Go Back
+ servings
vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

5 fra 1 stemme
Antal: 4
I alt45 min

Ingredienser

  • 2 dl grønne linser
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 chili
  • 2 gulerødder
  • 250 gram champignon
  • 2 dl fløde (alternativt, madlavningsfløde)
  • 3 dl vand
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk oregano
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Noter

Spis den med pasta og revet parmesan
Tip: Den klassiske fløde kan sagtens erstattes af madlavningsfløde

Tilberedelse

  • Start med at hakke alle grøntsagerne i mindre stykker
  • Svitst løg, hvidløg og chili en gryde med lidt olie. Når løgene er gyldne tilsættes den røgede paprika og efterfølgende tomatpure.
  • Tilsæt gulerødder, champignon og linser og bland massen godt sammen.
  • Tilsæt de flåede tomater og lad det stå og småsimre i ca. 20 minutter
  • Tilsæt løbende lidt vand. Afhængigt af hvor tyk, du ønsker sovsen
  • Tilsæt fløden efter 20 minutter og lad den simre yderligere i 5 minutter
  • Smag til med oregano, salt og peber