PÅ EVENTYR I SKÅNE #1

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReklame for Visit Sweden (jeg skal jo skrive det. Men jeg har altså ikke fået penge for at være afsted, det er blot rejsen, som er betalt)

I kan tro at jeg har glædet mig til at dele den her store lille fotodagbog med jer, for som I nok har bemærket, så var jeg på lidt af et eventyr i sidste uge. Nærmere bestemt en rundtur i det sydsvenske – aka Skåne. Jeg er jo forholdsvis svenskofil anlagt og har en ret stor kærlighed, for alt hvad vores naboland har at byde på. Især når det kommer til natur, idyl og deres friske råvarer. Jeg kom hjem med en helt fyldt inspirationskonto og er stadig helt høj på alle de fine oplevelser.

Ikke nok med at vi mødte en masse dedikerede og inspirerende mennesker, så var vores lille rejsegruppe også bare top-hyggelig. Den bestod af undertegnede, Kat, Anna fra Visit Sweden og Emil og Kristian fra Food Scene. Turens omdrejningspunkt var mad og hvad Skåne har at byde på, på den front. Og det er ikke så lidt, skulle jeg hilse og sige.

Selvom vi kun var afsted i 2,5 dage, så har jeg simpelthen så mange billeder, at jeg næsten ikke ved hvor jeg skal starte. Derfor tænker jeg også, at vi lige tager den over 2 indlæg og i dag skal det handle om den første dag. Vi var totalt uheldige med vejret og jeg havde også fået den helt forkerte påklædning på, til sådan en omgang. Men alt andet var så godt, at det ikke betød det noget som helst.

sverige1Turens første stop var hos Österlen Chokolad, som er en lille chokoladefabrik og butik, som ligger i landsbyen, Österlen. Bag fabrikken står et ungt par, som for nogle år tilbage, opgav det travle liv i Stockholm og købte den lille fabrik. De anede ingenting om chokolade før det, men det gør de bestemt nu.

Ulrika, den ene af ejerne fortalte os hele den spændende historie og gav os et langt foredrag om chokolade. Helt fra kakaobønne til salg i butikkerne. Jeg fik virkelig lyst til at gøre det samme, for det virkede som om, at de havde et skønt og roligt liv, omgivet af natur og svensk idyl, krydret med en masse rejser, når de skulle besøge deres kakaobønneavlere under varmere himmelstrøg. Fabrikken er absolut et besøg værd og den er selvfølgelig også en lille og meget fint indrettet cafè, hvor man kan nyde chokoladen og en kop kaffe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sverige2

OLYMPUS DIGITAL CAMERANæste stop på turen var den lille by Simrishamn, som ligger helt ude ved østkysten. Her spiste vi frokost hos En gaffel kort, som var en lille hyggelig og travl restaurant der lå ud til vandet. Der var både salater, klassiske svenske retter, kaffe, kage og tyttebærsaft.

sverige3Selvom det både var koldt og regnfuldt gik vi en lille tur rundt i byen, for den var lidt for fin til at gå glip af. Hvis man, ligesom jeg, godt kan lide pastelfarvede huse og fine døre, så er den absolut også et besøg værd.

sverige4For mig var turens højdepunkt besøget på æbleplantagen Källagården i Brösarp. Æbler er noget nær det bedste jeg ved og derfor var det også det stop, som jeg havde set aller mest frem til. Selvom det både blæste og regnede, så levede det fuldstændigt op til mine forventninger.

Det er desuden på den går, at man finder Kirsebærdalen, hvor Brødrene løvehjerte er optaget. Nu var det jo desværre ikke lige kirsebærsæson, men alligvel en ret sjov ting at se.

img_2621Vi startede med at gå en tur blandt æbleplantagerne, hvor vi naturligvis plukkede en hulens masse æbler. Til sidst samlede vi dem alle og endte med at presse vores egen æblemost. Virkelig goals for en æbleelsker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sverige7

img_2603

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_2632

sverige6Desuden var det Kanelbullarnes dag og det skulle selvfølgelig udnyttes. Det var trods alt den svenske mad, der var i fokus 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter et par timer i æblemarkerne var vi både kolde og våde og derfor derfor kunne jeg næsten ikke have drømt om et mere perfekt sted at slutte dagen. Vi skulle nemlig tjekke ind på Idylliske Karlaby Kro, som også lå i fredlige og idyliske omgivelser.

Vi blev enige om, at det var den lidt mindre udgave af Ystad Saltsjöbad, for der var selvfølgelig også tilknyttet en lille spa-afdeling med pool og sauna. Jeg var blevet så gennemkold på vores æble-eventyr at den sauna kom som sendt fra himlen. Det var i hvert fald ikke nemt at forlade den igen 😉

sverige5Om aftenen spiste vi en skæn 3-retters middag, med alt godt fra den svenske natur. Top-lækkert og top-hyggeligt. Vi sluttede med at drikke et par øl med drengene og kom desværre lidt senere i seng, end jeg havde håbet på. Men sådan går det jo når man hygger sig 😉

img_2659INTET slår hotelmorgenmad. Det er virkelig noget af det bedste jeg ved og på Karlaby Kro var der bestemt heller ikke sparet på udvalget. Det eneste minus var, at vi havde alt for kort tid deroppe. Jeg bliver nødt til at tage tilbage på et lille weekendophold inden for den nærmeste fremtid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStay tuned, for der er meget mere hvor det kommer fra. Jeg tjekker ind igen i næste uge, med endnu en omgang fotospam.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments