WEBSHOP FAVOURITES

30 TING JEG HAR LÆRT PÅ 30 ÅR

Som de fleste af jeg nok har bemærket, så rundede jeg det skarpe hjørne, som hedder 30 år (!!) tilbage i foråret. Det fatter jeg stadig ikke noget som helst af og på mange måder føler jeg stadig, at jeg er 22. At runde dèn milepæl har været på godt og ondt – det bliver jeg nødt til at indrømme. Aldrig har jeg tænkt så meget over min alder, hvilket egentlig er dumt, for det er jo bare et tal. Men det handler nok bare om de der klassiske tanker om, at jeg hele min barndom troede, at jeg ville være et helt andet sted i mit liv, når jeg blev 30.

Når alt det så er sagt, så er det faktisk slet ikke så slemt at blive ældre. På mange måder bliver livet både nemmere og sjovere med alderen og det skyldes helt klart, at man hviler mere i sig selv og har flere erfaringer træffe beslutninger ud.

Og det er de erfaringer, som det skal handle om nu, for 30 år er jo alligevel forholdsvis meget tid. Herunder er en lille liste over 30 af de vigtigste ting, jeg har lært. Hvis I har tilføjelser er det selvfølgelig mere end velkomne i kommentarfeltet. Uanset om I er 18, 50 eller 30.

tumblr_mroxjjkujd1rer2suo1_500

1. Det vigtigste i verden er, når man selv og folk omkring en trives og er sunde og raske.

2. Det er kun mig selv, som kan gøre noget ved det, hvis jeg ikke føler mig lykkelig.

3. Kvalitet frem for kvantitet.

4. At livet faktisk bliver sjovere med alderen.

5. De store beslutninger man tager tidligt i livet, får rent faktisk konsekvenser for fremtiden.

6. Det projekt jeg skrev på 3. semester på uni, kom ikke til at ændre verden. Selvom det føltes sådan den gang.

7. Intet varer for evigt.

8. Jalousi er en af de værste følelser i verden og kan ødelægge rigtig mange ting.

9. At venskaber skal plejes og vedligeholdes og nurses om.

10. At det er umuligt at pleje alle de venskaber, som man gerne vil.

11. Penge er ikke lykke, men at have forholdsvis økonomisk frihed, gør mange ting nemmere.

12. Der er kæmpe stor forskel på selvtillid og selvværd.

13. Ude er godt, men hjemme er nu bedst.

14. Det er umuligt at komme igennem livet, uden at såre nogen.

15. At undskyld nok er et af de vigtigste ord der findes.

16. Kærlighed vil altid være det bedste og det hårdeste i livet.

17. Tiden heler alle sår.

18. At man kommer længst med smil, ja-hat og positivitet.

19. At det også kan være sårende og smertefuld at elske nogen højt.

20. At jeg er født på en meget meget heldig lille plet og skal huske at værdsætte det hver eneste dag.

21. At mavefornemmelsen næsten altid har ret.

22. Vær’ gavmild. Det betaler sig altid i sidste ende.

23. Til tider kan det faktisk betale sig at lade fornuften sejre.

24. Dårlige vaner kan være umulige at komme af med, så bare lad være med at gå igang med vanedannende ting.

25. Man kommer længst med ærlighed.

26. Økonomiske lån er en virkelig dårlig idè.

27. At sige nej kan være lidt af en kunst. Men en kunst, som kan være genialt at mestre.

28. Accepter at nogle venskaber ikke holde for evigt og det er helt okay at vokse fra hinanden.

29. Nogle ting skal faktisk bare ties ihjel.

30. At man skal være taknemmelig for at være blevet 30 år. Det er langt fra alle, der får den mulighed.

 

8 kommentarer

 • Sara

  Jeg elsker alt ved det her indlæg, så fint og rigtigt <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Det er sjovt, som årene omkring 30 år, for mange godt kan være lidt hårde (og ligeså fantastiske fordi man er mere sikker på sig selv). Jeg har hørt engang, at det skyldes, at i og med, at vi hviler mere i sig selv, bliver værdier, prioriteringer og at kunne være os selv også tydeligere og vigtigere for mange af os, og det kan især sætte mange og nogengange især ældre venskaber på prøve. Måske læser jeg for meget i dit indlæg. Men jeg fornemmer det handler meget om venskaber. Og så vil jeg bare lige skrive. Vi er flere end man lige tror, der har prøvet det med at vokse fra hinanden og også det med jalousi. Og det er mega hårdt og voldsomt at opleve. Så stor virtuel krammer herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Hej Cecilie!
   Tusind tak for din kommentar. Du har helt sikkert ret i alt hvad du siger. Jeg er helt enig 🙂
   Det er faktisk ikke fordi, jeg har lidt det helt store tab på venskaber og den slags og jeg tænker heller ikke på noget konkret. Egentlig fylder det nok bare meget, fordi den her alder også medfører store forskelligheder. Du ved, nogle af dem, som man altid festede og spiste lange middage med, får pludselig børn, bliver gift og får helt andre prioriteringer. Den kan være svær at takle, synes jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er selv 22, men tror ofte, jeg stadig er 16 år eller deromkring … Jeg tager næsten altid mig selv i, at jeg rent faktisk skal tænke mig om, når andre spørger, hvor gammel jeg er. Når jeg svarer: “22”, tænker jeg tit: “Gud ja, så gammel er jeg …”. Nu du nævner, at du som 30-årige nogle gange føler dig som en på 22, vil jeg se frem til at blive 30, så jeg vitterligt kan prøve at have følelsen af at være 22 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Hahahah…. gør det. Men husk også lige at nyd at være 22. De 30 kan tidsnok komme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Man behøver ikke altid være ærlig, hvis det kan såre andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Selvfølgelig ikke. Men i 9 ud af 10 tilfælde, vil jeg mene, at det stadig er den bedste løsning. Sandheder har det ofte med at komme frem alligvel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WEBSHOP FAVOURITES