EN WEEKEND PÅ LOLLAND

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 1Reklame for Lolland

Her kommer den aller sidste omgang billeder og fortællinger, fra den weekend jeg tilbragte på Lolland, for et par uger siden. I sidste uge snakkede jeg lidt om selve flexbolig-konceptet og hvor genialt det er at have en lille ekstra bolig uden for byen. At kunne kombinere livet i byen med livet på landet, er noget nær goals for mig.

Den flexbolig, som mine veninder og jeg tjekkede ind i, ligger på den sydlige del af Lolland. Nærmere bestemt, den lille by, Nysted. Som jeg kort har været inde på før, så er Lolland et af de steder i Danmark, som jeg nærmest ikke har noget kendskab til. Jeg tror faktisk kun at jeg har været der de gange, hvor jeg har taget færgen til Tyskland. Og så lige en enkelt gang, da jeg var på rustur med universitet. Men dengang havde jeg vist alt andet end smuk natur og skønne steder i tankerne.

Det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at Lolland ofte bliver nævnt, når vi snakker om udkantsdanmark og forladte byer, hvor boligpriserne er så lave, at man ikke forstår det. Og ja, boligpriserne ER lave, men det indtryk, som Lolland efterlod mig med, var alt andet end trist og forladt. Faktisk vil jeg nok nærmere beskrive det som et sted, fyldt med idyl, yndige småbyer og en smuk natur, som på mange måder minder om den der er på min hjemstavn, Fyn.

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 2

Huset vi boede i var det her og selvom Nysted er en forholdsvis lille by, så lå det placeret midt på hovedgaden. Tæt på supermarkeder, et stenkast fra havnen og vigtigst af alt; omgivet tre virkelig gode genbrugsbutikker. To af dem er også placeret på hovedgaden og den trejde lå lige overfor Superbrugsen. Ca. 4 minutter gang fra huset. Begge mine veninder fik shoppet en del tøj, skåle og vaser. Vi snakkede også om, at vi skulle have haft en lille trailer med, for så kunne vi altså have gjort nogle rigtig gode møbel-fund.

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 3

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 4

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 5

Den ene af hovedgadens genbrugsbutikker var nærmest overvældende. Udefra ser den ikke ud af det helt store, men når man træder ind, så snakker vi altså om lidt af et skattekammer. Den bagerste del består af en lade, hvor man finder alt fra møbler og tæpper, til rammer spejler og unikke lamper. Alt sammen til priser, der ikke kan sammenlignes med dem i de københavnske genbrugsbutikker.

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 6

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 7

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 8

Der findes kedelige og sjæleforladte danske provinsbyer og så findes der de helt smukke og nærmest Morten Korch-agtige med bindingsværkshuse og ren idyl. Når vi snakker Nysted, så er det klart det sidste eksempel, der gør sig gældende. Selvom vi var forholdsvis heldige med vejret og både fik løbet og gået et par lange ture, så kunne jeg godt drømme om at tilbringe nogle sommerdage dernede. Som sagt er der også en lille havn og uden at vide det med sikkerhed, så kunne jeg godt forestille mig, at stemningen er noget særligt på en varm Juli-dag.

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 9

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 10

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 11En klar Septemberhimmel over Adelgade, som også er hovedgaden med de gode genbrugsbutikker.

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 12

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 13På gåtur i roemarkerne, som Lolland bl.a er kendt for

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 14Den yndige lille havn

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 15Genbrugsguld

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 16

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 17

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 18Kan I se hvad jeg mener med priserne? 

EN WEEKEND PÅ LOLLAND 19Tak til Lolland og Nysted for de skønneste dage. Jeg kommer helt sikkert tilbage 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments