Indisk salat med broccoli, linser og hjemmelavet paneer
5 fra 2 stemmer
Servings: 2
Forberedelse3 timert
I alt1 timet
Ingredienser
Indisk salat
2dllinser(jeg har brugt Puy linser)
1broccoli
1spskrevet ingefær
½dlsoya
1tsksukker
1/dlvand
1fedhvidløg
½chili
1,5dlyoghurt
½tskspidskommen
½tskgaram masala
En håndfuld hakket forårsløg
Salt og peber
Hjemmelavet paneer ost
1litersødmælk
Saften fra 1 citron
1tsksalt
Noter
Tip: Hvis man ikke er til linser, så kan de snildt erstattes af ristede kikærter.
Tilberedelse
Du skal starte med at lave paneer osten, da den skal står og trække på køl i minimum tre timer.
Hjemmelavet paneer ost
Kog sødmælken op under konstant oprøring
Når den koger, skal citronsaftentilsættes og når det sker, vil mælken begynde at klumpe efter kort tid.
Skru ned for blusset, tilsæt salt og rør rundt i ynderligere et minut.
Hæld et klæde (evt. et viskestykke) op i en si og hæld massen i og lad alt væden løbe fra. Det kan godt tage et par minutter.
Brug lidt håndkræft på at vride klædet og presse al væsken ud.
Nu har du faktisk en blød ost og den skal hældes og i en skål eller opbevaringsbøtte. Pres den godt på plads min hænderne, så massen er fast og nogenlunde hård. Sæt den på køl og lad den hvilke i køleskabet i minimum tre timer. Den kan dog sagtens stå i en dag eller to.
Indisk salat
Kog linderne efter anvisning. De skal typisk koge i 15-20 minutter.
Rør yoghurten sammen med spidskommen, garam masala og en smule salt.
Riv ingefær, chili og hvidløg og svits dem på en pande i lidt olie. Tilsæt soya, vand og sukker efter et par minutter.
Skær broccolien i mindre buketter og kom dem over på panden. Rør rundt imens det hele hele steges sammen.
Tilsæt linserne og fordel dem jævnt.
Tilsæt til sidst yoghurtdressingen og rør rundt i et minut. Hæld massen over i en skål.
Skær paneer osten ud i mindre tern og hæld den over i skålen til de andre ingredienser.
Slut af med at tilsætte lidt forårsløg og evt. nigellafrø.