GUIDE TIL CYPERN, FORTÆLLINGER OG EN VIDEO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indlægget er sponsoreret af Eliza Was Here

De fleste af jer bemærkede nok, at jeg brugte hele sidste uge, under den varme og bagende sol på Cypern og det var intet mindste end en helt fantastisk rejste, som jeg vil fortælle lidt mere om i dag. Den blev selvfølgelig også ekstra god, fordi jeg havde Lau som rejsemakker og hvis man synes at hun er skøn og sjov på sin blog, så skulle i prøve at møde hende i virkeligheden. Jeg håber i hvert fald ikke, at det var sidste gang vi skulle rejse sammen <3

Hvad skulle vi? 

Vi skulle naturligvis besøge Cypern og se hvad den havde at byde på. Derudover skulle vi også prøve at rejse med Eliza Was Here, som er et rejsebureau med det sejeste koncept. Eliza er skabt til dem, som gerne vil have en pakke rejse, men som også gerne vil undgå turistfælder og opleve den autentiske del af det sted, man besøger.

Når man køber en rejse hos Eliza, så får man både fly, hotel og bil. Det eneste man skal koncentrere sig om er at finde ud af hvad man gerne vil opleve og de giver de også gerne en lille hånd med.

Konceptet er simpelthen så gennemført og lige fra det øjeblik, man klikker ind på hjemmesiden, optræder Eliza som en person. Man får oplevelsen af, at det rent faktisk er hende, som har været besøgt alle de forskellige steder og udvalgt dem. Deres slogan lyder, at hvor alle andre går til højre, går Eliza til venstre. Giver det mening?

Hvor boede vi? 

Vi blev indlogeret i et af de fineste huse, jeg længe har set; Eveleos Country House, som er ligger i den lille landsby Tochni. Det er forholdsvis centralt på øen og de fleste større byen og seværdigheder ligger mindre end en times kørsel derfra. Vores rejse var en “bloggerrejse” og hele ugen var huset lavet om til et “bloggerhus” hvor der hele tiden kom nye til. Men fra nu og resten af sæsonen, fungerer det som et helt almindelig feriehus.

Huset bliver drevet af et ældre ægtepar og de er begge noget af de sødeste. De er top-hjælpsomme og meget opmærksomme.

Alle værelser er store og har fuld udstyret køkkener, så man sagtens kan lave sin egen mad. Det gjorde vi faktisk de fleste aftener, for omgivelserne i huset var så skønne, at man slet ikke havde lyst til at tage derfra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Landsbyen, Tochni

Tochni er nok en af de mindste og mest rolige byer, jeg nogensinde har boet i. Der er èn købmand og 2 restauranter og en af de lokale fortalte mig, at der bor omkring 400 mennesker. Så mange så vi dog ikke 😉 Bygningerne er smukke og gamle, der er farverige blomster over alt og det hele er bare super pænt og fotogent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan er Cypern? 

Skøn, varm, flot og solrig. Det er faktisk 2. gang jeg besøgte Cypern og selvom jeg huskede det som et ret fantastisk sted med god mad og smukkeste strande, blev jeg bestemt ikke skuffet. Øen har på mange måder det hele; man spiser godt, det er billigt, strandene er gode, naturen er smuk og der gode shoppe-muligheder, hvis man også har de behov.

Mad

Maden er primært græsk og det er umuligt ikke at få serveret en masse fantastisk tzatziki, frisk tomatsalat og feta. Nu er jeg jo ikke den store kød-spiser, men jeg lod mig fortælle, at deres lam og fisk også skulle være noget helt særligt.

Strande

Uanset hvor på øen man befinder sig, er man forholdsvis tæt på stranden. Der er nogle rigtig gode af slagsen. I ved, med helt hvidt sand og krystalklart vand. Er det den slags man er ude efter, skal man dog lige gøre lidt research for mange af strandene har mørkt sand, da Cypern er en vulkanø.

Byer

Cypern har 3 store byer; Larnaka, hvor lufthavnen også befinder sig. Lefkosia, som er hovedstaden og byen der både har en græsk og en tyrkisk del og Limassol, som vist mest bare en lidt større badeby. Vi nåede aldrig at besøge Lefkosia, men vi var både i Larnaka og Limassol. Begge byer har butikker som Zara og Mango, men jeg vil klart anbefale Limassol. “shoppinggaden” er fyldt med gode highstreet-butikker og her kan man snildt bruge en halv dag, hvis man trænger til en pause fra solen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poolen ved Eveleos Country House

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eveleos Country House

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Købmanden i Tochni. Den er lille og ser ud af ingenting, men faktisk kan man mere eller mindre købe alt hvad man behøver derinde. 

GUIDE TIL CYPERN, FORTÆLLINGER OG EN VIDEO 1

De søde mennesker fra Eliza Was Here havde lavet de fineste og individuelle kort til os. Inden vores rejse havde spurgt os om en asse forskellige ting og ud fra vores svar havde de skabt det perfekte program. Derudover havde de også fyldt vores værelser og køleskabe op med de ting, som vi aller bedst kunne lide. Helt klart noget af det mest gennemførte, jeg længe har oplevet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
gptempdownload
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
GUIDE TIL CYPERN, FORTÆLLINGER OG EN VIDEO 2

To af aftenerne havde Eliza arrangeret middage i vores country house. Det første var en traditionel græsk middag og den anden var en BBQ. Begge var virkelig skønne og der blev pyntet så fint med ternede duge, levende lys og hvad der nu ellers hører sig til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fineste og finurlige hus i Tochni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt at vide om Cypern

  • Det er en rigtig god idè at have en bil, når man er der. Øen er ikke større, end at man sagtens kan køre fra den ene del til den anden på få timer.
  • Øen er delt i en græsk og en tyrkisk del. Eveleos Country House er på den græske og det er her man finder de fleste aktiviteter og større byer.
  • Om sommeren bliver der varmt. Sådan helt vildt varmt, men når man er tæt på stranden, så er det kun en god ting.
  • Man kommer langt for pengene og det er forholdsvis billigt at spise og drikke.
  • Bilerne kører i venstre side.
  • Trafikken er på ingen måde slem. Der er både motorveje og landeveje og i løbet af hele den uge vi var der, oplevede vi intet der mindede om bilkøer. WIN.

Som prikken over i’et og jeg selvfølgelig også lavet en lille film fra rejsen. Jeg håber at den giver en god fornemmelse af stemningen <3

YouTube video

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments