Go Back
+ servings
Vegetarlasagne med spinat

Vegetar lasagne med spinat

5 fra 2 stemmer
Antal: 4
I alt1 t 30 min

Ingredienser

  • 500 gram frisk spinat (det svar til en af de store poser, man kan købe)
  • 500 gram champignoner (også svarende til de store pakker)
  • En god håndfuld valnødder
  • En kugle frisk mozzarella
  • 1 spsk Tørret timian
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • 1 spsk Smør til stegning
  • 10 ca Lasagneplader

Bechamelsovs

  • 1/2 liter mælk (og meget gerne sødmælk)
  • 25 gram smør
  • 2 spsk hvedemel
  • Frisk-revet muskatnød
  • Salt og peber

Noter

Spis lasagnen sammen med en lækker salat.

Tilberedelse

  • Hak løget og skær champignonerne ud mindre stykker. Var en god skefuld smør på en pande og steg løg og champignoner, til de bliver brune. Tilsæt den tørrede timian og lad det stå og køle af, mens du laver sovsen.
  • Varm smøret i en gryde og tilsæt mel og pisk det hele godt sammen. Tilsæt langsomt mælken mens du pisker og sørg for, at der ikke kommer klumper. Tilsæt salt, peber og muskatnød. Lad soven kog op, mens du hele tiden pisker. Det er vigtigt, for den kan lynhurtigt brænde på. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen og blive til små stykker. Når spinaten ikke er rå længere, er sovsen færdig.
  • Hak valnødderne groft og skær mozzarellaen ud i mindre stykke
  • Nu er lasagnen klar til at blive bygget. Brug et ildfast fad og start at ligge et lag af løg og svampe. Drys med valnødder mozzarella og slut af med at fordele soven jævn. Luk laget med lasagneplader. Sådan fortsætter du, til der ikke er mere fyld og sovs.
  • Bag den i ovnen på 200 grader