10 TING OM #BLOGGERLIVET

Igen og igen hører vi sætningen “man skulle være blevet blogger” og ja, det skulle “man” for vi har det altså godt. For det meste. Men som tingene har ændret sig i løbet af de sidste par år, og det der med at køre en blog er noget, som mange har gjort til en forretning og en del, inkl jeg selv, til en levevej, så følger der også de der helt almindelige og kedelige arbejdsting med.

Ting som sjældent kommer frem på skærmen og ting, som jeg kan mærke, at selv mine nærmeste kan blive overraskede over, når jeg fortæller dem. Præcis derfor, er dagens 10 ting-indlæg dedikeret lige præcis til bloggerlivet.

4eda00742f25fd06d8bda71aff5b2b7ePicture via Pinterest



1. Bagsiden af “alle de spændende samarbejder”. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange kilo, hvis ikke tons, jeg snart har slæbt op på 4. sal fordi jeg skulle lave en kampagne. Vaser, glas, stel, alt hvad der står på min altan, hele mit kontor osv. Heldigvis har jeg de SØDESTE  to medarbejdere på mit posthus, som jeg efterhånden er blevet så gode venner med, at de hellere en gerne lige giver en hånd.

2. I forbindelse med ovenstående, så modtager vi helt enormt mange pakker. Størstedelen er fysiske ting, som skal bruges i forbindelse med kampagner, men vi modtager også en del, som “bare” bliver tilsendt. Post Nord kan man sjældent regne med og det resulterer også i, nogen vælger at bruge GLS, andre UPS eller endda DAO. Det betyder også, at man nærmest kan bruge en ugentlig arbejdsdag på at køre hen til det ene sted, hjem og læsse af, videre til det næste sted osv.

3. Man opdager hurtigt, at det der med at lave forretning på moderne medier eller at iscenesætte sig selv på dem, er lidt af et hit på diverse uddannelser. Når vi nærmer os projektopgave, bachelor og speciale-tid modtager vi dagligt mails fra folk der gerne vil bruge os som emperi. Jeg har selv været der og ved hvor vigtigt den slags er og hjælper gerne så mange som muligt. Så stop endelig ikke med at skrive.

4. Vi “skylder” altid nogen noget. Evigt og altid har man et samarbejde kørende, hvor man ved, at man måske kunne gøre det lidt bedre og give dem lidt mere. Det er lidt samme følelse man har som studerende. Der er altid noget du kan gøre lidt mere.

5. Man bliver god til at trække vejret dybt og forholde sig i ro før man svarer tilbage, når man modtager en mail fra et firma, som gerne vil sende dig en t-shirt. Det eneste de forventer igen er 3 indlæg, 5 instagrams og at du ikke viser noget fra konkurrerende mærker det næste halve år.

6. Affiliatelinks er de fleste bloggeres gode ven. Til de af jer, som ikke helt ved hvad pokker et affiliatelink er, så kan det kort beskrives som et link til en webshop, hvor jeg får en lille andel af det køb I gør gennem linket og enkelte webshops betaler også for hvert besøg vi sender videre. Det koster ikke jer mere og vi tjener lidt penge på noget, som vi har gjort gratis i mange år og som vi nok ville gøre alligevel. Det er vist en god klassisk win win.

7. Kommunikation kan til tider være lidt af en udfordring og igen et det en af de ting, som kræver, at man liiiiige holder hovedet koldt og trækker vejret dybt. Er man en af dem, som er tilknyttet et blognetværk, så skal en besked, et brief eller en rettelse ofte igennem flere led. Fra kunde til mediebureau til blognetværk og til blogger. Gæt selv hvor ofte der er noget der går tabt i den proces?

8. Man modtager enormt mange mails og samarbejdsefterspørgelser fra kinesiske webshops, som nærmest ikke sælger andet end kopier af H&M og Zara.

9. Jeg bliver ofte spurgt, om der ikke er meget konkurrence og drama internt blandt bloggere og her er mit svar altid, at der er overraskende lidt af den slags. Især når man tager i betragtning at 95% af bloggerne er kvinder og oven i købet kvinder, som ofte har noget at sige, så synes jeg ikke at det er slemt. Tvært imod oplever jeg, at folk er rigtig søde til at hjælpe hinanden og dele ud af erfaringer og kontakter.

10. “Kan man virkelig tjene penge på det?” er nok en af de sætninger vi hører mest og derefter følger der naturligvis en lang forklaring om hvordan det hele hænge sammen. I forklaring som de fleste af os nok kan i hovedet 😉

Lige for en god ordens skyld, skal jeg naturligvis huske at nævne, at alle ovenstående punkter er mine betragtninger og oplevelser og at alle mine dygtige kollegaer ikke nødvendigvis er enige. Og så er det hele naturligvis skrevet med kærlighed og man må ikke tro, at jeg ikke værdsætter alle de muligheder og oplevelser, der følger med #bloggerlivet. 

Kan I have en skøn søndag <3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments