Go Back
+ servings
spinattærte

Spinattærte med ricotta og mozzarella

No ratings yet
Antal: 3 personer
I alt45 min

Ingredienser

Tærtedej

  • 150 gram hvedemel
  • 85 gram grahamsmel
  • 1 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt

Tærtefyld

  • 100 gram frisk spinat
  • 4 æg
  • 250 gram ricotta (svarende til et bæger)
  • 1 dl creme fraiche (yoghurt kan også sagtens bruges)
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Frisk peber

Noter

Tip 1.0: Hvis man ikke ønsker retten vegetarisk, kan jeg anbefale at tilsætte stegt parmaskinke. 
Tip 2.0 Hvis man ikke lægger inde med frisk spinat, kan den sagtens erstattes med frosson helbladet spinat. 

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland alle ingredienser til tærtedejen, rul den ud med en kagerulle og fordel den i et tærtefad. Prik evt. et par huller i bunden med en gaffel.
  • Bag den i ovnen i 10 min mens du forbereder fyldet.
  • Start med at blande æg, creme fraiche, og ricotta grundigt sammen. Gerne med en håndmixer.
  • Tilsæt spinat salt og peber.
  • Når tærtedejen har fået 10 minutter i ovnen, kan du tilsætte fyldet. Slut med at plukke mozzarellaen i små stykker og fordel den over hele tærten.
  • Bag den i ovnen i ca. 25-39 minutter.