ASIATISKE KØDBOLLER MED HOISIN SAUCE

ASIATISKE KØDBOLLER
Jeg har kort omkring det i tirsdagens indlæg; over de sidste par måneder, har jeg fuldstændig mistet mit madlavnings-game og jeg tør næsten ikke fortælle, hvor ofte den har stået på take away. Det skal stoppe nu. Især fordi jeg ELSKER at lave mad, jeg elsker at eksperimentere, søge internette tyndt for inspiration, browse efter spændende varer i supermarkederne og hos min lokale købmand.
Alt sammen blev jeg mindet om i går, hvor jeg havde inviteret min søster på middag og derfor var tvunget til at kaste mig ud lidt madlavning. Jeg har længe haft lyst til asiatiske kødboller. Faktisk lige siden, at jeg fik nogle i en foodtruck for et par uger siden. Så at de skulle på menuen, var der ikke nogen tvivl om. Min veninde, Julie, er lidt af en masterchef, når det kommer til asiatiske saucer og hun laver altid en særlig en, der smager som en bid af himlen. Jeg fik heldigvis lokket opskriften (som egentlig bare var oppe i hendes hoved) ud af hende og gjort mit bedste for at ramme plet. Det gik ganske fint og den passer perfekt til kødbollerne.
En helt perfekt hverdagsret, som kan laves på nul komma fem 🖤
DET SKAL DU BRUGE
Kødboller
● 450 gram hakket kød (jeg brugte kylling, men svinekød kan også sagtens bruges)
● 1 (meget)fint hakket løg
● 1 tsk salt
● 1 spsk revet ingefær
● 1 dl panko rasp
● Salt og Peber
Hoisin Sauce
● 1/2 dl hoisin sauce
● 2 spsk sesamolie
● 2 spsk soyasauce
● 1 spsk honning
● 1 tsk frisk ingefær
● 1 fed hvidløg
● Saften fra 2 lime
Sådan gør du
● Start med at blandet alle ingredienser til kødet sammen. Fom farsen i små kødboller og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter
● Bland alle ingredienserne til saucen
● Fordel saucen over kødbollerne.
● Voila. De kan nydes med alle slags tilbehør. Jeg serverede bl.a hjemmelavet coleslaw og lækre fladbrød
De ser både lækre og overkommelige ud.
Kan du også lokkes til at lægge opskriften ud på tilbehøret/salaten?
I det hele taget er din blog god at søge mad-inspo i. Tak for det 🙂