Tip: Opskriften kan også sagtens laves med græskar eller en anden rodfrugt.
Tilberedelse
Tænd ovnen på 200 grader
Hak rødløget i mindre stykker, hæld limesaft over og tilsæt et nip salt. Lad dem stå og trække, mens du forbereder resten.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker (ca. 2-3 cm) Læg dem i et ildfast fad og fordel krydderierne, vand og olie jævnt. Bag dem i ovnen i 25 min.
Tilsæt efterfølgende de hele hvidløg og bag dem videre i ca 20 min (eller til de er helt møre.
Mens gulerødderne bager, skal du lave pestoen.
Bland alle ingredienserne i en minihakker og hak indtil konsistensen er fin og jævn.
Når gulerødderne er færdige (og afkølet i 5 minutter) skal de moses med en gaffel. Ikke til en fin mos - den må gerne være lidt grov. Server dem på et fad og tilbered med pesto, syltede rødløg og creme fraiche eller græsk yoghurt.