OCTOBER DAYS

BERLIN SHOPPEGUIDE #1

Så er jeg endelig klar med den efterspurgte Berliner shoppeguide. Det bliver ikke den første af slagten, det lover jeg og denne er meget overfladisk og handler om de “store” områder med de forskellige kæder og highstreetbutikker. Jeg har ikke boet her længe nok til at kunne lave en guide med de forskellige underground steder, små cool butikker, barer og fantastiske spisesteder men jeg udforsker på livet løs og forestiller mig at lave flere guides fra de forskellige områder. Denne handler om de helt tilgængelig områder og vi starter på Kurfürstendam:

Gaden ligger i det mondæne Vest Berlin og er kendt for at være eksklusiv og proppet med dyre butikker. Hvis man vil gå en tur fra den ene ende til den anden, er det nemmest at tage U-bahnen (U1) til Wittenberg Platz

P1020010

Det første man møder når man kommer op fra undergrunden, er synet af stormagasinet KaDeWe. Det er byens fineste og her har alle de store modehuse en afdeling.

P1020022

Celine, Chanel, Fendi osv. Spørg lige hvor mange gange jeg har været inde og savler over de flotte Celine tasker 🙂

P1020014

Det er også på Wittenberg Platz, at man finder den bedste American Apparel. Den er kæmpe stor og deres udvalg er super godt.

P1020016

P1020019

I starten af Kurfürstendam ligger der også en Kamps Backstube. Der er en bager kæde som ligger mange steder i byen. De har et kæmpe udvalg i brød og kager (jeg er verdens største brød-elsker) og det er, so far, det bedste brød jeg har smagt hernede. I må love mig at prøve deres “fanblock” som er verdens bedste Müsliboller.

P1020023

Hvis man går længere ned ad gaden, kommer alle de store kæder og highstreetbutikker. Den H&M som I ser på billedet, har byens bedste udvalg af Trend.

P1020025

Som I kan se, er der også en Urban Outfitters for ikke at nævne de 2 mango butikker, 3 H&M’er to Zara butikker, COS, Douglas, osv…

Hvis man ikke lige orker den klassiske storbys boulevard, vil jeg klart anbefale at tage til et område i Mitte, som ligger ved pladsen Hackescher Markt (Jeg tror egentlig også at selve området går under navnet Hackescher Markt) Her finder man også de forskellige kæder men i mindre, hyggeligere og mere overskuelige udgaver. S-bahn stationen hedder, sjovt nok, Hackescher Markt og tager man U-bahn skal man stå af ved Weinmeisterstrasse.

IMG_5199

Her ligger bl.a byens mindste H&M. De har ikke det bedste udvalg, men til gengæld er den meget overskuelig og god hvis man f. eks bare skal have noget undertøj eller et par strømpebukser.

IMG_5200

Her ligger også en Weekday. Dog en meget lille èn af slagsen. Den bedste ligger lige ved Friedrichstrasse station, som ikke er langt fra Hackescher markt.

IMG_5202

Til gengæld er det ved Hackescher markt, at man finder byens bedste og største COS.

IMG_5201

Lige imellem Weekday og COS ligger den den store secondhand butik, Made i Berlin. Priserne er fornuftige og de har et rigtig godt udvalg.

IMG_5203

På en lille gade kaldet Rochstrasse, ligger Wood Wood butikken. Den er noget mindre end butikken i København, men mindst lige så cool. Desuden er personalet super cool og venlige.

IMG_5204

Det er også ved Hackescher markt at man finder byens anden American Apparel. Den er noget mindre end den anden, men ganske hyggelig og overskuelig.

IMG_5209

Hvis man udforsker området og går op i de små sidegader, finder man mange små hyggelige butikker. Både Secondhand og de lidt dyrere af slagsen.

IMG_5211

Her finder man også A.P.C som laver verdens pæneste tøj. Den er lille og det samme er deres udvalg. Men bestemt et besøg værd.

IMG_5213

Lige overfor A.P.C ligger denne butik, som jeg ikke aner hvad hedder. De sælger kun Skandinavisk design og har mange gode mærker.

Det var alt for nu. Jeg håber at der sidder nogen derude som kan bruge det. Jeg har på fornemmelsen, at I er mange som skal på efterårsferie hernede. Hvis I har flere spørgsmål skal I ikke holde jer tilbage?

18 kommentarer

 • Pernille Noermark

  Hej. Tak for en god guide. Du kan vel ikke fortælle mig, hvor der ligger en god massør (gerne på Kurfürstendamm) ??. VH Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Ved du om Wood Wood er billigere dernede end herhjemme? Skal afsted på studietur om en måneds tid og ville gerne spare lidt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Har du været i primark ? og er det noget ved ?
  Jeg overvejer selv at tage dertil, har hørt primark skulle være rigtig billigt, så er nysgerrig efter at se det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fin guide 🙂
  Bare øv den er kommet imens jeg var i Berlin, og vidste slet ikke der lå en American Apparel 🙁 damn! Nåh må vel bare snart afsted igen så hehe..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Ved du om der er en Sephora et sted i Berlin? 🙂
  – Hilsen Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Mie!
  Har du været i Zalandos outlet i Kreuzberg? Man skal ansøge om et medlemskort på forånd for at få adgang. Det er lige lykkedes mig, og jeg glæder mig til at se, om der er noget at komme efter, når jeg skal derned i næste uge. Men ville høre, om du har nogle erfaringer med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Ikke endnu, men jeg har tænkt mig at ansøge. Godt at du lige mindede mig om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Ok. Men vi har booket hotel i Kreuzberg, så jeg vil i hvert fald omkring, det kan ikke skade, når vi bor tæt på. Vender tilbage med en melding på, om der er noget at komme efter 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • laura

  ..kedeligt at du næsten kun har highstreet butikker /:
  synes du skulle udforske stedet lidt mere, det tror jeg du ville blive glad for.
  Gå aldrig i shopping centre, og high street steder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror næsten at den nederste butik er en Gerda og Louis butik? Du kan finde dem lidt rundt omkring i Berlin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jamen det kan da sagtens passe. Pæn er den i hvert fald 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg boede i Berlin for fem år siden, og dengang var der happy hour i
  Made In Berlin hver tirsdag – vist nok fra 12-15. Jeg ved ikke, om der stadig er det, men ideen er jo fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har lige været i Berlin på studietur, super lækker by! Fik ikke shoppet det store andet end H&M, men fik masser madoplevelser fx som en düner kebab eller to 🙂 vil helt klart anbefale Vapiano på Potsdamer Platz, virkelig lækkert mad og lækker restaurant! og så er det, som næsten alt i Berlin, billigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååh hvorfor lavede du ikke denne guide da jeg var i Berlin i foråret?
  Jeg nød god af Kreuzberg som er uber uber fedt sted. Både med de små hyggelige barer, men også med vintagetøj. Og selvfølgelig Berghain/panoramabar er altid mit foretrukne sted at være 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Lige den guide jeg manglede da jeg var i Berlin for et år siden! Super fin og så giver du mig virkelig lyst til at tage afsted igen 🙂

  -Mia
  Letitrainwithglitter.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Virkelig god guide, og nogle flotte billeder! Hvilket program bruger du til at redigere dine billeder? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OCTOBER DAYS