DE BEDSTE APPS TIL FOTOREDIGERING (OG PÆNE INSTAGRAMBILLEDER)

Et indlæg om apps til fotoredigering har være på min to-do i evigheder og ENDELIG fik jeg taget mig sammen. I ny og næ sker der det, at jeg får et spørgsmål fra en af mine søde følgere, om hvordan jeg redigerer mine billeder. Især på Instagram og på Instagram stories. Jeg har ikke et endegyldigt svar, da det afhænger af billedet og hvad jeg vil med det. Men èn ting er sikkert og det er, at jeg altid veksler mellem de samme 6 APP’s. Nogle bruger jeg mere end andre og jeg vil gå så langt som at sige, at et par stykker af dem, er uundværlige redskaber i min hverdag. Lad os tage et kig på dem…


VSCO

VSCO er den vigtigste app i min hverdag, når det kommer til fotoredigering på telefonen. App’en har alle de klassiske redigering-funktioner; man kan redigere i lyset, i kontrasterne, i farvemætningen, skarpheden og størrelsen. Men det bedste af det hele er, at den har et gigantisk valg af filtre. Vi snakker næsten så mange, at det kan virke uoverskueligt. Dog har de formået at gruppere dem enormt logisk, således, at de varme filtre er i en mappe for sig selv og det samme er de kolde, de sorte og hvide osv. Den gemmer også dem, man senest har brugt, så man slipper for at sidde og lede. Mit personlige favorit-filter er AV8 som er blandt de varme. Desuden kan man justere i filtrets styrke og selv rette til i lys, kontrast, grain og hvad man nu ellers ønsker.

Find VSCO i Apple store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigeringVSCO

UNFOLD

Har I nogensinde undret jer over, hvordan man får andre skrifttyper i sin story på Instagram? hvordan man retter i billedernes størrelser? ændre på baggrundsfarven? eller laver polaroidbilleder eller laver små collager? Unfold kan det hele. Der er stadig plads til forbedringer, når det kommer til brugervenlighed og der er også funktioner, som jeg ikke helt forstår, men alt i alt er den genial, hvis man gerne vil have en pæn story og hvis man ikke er helt nede med de skrifttyper som instagram tilbyder eller hvis man får ondt i øjnene af den grimme baggrund, der automatisk kommer, hvis billedstørrelsen ikke passer ind i formatet. App’en tilbyder en lang række skabeloner, hvor man kan sætte billeder op i forskellige collager, tilføje tekst eller, skabe rammer

De mest nødvendige skabeloner er gratis, men hvis man ønsker de lidt mere avanceret, skal man betale for dem. Vi snakker dog omkring 12 kr. Desuden lancerer de jævnligt særlige udgaver. Til Valentine’s Day kunne man f. eks købe en række forskellige kærlighedsskarbeloner og i julen kom de med et juletema.

Find Unfold i Apple store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigeringUnfold

KIRA KIRA+

Den største Kira Kira+ hype har efterhånden lagt sig, men hvis man alligevel skulle have lyst til at tilføje lidt glimmer og glitter til sine billeder, så er det altså Kira Kira+, som man skal have fingrene i. App’en er nem at bruge den har meget få funktioner. Faktisk er det ene den kan er at smide glimmer-filter på billeder og så kan man naturligvis justere lidt i mætningen. Den fungerer selvfølgelig også til video.

Find Kira Kira i Apple Store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigeringKira Kira

FACETUNE

De fleste har nok hørt om Facetune og ved, at det er en af dem, hvor man skal være liiiidt forsigtig og hurtigt kan komme galt afsted. Internettet er fyldt med eksempler, hvor et par bryster måske er blevet lidt for store eller hvor et par lår er blevet lidt slankere. Selvfølgelig lavet med lidt hjælp fra Facetune. Det er en app, hvor man redigere og justere alverdens former og man kan hive og trække i de fleste elementer i et billede. Mod betaling kan også få adgang til særlige funktioner – f. eks kan man snildt få hvidere tænder. En funktion, som jeg ikke ligefrem vil anbefale at bruge for ofte, da resultatet ofte er forholdsvis gennemskueligt. Men Facetune er et ret genialt redskab de dage, hvor man f. eks ikke ligefrem har en flawless hud eller når man lige har fået en gigantisk bums midt i panden. Men “Smooth-værktøjet” kan den slags småfejl snildt viskes væk. Nogen vil måske mene, at det stadig er snyd – men det er der jo så meget der er på de sociale medier 😉 Udover de nævnte funktioner, kan Facetune også bruges til at justere i lyset, i kontrasterne og alt det der.

Find Facetune i Apple Store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigering

Facetune

HUJI

For et par måneder siden, var hele mit instagram-feed fyldt med billeder, der havde den der lidt analog-80’er viber over sig og hvor daten står med gul skrift på siden af billedet. Det uden tvivl den mest simple app af dem jeg nævner her og man kan egentlig heller ikke så meget andet, end at vælge blandt de tre forskellige filtre og derefter gemme billedet. Alligvel skulle den med, for jeg synes at den er sjov at have og kan faktisk tilføre noget fint og lidt anderledes til et foto.

Find Huji Apple store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigeringHuji

INSHOT

I skrivende stund er Inshot den nyeste app på min telefon og det var Katrine, der var så god at introducere mig for den. Det er jeg virkelig glad for at hun gjorde, for den kunne godt gå hen og blive en af mine favoritter. Lige nu er jeg i den fase, hvor jeg skal lære den at kende, men jeg har har alligevel konkluderet, at den på mange måder er en perfekt blanding af VSCO og Unfold. App’en tilbyder både en lang række fine filtre (dog ikke så mange, som i VSCO) og mulighed for at lave rammer på omkring billederne. Her bestemmer man helt selv hvor selve billedet skal placeres og man kan rykke rundt ligeså tosset man vil. Her kan man også vælge mellem en lang række skrifttyper, der er noget mere interessante end dem, Instagram tilbyder. Man kan justere farven på sine baggrunde og tilmed vælge et mønster. Og hvis man går all in på at pimpe sit billede, så er der også en lang rækker stickers. App’en er gratis og derefter kan man tilkøbe yderligere funktioner.

Find Inshot i Apple Store HER og i Google Play HER

Apps til fotoredigering

Læs også:

Guide til Nørrebro; Restauranter, shopping og skjulte perler

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments