Derfor skal du huske solcremen – både om sommeren og vinteren

Man kan bruge mange skønhedsprodukter til at sikre huden mod tidlig aldring. Men et af de bedste og sikre tips mod netop dét er solcreme. Flere hudeksperter mener faktisk, at en skønhedsrutiner er ligegyldig uden en solcreme, uanset hvor mange anti-aging produkter, man måtte bruge. Derfor er der gode grunde til at beskytte huden med SPF.

Når du er ude og rejse

Det er ofte en luksus at komme hjem fra sydens sol med en glød i huden. Men solen i andre lande er ofte meget stærkere end i Danmark. Derfor skal man dagligt tjekke uv-indekset, huske solcreme og undgå at være for længe i solen. Men hvis du alligevel savner solens glød, kan du bruge produkter som den bedste selvbruner her, som giver din hud en pæn farve. Bare uden at udsætte din hud for skadelige uv-stråler. 

Selv når vejret er gråt

Vi har brug for vores daglige D-vitamin, men det er ikke altid, at solen viser sit ansigt i Danmark. Det betyder dog ikke, at du skal undgå solcremen, hvis det er skyet uden for. Faktisk kan uv-stråler slippe igennem skyer, så du alligevel modtager de skadelige stråler. Selv i den kolde vinter kan sneen reflektere uv-stråler, så du stadig kan få solskadet hud. 

Gør det til en rutine

Hvis man vil være bedre til at gå med solcreme, skal man inkorporere det som en del i ens rutine. Mind dig selv om at tage det på efter din fugtighedscreme hver dag ved at stille den ud på badeværelset om aftenen. Når man går med solcreme hver dag, kan du få en mere ensartet hud, da solcreme forebygger pigmentpletter fra solen. Hvis du allerede er god til at bruge solcreme, er det en god vane at holde fast i.

Vælg den rigtige solcreme

Der er desværre mange, som ikke bruger den rigtige solcreme eller nok solcreme. Et australsk studie fra 2002 viste, at folk kun bruger cirka 25 procent af den anbefalede mængde solcreme. For at få det fulde udbytte skal man bruge det, der der svarer til to fingre med solcreme. Samtidig skal man genanvende solcremen hver anden time.Som tommelfingerregel skal solcremen have mindst SPF 30 for at være sikker på, at din hud er beskyttet. Er du i et land med stærke uv-stråler, kan du med fordel bruge en solcreme med mere SPF. 

Nogle ville måske mene, at det er besværligt at skulle genanvende solcreme flere gange om dagen.

Heldigvis har skønhedsindustrien udviklet sig meget, så der findes sprays og cremer, der ikke efterlader et hvidt lag på huden.