Go Back
+ servings
Stampede gulerødder

Stampede gulerødder med koriander pesto

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

Gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk olie
  • 2 dl vand
  • 6 hele fed hvidløg
  • Salt og peber

Lynsyltede rødløg

  • 1 rødløg
  • Saften fra 1 lime
  • 1 nip salt

Koriander pesto

  • 1 lille bundt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl peanuts
  • 1/2 dl olie
  • et nip salt

Til servering

  • Creme fraise eller græsk yoghurt

Noter

Tip: Opskriften kan også sagtens laves med græskar eller en anden rodfrugt.

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Hak rødløget i mindre stykker, hæld limesaft over og tilsæt et nip salt. Lad dem stå og trække, mens du forbereder resten.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker (ca. 2-3 cm) Læg dem i et ildfast fad og fordel krydderierne, vand og olie jævnt. Bag dem i ovnen i 25 min.
  • Tilsæt efterfølgende de hele hvidløg og bag dem videre i ca 20 min (eller til de er helt møre.
  • Mens gulerødderne bager, skal du lave pestoen.
  • Bland alle ingredienserne i en minihakker og hak indtil konsistensen er fin og jævn.
  • Når gulerødderne er færdige (og afkølet i 5 minutter) skal de moses med en gaffel. Ikke til en fin mos - den må gerne være lidt grov. Server dem på et fad og tilbered med pesto, syltede rødløg og creme fraiche eller græsk yoghurt.