VENINDEBOG: RIKKE MAY

Så er det onsdag og det betyder selvfølgelig venindebog. I sidste uge holdte den pause, men tingene gælder ikke når man er i Thailand, vel? I dag kan I møde skønne skønne Rikke May, som også blogger på Theinsider.dk og er et af de mennesker, som jeg holder rigtig meget af. Vi har kendt hinanden i en del år og har haft rigtig mange skønne oplevelser sammen. Senest da Kat og jeg besøgte hende i hendes nye hjem, Signapore, tilbage i November. Den rejse var en fest fra start til slut.

Rikke er et af de mest godhjertede mennesker jeg kender og typen, man ikke kan tænke en eneste ond tanke om. Hun er sjov som dagen er lang og da jeg læste hendes svar igennem, var jeg ved at falde ned af stolen af grin. Hun har været ualmindelig flittig i sine svar og selvom de er lange, så er det verdens bedste underholdning 

VENINDEBOG: RIKKE MAY 1

Navn: Rikke May

Alder: Uhhhhh runder 34 i Juli – men holder stadig fast i at jeg er 33 until it goes down.

Beskæftigelse: Hahha.. På min opholdstilladelse står der “Housewise”, så i følge Singapore Law, så er det dét jeg er – men ellers driver jeg bloggen Theinsider.dk hvor jeg skriver om min hverdag, alt fra godt til skidt. Det er pt. mit fuldtidsjob. Vi er ikke gift, så på stående fod, må jeg ikke arbejde her. Men jeg arbejder på mit eget lille hemmelige projekt, som jeg snart løfter sløret for.

Kælenavn: “Hatte”.. altså ikke en som en hat man putter på hovedet, men min lillebror Rasmus, kunne ikke sige Rikke, da han var lille, så han kaldte mig altid Haaaaatttttteeeeeee. Det har hængt ved, så dem fra min folkeskole, de kalder mig det stadigt. Måske ikke det fedeste navn. Men tænker det kunne have været “Rikke tusindepik”, så vælger jeg klart Hatte ; )

Hobby: Åhhhh, jeg er ikke typen der har mange hobbyer, eller det bilder jeg mig selv ind, i hvert fald. Men igen, jeg bildte også mig selv ind, at jeg ingen cravings havde, da jeg ventede min datter. Dog har jeg aldrig spist så meget ananas, gulererødder, mandler, urtekrams speltknækbrød, fignestænger – og mørke chokolade, som jeg gjorde 2008!! Bella var helt gul da hun kom ud, så noget har der nok været om snakken. ; ) Min hobby er klart min blog. Jeg er så heldig, at jeg får lov til at gøre de ting jeg elsker, og hvor priviligeret er det, at få lov til at skrive, dele mine tanker og hverdag, med dém der gider at læse med. Og det samtidigt er noget jeg elsker.

Når jeg bliver stor vil jeg være: Voksen nok til at være “nogens mor”. Jeg er nok det mest upolitisk korrekte menneske. Jeg snakker som en havnearbejder og jeg burde være født som en dreng. Jeg er ikke særlig tålmodig og har svært ved at komme ned på “børneniveau”. Jeg er røv-dårlig til at lege, med mindre det er Doktor, og jeg må være patienten. Jeg kan ikke forklare ting, som et barn skal have det forklaret. Bella sagde forleden dag til mine svigerforældre “Min mor siger, at hvis jeg ikke tier stille, så river hun mig over på midten”… Hahhahaa.. Auuuchhh.. Så stod der lige “Lortemor” bukket i neon, hen over hovedet på mig. Skal lige sige til mit forsvar, at jeg jo ikke siger det i en ond tone – og jeg er vokset op med en far, som altid sagde til mig, hvis jeg ikke lyttede efter “at han ville rive hovedet af mig, og sk**de ned i hullet”.. Så tænker min opdragelse ikke er så langt fra hans. Og jeg er jo blevet nogenlunde OK… eller… ; )

Jeg hader: Den onde tone på nettet. At unge mennesker tror, at man i dag har talent, hvis man er med i et realityprogram – og hvis man har noget at sige, så kan man bare kaste gylde op på hinanden, uden at tage ansvar for, at man faktisk sårer andres følelser. I dag, betyder respekt for hinanden intet. Og alle virker som om, at have glemt, at rigtig talent er lige med Dirch Passer og Ove Sprogø og ikke Amalie eller Party i Provinsen. Jeg vil gerne have den “gode tone til bage – og i samme retning, respekten for hinanden. Mit motto er “man skal ikke skrive noget til nogen, hvis man ikke også kan sige det i person” Men det er jo problemet, for alle er “in your face” med deres meninger og holdninger, og det kan godt få lidt lange lemmer af.

Jeg glæder mig til at: Jeg er faktisk ret god til at være i nuet og glæde mig over, der hvor jeg er nu. Hvis jeg skal glæde mig, så er det til rejser. Jeg glæder mig til jeg skal til Bali igen – og hvis der ikke var 19 timer til New York, så var jeg rejst der hen ASAP. Men bare 12 timer til DK, så har jeg mylder i bukserne. Bella er 100% bedre til at flyve end mig. Jeg er hende der siger efter 22 1/2 minut “HVORNÅR ER VI DER” og så sidder min datter på 7 år, helt stille og ser Ipad og tegner inden for stregerne. Ej, så glæder jeg mig rigtig meget til den 9 April, hvor min kommende ex-mand kommer til Singapore og spiller. Thomas H kommer til at løfte taget, for alle os danskere ved en intim koncert. I´m gonna die. Jeg skal så meget have et par ekstra trusser med i tasken, som jeg kan smide efter ham, mens jeg står og skråler “det er mig der ståååår hernede og kigger på”…. Det bliver stort.

VENINDEBOG: RIKKE MAY 2

Livret: I feel like chicken tonight. Man kan altid servere en ovnstegt kylling for mig, Det går aldrig af mode, i min verden. Ellers en chevre chaud salat. Jeg elsker gedeost. Rugbrødsmadder med leverpostej er også en af mine favoritter. Mexicans og gammel dav´s mad er nu heller ikke helt skidt. Uhhhh. Jeg elsker mad. Jeg lever for at spise, jeg spiser ikke for at leve. Jeg forstår ikke dem, der kan gå en hel dag uden at tænke på mad, og pludselig indse, at de ikke har spist hele dagen. Det sker ikke hos mig. Hvis mænd tænker på sex hver 5 sek – så tænker jeg på, hvad jeg kan proppe i hovedet.

Mit største ønske: Jeg har egentlig ikke så mange ønsker i livet. Jeg kunne sige godt helbred, penge nok til at overleve, masser af børnebørn etc. Men jeg har faktisk ikke så mange ting på listen. En ting der er sikkert, det er, at vi alle skal den samme vej, og det an vi ikke komme udenom. Så den er ligesom streget af listen “evigt liv”.. Men jeg har to ting, som betyder meget for mig.
1. Bella får lov til at være præcis den hun har lyst til at være, og hun får mulighed for, at opleve livet. Om det så er som kassedame i Netto, eller hvad hun finder på. Det er helt op til hende, så længe at hun er lykkelig når hun gør det.
2. Så håber jeg at min lillebror, bliver lykkelig i livet – og alle hans drømme bliver opfyldt. Han er en jeg ser meget op til, på trods vi er så forskellige, og lever to vidt forskellige liv. Så er han stadig en stjerne i mit univers, og et gennemført godt menneske. Han er uselvisk, gavmild, betænksom. Rejser rundt og laver charity arbejde – lige hjemvendt efter 6 mdr i Wales, hvor han har arbejdet (gratis) med handicappet, og været med til at stable flere projekter på benene. Jeg ville ønske, jeg var et halvt så stort et menneske som ham. Han er født til at være en stjerne.

Yndlingsfilm: A walk to Remember med Mandy Moore. Jeg virkelig meget til chickflicks. Jeg kunne se dem 24 timer i døgnet. Jeg er også typen der hyler til alt hvad der minder om sørgeligt – og semi sørgerligt. Eller jeg hyler faktisk bare over det mindste. En Libero reklame med små babyer der bestiger et bjerg, så har jeg kleenex fremme. Men denne film, ramte mig lige i hjertet. Det er en typisk kærlighedsfilm, og man har regnet slutningen ud, inden den starter. Men det er virkelig en rørende film.

Yndlingsmusik: Jeg er totalt fan af dansk musik. Næsten alt dansk musik, får mit danseben til at bevæge sig. Mit største ønske når jeg skal giftes, er netop at Thomas Helmig spiller til mit bryllup. M siger jeg er urealistisk. For jeg vil også gerne have en Jukebox der spiller “regndans” på repeat. En chokoladekage og et fadølsanlæg – det syntes jeg da ikke er urealistisk. Men tror han mener, at det mere minder om en gymnasiefest i Nyborg. Men hvem siger også, at gymnasiefester i Nyborg, har været kedelige. Jeg har da aldrig kedet mig til dem. Måske fordi, de ikke står så klart. ; )

Jeg er dog ikke til DAD, Paul Dissing og Alberte Winding, jeg får kryb hver gang jeg hører dem. Min far spillede dem hele tiden, og helt uden grund, har “Nina er i bad, og jeg spiser ostemad” givet mig de samme følelser, som Nisser gjorde ved Benny fra The Julekalender. I´m a freak ; )

Det, jeg er bedst til: Jeg er bedst til at tænke på andre, og sørge for, at folk omkring mig, har det godt. Mine veninder griner tit af mig, og siger jeg er for god. Men det er meget oprigtigt, og jeg ville ikke være mig, hvis jeg ikke var så omsorgsfuld som jeg er. Jeg forlanger intet retur – kun at folk ikke tager det forgivet. ; )

Det, jeg er værst til: Jeg er rigtig dårlig til ikke at tage ting nært, hvis det er folk jeg holder af – jeg bliver hurtigt ked af det, og overanalyserer alt oppe i hovedet. Nok alt for meget, da det ikke er sundt for mig. Folk misforstår mig tit og tror, at jeg ikke har følelser, fordi jeg altid har været “en af drengene”. Jeg er altid vokset op blandt drenge, og trives rigtig godt med dem. For mig er en spade en spade, og jeg siger (uden at sårer) altid min mening. Nogle gange til min kærestes store skræk. Og det tror jeg, får folk til at tro, at så kan jeg også tåle alt og jeg ikke er så følsom. Men det er helt forkert. Jeg er ekstremt følsom.

Jeg er nok lidt særlig sensitiv, og måtte for nogle år siden, helt droppe at se nyheder på CNN, BCC og hvor de ellers viser død og ødelæggelser – og valgprogrammer er et helt NO GO. Jeg får så ondt i sjælen, og kryber helt ind i mig selv. Hvis jeg kunne blive grå, så ville jeg skifte farve som en ulykkelig kamæleon, for det kan mit system slet ikke holde til.

Du har boet i Singapore siden i sommers. Hvis du skulle nævne èn ting, hvad savner du så aller mest ved Danmark? Jeg har faktisk ikke haft det helt store savn til Danmark – men jeg har savnet mine veninder, familie og enormt meget lakridser OG tyggegummi. Jeg er tyggegummi narkoman, og det er pænt ironisk at jeg er gået med til at bo i Singapore, hvor det er mega ulovligt. Men der er også en lille “rebel” gemt i mig, så jeg smugler altid noget med hjem, når vi rejser. (muhaaahaahaaa)
Så savner jeg, en forårsdag i Danmark, hvor man kan gå i jeans, sneakers og en lille jakke – mærke vinden i ansigtet – eller cykle en tur ned til vandet, mens man drikker en (god) kop kaffe, og spiser en is. JA. det sker ikke her. Hvis du cykler bliver du kørt ned. Hvis du tager jeans og en strik på, så dør du af varme. Hvis du prøver at suge frisk luft ind, så bliver dine lunger overophedet, og sikkert svitset på indersiden. Kaffe kan de ikke lave – og isen smelter før det kommer op af fryseren. Der er ikke meget forår, da vi ingen sæsoner har, og lys ser vi sjældent, da vi enten går under jorden – eller inde i shopping malls, for at få aircon. Men ellers har vi det godt ; )

Og hvad savner du mindst? Jeg savner mindst, at der er så lavt til loftet i Danmark. Jeg elsker at jeg bare går i ét med tapetet her i Singapore – for jeg er nemlig i min natur, meget neutral.. Hahahaa. Ej, nogle gange kan janteloven godt få lov til at tage lidt over og det er lidt en skam. Jeg under alle success, medvind på cykelstierne og mere Nutella i feltrationerne – og det mener jeg – det burde være alles holdning. Tendensen er desværre bare, at man tit får ondt i røven, over andre succes. I stedet for at lette bagdelen, og skabe den selv. Det er de bedre til i Asien. Her er man mere bare en del af mængden. Lidt lige som da jeg flyttede fra 5800 New Castle til København. Der var jeg også bare én i mængden. Det ændrede sig, da man lærte flere mennesker at kende.

rikke3

Kat og jeg besøgte dig for et par måneder siden, hvor vi også tog en smuttur til Bali. Åh vi havde det sjovt. Hvilken oplevelse står klarest i din hukommelse? Bare når jeg læser spørgsmålet, så smiler jeg allerede. Den tur var “epic”, og der var virkelig tusind gode oplevelser. Også nogle, man nok ikke burde have på skrift. Tror ærligt, jeg et par gange tissede i mine bukser, fordi vi grinede så meget (jeg har jo også født, så jeg er undskyldt). Men det var virkelig en rigtig god tur. Alt spillede bare optimalt. Maden var god, billige drinks. Billigt at shoppe. Bali ROCKS.
Men det jeg griner mest over, er nok, at vi havde været så heldige at leje et hus rigtig billigt igennem min venindes far (som jeg elsker over alt på jorden) – og jeg har faktisk aldrig set mig selv som hverken sart eller sippet. Men da jeg indså at vores badeværelser var åbne, altså som i op til himlen, og alle slags dyr kunne komme ind, mens jeg sad på tønden, der var jeg ved at dø af skræk. Jeg “sov” med lyset tændt til kl 6.00 om morgenen, fordi jeg simpelthen ikke turde lukke et øje. Du var så sød, og så taknemlig, og mens du sad der og bare syntes at stedet var som et palads, der var jeg ved at dø indvendigt. Jeg vidste bare, at jeg ville aldrig få sovet i det hus, og jeg fik overtalt Jer til, at vi skulle flytte på Hotel i stedet. I tog det meget pænt, og det viste sig også, at på hotellet var der fri minibar, og der hørte byens bedste diskotek til, som man fik VIP adgang til når man var gæst, så der var jo ikke noget, der var så skidt, det ikke var godt for noget andet. Vi fik da i hvert fald danset til den lyse morgen, og forsatte festen på hotellets rooftop – dog var vi de eneste der havde en fest. Men fest var der. “You will see me on the dancefloor”.

Hvis du skulle vælge tre ting du gerne ville blive bedre til, hvad skulle det så være?

1. Jeg vil helt vildt gerne være bedre til at være sund og træne. Jeg bilder mig selv ind, at jeg er viiiildt sund. Men så snart jeg ser en plade chokolade så “nooom noom noooom”.Jeg har rygrad som en regnorm, og jeg propper alt i svælget, der er usundt. Jeg kommer 10 gange i træningscenter, og så syntes jeg, det er kedeligt. Jeg er typen til spinning, der IKKE skruer op for belastningen, og faktisk tror på, at jeg snyder træneren og ikke mig selv.
2. Jeg vil gerne være bedre til at forstå mænd. For det er et univers, der slet ikke giver mening for mig. Hvis jeg bare forstod 10 % af, hvordan deres hjerner virkede, så ville M og jeg virkelig undgå en masse sammenstød. Nogle gange mistænker jeg ham for, at faktisk have evnen til, at lukke min stemme ude, og bare være i stand til, at sidde og kigge ud i luften, mens jeg giver ham meget vigtige instrukser. Og 5 min inde i samtalen, der kan han finde på, at spørger, om jeg sagde noget til ham.. Arggghhhhh..!!! Det indkasserer næsten et smølfespark…!!
3. At integrere mig her i Singapore. Jeg skal klart lære at forstå dette land, for man kan ikke forlange folk der kommer til Danmark, de skal integreres og vide alt om vores kultur og tradtitioner, når jeg ikke selv går forrest. Der er rigtig mange ting, jeg ikke forstår her, men tænker, hvis jeg sætter mig lidt ind i deres historie, så kan de måske give mere mening. Vi er jo kun 6 millioner her på en ø som er 1 1/2 større end Bornholm. Singapore er lige fyldt 50 år, så vi er jo ganske “unge”. Men stadig et sted, hvor tingene virkelig fungere. Men det må være planen for 2016, at forstå Asien/Singa Dinga.

Hvor ser du dig selv om 10 år? Jeg ser mig selv, så meget klogere på livet. Har udvidet min livsforståelse, syn på verden, er blevet en mere voksen mor. Jeg ser ikke mig selv nødvendigvis i Danmark. Men jeg ser klart mig selv, som selvstændig. Jeg tror ikke, jeg kommer til at arbejde for andre. Om det så er i et firma delt med andre, det kan jeg ikke udelukke. Men jeg bliver ikke “lønslave” igen. Jeg er så dårlig til at være ansat, og jeg har virkelig svært ved autoritet. Så det er nok bedre, at jeg sejler i min egen sø.

Fortæl mig noget, som jeg helt sikkert ikke ved om dig? Uhhhh. Det var næsten det sværeste spørgsmål. Jeg er jo meget åben, så holder ikke så meget for mig selv. Jeg har gået til blokfløjtespil i folkeskolen, og var faktisk rigtig god til det. Blev dog smidt af holdet, da jeg slog en af drengene i hovedet, med min fløjte, så han fik en blodsamling i panden, der lignede en af de der “huller” i fløjten. Det blev han ikke glad for i længden. Haha.

Så har jeg været på “stjerneholdet” i springgymnastik – jeg var ekstremt god til at “gå i baren”, det fortsatte så ind i mit voksne liv. Jeg stoppede dog, da jeg satsede mere på mit blokfløjtespil, og den karrierer fik jeg ligesom selv sat af sporet.

Jeg har engang slået en fortand ud på en pige fra min parallelklasse, i badminton, da vi skulle spille double. Jeg var så engageret, og hun forstod tydeligvis ikke, at blive på hendes banehalvdel. Jeg har faktisk haft ondt i hjertet over det lige siden – hendes tand blev aldrig ens i farven igen. Av.

Min første store kærlighed var Søren Huss fra SAYBIA, og han var også mit første kys. I min verden skulle jeg giftes med ham, på trods af aldersforskellen. Men han fandt kærligheden i en pige, som hed Gitte (mener jeg), og tror faktisk også han skrev en sang til hende #so – jeg er dog stadig fan af ham. ; )

I kan læse mine andre venindebøger her 

Maria fra Vanløse Blues

Katrine Krog fra Wearemad

Sneglcille

Fredesblog

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments