Husk at lade retten køle i min. 10 minutter, efter den kommer ud af ovnen. Den skal have plads til at sætte sig og køre af. Den kan spise som hovedret sammen med en lækker salt og godt brød, eller som tilbehør til kød eller en pastaret.
Tilberedelse
Tænd ovnen på 200 grader
Hak hvidløg og løg i mindre stykker og svits det i olivenolien i en gryde.
Tilsæt hvidvinseddike, tomatpure og krydderier og lad det stege i et lille minut.
Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i ca. 15 minutter.
Skær imens alle alle grøntsagerne i tynde skiver.
Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad.
Fordel grøntsagerne i fadet. Gerne med adspredelse, så det bliver forskelligt fordelt.
Bag ratatoullien I ovnen i ca. 20 min. Tag den herefter ud og fordel mozzarellaen i små “totter” over hele retten.
Bag den i yderligere 15 min.
Retten er færdig når grøntsagerne er møre og mozzarellaen er smeltet og gylden. Når den kommer ud af ovnen skal den stå i minimum 10 minutter (og gerne længere) så den kan sætte sig og køre af.