Hak løg og hvidløg og steg dem i en lidt olie i en stor gryde, indtil de er gyldne
Skær squash og champignoner i mindre stykker eller skiver og hæld dem op i gryden sammen med løg og hvidløg.
Tilsæt krydderier, hakkede tomater og vand og lad det hele stå og småsimre i et godt stykke tid. Gerne i over en halv time.
Skær auberginer i tynder skiver på den lange side.
Find en ny lille gryde til mornaysaucen og start med et piske melet sammen med to spsk af mælken. Tilsæt derefter resten af mælken stille og roligt, mens du pisker.
Tilsæt smør og fortsæt med at piske
Slut af med at tilsætte osten og krydderierne, mens du bliver ved med at piske. Det er ret vigtigt med alt det piskeri, så der ikke opstår klumper. Når saucen har en fin konsistens, kan du roligt slukke for den.
Find et ildfast fad og begynd langsom at opbygge lagsanen. Først med et lag af grøntsagssaucen, så et lag af mornaysaucen og slut af med et lag med Auberginer. Fortsæt indtil det hele er brugt op og lad gerne et af lagene bestå af lasagneplader. Det gør altså lige konsistensen lidt ekstra lækker.
Bag det hele i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Giv den lige en god håndfuld revet ost på toppen i de sidste 10 minutter. Cherry on top, vil jeg kalde det.