentlig bare løbet en masse lange ture. På et tidspunkt var jeg oppe på 10 km. 3-4 gange om ugen. Den sidste måned inden løbet, fik jeg sat lidt ekstra km. på ruterne og ugen inden, tog jeg en tur på 15 km. Det havde jeg læst at man skulle 😉

 photo IMG_1036_zps0be6d25e.jpg

Hvordan gik det så? Det gik rigtig godt og jeg gennemførte løbet på 1 time og 48 min. Jeg løb med en gns. pace på 5,00 (det er den gennemsnitlige tid man løbet 1 km. på) Mit mål var bare at komme under 2 timer, så jeg var selvfølgelig meget tilfreds. Hele løbet var en super god oplevelse og jeg husker det mere som sjovt, end hårdt.

Selvfølgelig var det også hårdt, men jeg tror, at stemningen og opbagningen fra publikum opvejede for det. Jeg kan som sådan ikke mindes, at jeg ramte den berømte mur. Omkring de 17 km. kan jeg at mindes at jeg tænkte lidt ala “nu må det gerne snart være slut” men det er sådan set også det. Dagene efter var jeg heller ikke specielt påvirket, så jeg tror egentlig bare, at jeg ramte den rigtige form og den rigtige dag.

Skal du gøre det igen? Det skal jeg helt sikkert, men først til næste år. Resten af året skal jeg tage den lidt mere med ro og forsøge at få noget vintersul på kroppen. Den hårde træning har naturligvis også gjort, at jeg har tabt et par kilo, hvilket ikke er helt optimalt, da jeg i forvejen ikke har for meget at tage af. Der er en del løb, som jeg gerne vil løbe i foråret og min far og jeg har faktisk lige tilmeldt os Paris Marathon til April. Men den tager vi lige til den tid 😉

Håber det gav mening – og sig endelig til hvis I har spørgsmål <3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments