Go Back
+ servings
Chili sin carne

Chili sin carne

5 fra 1 stemme
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • Olie til stegning
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 lille dåse majs
  • 2 dåser kidneybønner
  • 2 dl linser (alle slags fungerer – jeg brugte en blanding af røde og grønne)
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk paprika (gerne røget)
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 3 stænger kanel
  • Salt og peber
  • En halv liter vand

Noter

Tips til tilbehør: Fladbrød, guacamode, creme fraiche og frisk lime

Tilberedelse

  • Start med at hakke løg, hvidløg og de øvrige grøntsager.
  • Snup en stor gryde og varm lidt olie. Start med at stege løg og hvidløg og tilsæt efterfølgende de resterende grøntsager.
  • Tilsæt alle krydderier og fordel dem jævnt.
  • Tilsæt flåede tomater, majs, bønner og linser og evt. lidt vand.
  • Lad det stå og simrekoge så lang tid som muligt. Gerne i over en time og tilsæt løbende lidt vand, alt efter hvilken konsistens man foretrækker.