2spskgærflager (Kan udelades, men giver de giver altså lige the final touch. Gærflager kan bl.a købes i Matas.)
2tskløgpulver
2spskolivenolie
Salt og peber
Tilberedelse
Start med at koge vandet i en gryde. Når det koger, skal polentamelet tilsættes stille og roligt mens du pisker. Bliv ved at røre og piske når alt er kommet i. Tilsæt gærflager, salt, peber og løgpulver. Skru ned for varmen og fortsæt med at røre rundt i godt og vel 10 min. Så skulle konsistensen meget gerne være blevet tyk og grødet.
Brug et fad - helst på størrelse med sådan et almindeligt lasagnefad. Kom husholdningsfilm i bunden og langs kanterne. Fordel polentaen jævnt i fadet og når den er kølet ned, skal den en tur i køleskabet. Her skal den være i minimum 3 timer, men også gerne længere.
Når du er klar til at lave dine fritter, skal ovnen tændes på 200 grader. Polentaen skulle meget gerne være blevet stiv og meget fast i konsistensen. Tag den op fra fadet og skær forsigtigt en masse stykker i den størrelse, som du gerne vil have dine fritter.
Placer dem på en bageplade og fordel olie, lidt salt og måske lidt ekstra majsmel over dem. Bag dem i ca. 45 min hvor du jævnligt tjekker til dem og vender dem.