30 TING JEG HAR LÆRT PÅ 30 ÅR

Som de fleste af jeg nok har bemærket, så rundede jeg det skarpe hjørne, som hedder 30 år (!!) tilbage i foråret. Det fatter jeg stadig ikke noget som helst af og på mange måder føler jeg stadig, at jeg er 22. At runde dèn milepæl har været på godt og ondt – det bliver jeg nødt til at indrømme. Aldrig har jeg tænkt så meget over min alder, hvilket egentlig er dumt, for det er jo bare et tal. Men det handler nok bare om de der klassiske tanker om, at jeg hele min barndom troede, at jeg ville være et helt andet sted i mit liv, når jeg blev 30.

Når alt det så er sagt, så er det faktisk slet ikke så slemt at blive ældre. På mange måder bliver livet både nemmere og sjovere med alderen og det skyldes helt klart, at man hviler mere i sig selv og har flere erfaringer træffe beslutninger ud.

Og det er de erfaringer, som det skal handle om nu, for 30 år er jo alligevel forholdsvis meget tid. Herunder er en lille liste over 30 af de vigtigste ting, jeg har lært. Hvis I har tilføjelser er det selvfølgelig mere end velkomne i kommentarfeltet. Uanset om I er 18, 50 eller 30.

tumblr_mroxjjkujd1rer2suo1_500

1. Det vigtigste i verden er, når man selv og folk omkring en trives og er sunde og raske.

2. Det er kun mig selv, som kan gøre noget ved det, hvis jeg ikke føler mig lykkelig.

3. Kvalitet frem for kvantitet.

4. At livet faktisk bliver sjovere med alderen.

5. De store beslutninger man tager tidligt i livet, får rent faktisk konsekvenser for fremtiden.

6. Det projekt jeg skrev på 3. semester på uni, kom ikke til at ændre verden. Selvom det føltes sådan den gang.

7. Intet varer for evigt.

8. Jalousi er en af de værste følelser i verden og kan ødelægge rigtig mange ting.

9. At venskaber skal plejes og vedligeholdes og nurses om.

10. At det er umuligt at pleje alle de venskaber, som man gerne vil.

11. Penge er ikke lykke, men at have forholdsvis økonomisk frihed, gør mange ting nemmere.

12. Der er kæmpe stor forskel på selvtillid og selvværd.

13. Ude er godt, men hjemme er nu bedst.

14. Det er umuligt at komme igennem livet, uden at såre nogen.

15. At undskyld nok er et af de vigtigste ord der findes.

16. Kærlighed vil altid være det bedste og det hårdeste i livet.

17. Tiden heler alle sår.

18. At man kommer længst med smil, ja-hat og positivitet.

19. At det også kan være sårende og smertefuld at elske nogen højt.

20. At jeg er født på en meget meget heldig lille plet og skal huske at værdsætte det hver eneste dag.

21. At mavefornemmelsen næsten altid har ret.

22. Vær’ gavmild. Det betaler sig altid i sidste ende.

23. Til tider kan det faktisk betale sig at lade fornuften sejre.

24. Dårlige vaner kan være umulige at komme af med, så bare lad være med at gå igang med vanedannende ting.

25. Man kommer længst med ærlighed.

26. Økonomiske lån er en virkelig dårlig idè.

27. At sige nej kan være lidt af en kunst. Men en kunst, som kan være genialt at mestre.

28. Accepter at nogle venskaber ikke holde for evigt og det er helt okay at vokse fra hinanden.

29. Nogle ting skal faktisk bare ties ihjel.

30. At man skal være taknemmelig for at være blevet 30 år. Det er langt fra alle, der får den mulighed.

 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments