GLIMT FRA HVERDAGEN

GUIDE: DE BEDSTE SERIER PÅ NETFLIX

Hej Alle zusammen!

Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor lang tid, at jeg har haft det her indlæg liggende som en kladde. Vi snakker i hvert fald i over et år og så har det været fremme i ny og næ, hvor jeg har tilføjet og slettet. Det skal som sådan heller ikke fungere som et “almindeligt indlæg” men som en lille side, der kan bogmærkes og tages frem i ny og næ og når I mangler inspiration på serie-fronten.

For ja, det er selvfølgelig serier, som det skal handle om, for næst efter at arbejde med bloggis her og at ses med mine venner, så er det nok noget at det, jeg bruger aller mest tid på. Der går sjældent en dag, hvor jeg ikke ser et afsnit og klokken skal virkelig være mange, hvis jeg ikke liiiiiige nuppet et enkelt (eller to). Jeg ELSKER serier og ser det faktisk slet ikke som spildt tid. I dag er produktionerne simpelthen så gennemførte og langt de fleste har et tema eller bygger på noget historisk, der faktisk udvider min horisont og gør mig klogere.

Jeg har efterhånden også været igennem en del og er kommet dertil, hvor jeg kan føle, at jeg snart har set det hele. Her skal det handle om nogle af de aller bedste, fra Netflix og der skulle gerne være noget for enhver. Lange, korte, sjove, alvorlige og historieske. Og tro det eller ej, men jeg arbejder selvfølgelig også på en lignende guide til HBO 🖤netflix1

Breaking bad

Hvis jeg skulle nævne den bedste serier, jeg har set til dato, så bliver det Breaking Bad. Der findes ikke èt dårligt afsnit og man er underholdt fra start til slut. Kort fortalt, så handler det om kemiprofessoren, Walter White, som får konstateret kræft. Han vælger at holde det hemmeligt for sin familie og for at skaffe penge nok til en sine behandlinger, begynder han at udnytte sine kemi-kompetencer til at producere amfetamin. Langsomt bliver hand blandet ind i the drug industry med karteller, kriminalitet, løgne og alt hvad der følger med. Serien skildre hvad det har af konsekvenser af for hans liv og hverdag og ikke mindst de personlighedsændring, der også medfølger.


netflix2

Bloodline

Bloodline er en af de serier, som jeg har været igang med i 100 år. Afsnittene er forholdsvis lange og der er rigtig mange af dem, i hver sæson. Til tider kan den være lidt kedelig, men der er alligvel nok indhold og suspens til, at jeg aldrig har kunne slippe den. Desuden er det den, som har startet hele min fascination af Key West og det sydlige Florida. Serien følger en familie, som driver et paradis resort i Key West. Der er selvfølgelig en masse skeletter i skabet og de dukker, som dukker op i løbet af serien. Den tager vilde drejninger og gør ting, som man ikke liiiige havde set komme. Den er ikke mange for at slå folk ihjel og afslører nogle vilde skæbner. Det er helt sikkert også derfor, at jeg bliver ved med at hænge i.


netflix3

The Crown

The Crown er fuldstændig lige så fantastsik, som alle anmeldere skriver. Før jeg så den, anede jeg ikke noget som helst om det engelske kongehus og her efter 2 sæsoner føler jeg mig nærmest som ekspert. Det er en serie, som følger Queen Elizabeth fra kort til inden hendes kroning og fremad. Sæson 2 slutte i midten af 60erne med mordet på Kennedy, men så vidt jeg har ladet mig fortælle, skulle den gerne fortsætte helt op til nutiden. Aldrig har en jeg googlet så meget mens jeg har set en serie, for at se hvor godt fiktionen stemmer overens med virkeligheden og aldrig har jeg lært så meget af en serie. Det skulle eftersigende også være den aller dyreste TV-produktion til dato. Det forstår man godt, når man ser de vanvittige og vildt smukke kulisser. Det eneste negative jeg har at sige er, at den skal lige igang. Jeg var ved at give op efter 2. afsnit, men pludselig fik den fat i mig og så kan jeg love jer for at jeg blev besat.


houeofcards

House Of Cards

Man kan næsten ikke sige Netflix uden at sige House Of Cards. Det er sjovt, for lige siden Trump blev valgt som president, har jeg ikke kunne lade være med at tænke på, om skaberne af House of Cards har kunne spå om fremtiden? Det er en serie om amerikansk politisk, som ganske enkelt viser, hvor korrupt det hele er. Selvfølgelig skal man se den og huske på kildekritik, men inspirationen kommer jo et sted fra. Handlingen ændrer sig selvfølgelig fra sæson til sæson, men er man til politiske dramaer, personlige dramaer, lidt historisk information og vanvittig godt skuespil, så vil man elske House Of Cards.


strangerthings

Stranger Things

Tager jeg helt fejl hvis jeg påstår, at Stanger Things er en af de aller mest hypede serie, her de seneste år? De fleste af jer har nok set den, men hvis ikke så se lige at komme igang. Den har det hele; drama, gys (uden at det bliver for meget), humor, en fantastisk scenografi og noget af det bedste børneskuespil, der nogensinde er set. Jeg har svært ved at se, hvem der ikke vil elske den.


doedepiger

Døde piger lyver ikke / 13 reasons why

Her har vi en af dem, som virkelig gik under huden på mig og som faktisk påvirkede mig ret i den tid, jeg så den. Den handler om noget så tungt og alvorligt som mobning og belyser hvor alvorlige konsekvenser, det kan have. Kort fortalt, så bliver serien fortalt af hovedpersonen, Hannah, som ganske enkelt har begået selvmord, som konsekvens af meget alvorlig mobning af hendes Highschool”venner”. Den starter fra den dag, det hele begyndte og man får langsom forklaret hvordan hun kommer derud, hvor hun ikke har andet valg og slet ikke kan se nogen udvej. Desuden er Selena Gomez Produktionsleder på serien og det er jo aldrig en dårlig ting i min bog.

Serien har to sæsoner og selvom jeg var sikker på, at en to’er ville være svær at få til at fungere, så rammer den plet. Den formår at følge på en masse løse ender fra den første sæson og give helt nyt liv, til flere dele af historien. Egentlig bliver emnet og konsekvenserne af mobning, endnu mere alvorlig her og der er ligefrem scener, hvor jeg følte, at jeg lige måtte kigge væk.


ojs

The People Vs. Oj Simpson

Serien, som er bygget på en af de største retssager i nyere tid. Nemlig den om superstjernen O.J Simpson, der måske/måske ikke slår sin ekskone og hendes nye kæreste ihjel. Som udgangpunkt er det lidt svært at sælge en serie om en retssag, for det lyder en anelse tørt. Men den er alt andet end tør. Den holder spændingen fra start til slut og viser til perfektion, hvordan sagen egentlig går fra at handle om selve forbrydelsen, til at blive et af de helt store punkter i den amerikanske race-historie. Den bygger på virkelig begivenheder og det er skræmmende, hvor godt de har fået de forskellige karakterer til at ligne de “rigtige”. Og, som en lille bonus, så kan jeg også afsløre, at man møder en meget ung Kim Kardashian.


girlboss

Girlboss

Jeg har et had/kærlighedsforhold til den her serie. Til at begynde med, syntes jeg, at den var enormt dårlig og at hovedpersonen var en af de mest irriterende karakterer, jeg længe var sødt på. Alligvel kunne jeg ikke lade være med at se videre og til sidst måtte jeg erkende, at jeg måske godt kunne li den lidt.

Den foregår i San Francisco i 00’erne og kort fortalt følger man Sophia, som er midt i 20erne og har ikke nogen idè om, hvad hun skal stille op. Hun begynder at sælge Vintagetøj online, i det omfang, som internettet tillod på det tidspunkt. Det hele tager selvfølgelig far og udvikler sig til det, som vi i dag kender som Nastygal. Man følger hendes vej til at bygge et imperium og får et godt indblik i, at den slags næsten ikke kan gøres uden at være en “bitch”. Den er naturligvis også “based on a true story”.


ffc

Friends from Collage

Her har vi en af de der serier, som er helt geniale at falde i søvn til. I ved, lidt ala friends, så handler den ikke om det helt store. Udover de konfliker og udfordringer der opstår i en vennegruppe. Måske tilsat lidt mere drama, end hvad vi kender fra hverdagen.

Som titlen også afslører, så følger vi en gruppe venner, som har været venner siden collage. Nu er de alle i slut-30erne, hvor nogle har børn, andre har ikke, nogle kæmper for at få det, nogle har vigtige jobs og andre kæmper for at få det. Det er en feel-good-serie, som er enormt godt produceret og ret morsom. Jeg håber, at der snart kommer en ny sæson.


Black Mirror

Den her serie er for vild og er afgjort den, som har givet mig mest stof til eftertanke. Alle afsnit er enkelt historier og fungerer hver for sig. Derfor kan man også snildt se dem forskudt. Selvfølgelig er der en (eller mange) sammenhæng et eller andet sted i en dybere analyse og alt det kan man bruge dage på at læse om. Bare prøv at Google det. Der findes vist også en “rigtig” rækkefølge at se dem i, men hvis man bare gerne vil underholdes, så er der fri lej.

Kort fortalt, så foregår samtlige af seriens afsnit i en nær fremtid og behandler forskellige emner, der alt sammen er “worst case scenarios” af den måde, vi lever på i dag. Den kommer bl.a omkring like-kulturen, børneporne, træningsbesættelse, magt og politk og en hulens masse andre ting. Det er en af dem, som sætter sig fast og bliver hængende i LANG tid.


Narcos

Narcos var en af de serier, som jeg lige skulle tage mig sammen til at komme i gang med. Jeg havde hørt mange gode ting om den, men narko-kriminalitet har bare aldrig sagt mig noget. Da jeg endelig kom igang endte jeg med at sluge 1 sæson på ingen tid, for den viste sig både at være sjov, spændende og informativ. Omdrejningspunktet er Narko-krigen i Colombia i slut 80’erne med Narkobaronen Pablo Escobar og to amerikanske narko-betjente i hovedrollerne. Det gik ikke stille for sig dengang og der bliver dræbt og svindlet, til den helt store guldmedalje. Som sagt har narko-krimier aldrig sagt mig noget, men nok mest fordi, jeg ikke havde det store kendtskab til emnet. Det har jeg i hvert fald fået nu og pludselig giver det hele meget mere mening.

For en god ordens skyld, skal jeg lige nævne, at jeg kun har set den første sæson og derfor er det selvfølgelig kun den, jeg udtaler mig om.


The Rain

The Rain er den første dansk Netflix-producerede serie og jeg kan huske hvordan den delte vandende, da den kom. Personligt er jeg egentlig ret imponeret og synes, at resultatet er ganske godt og hele den visuelle del, er længer over, hvad man normalt ser i danske produktioner. Seriens tema er sådan et meget klassisk dommedag/verdens undergang , som man f. eks også har set i The Walking dead. Rengen “the rain” falder en dag ind over hele landet (måske verdenen?) og slår alt hvad den rammer ihjel. To af de overlevende er et søskendepar, som når at blive bragt i beskyttelse i en underjordisk bunker, af deres far (måske fordi den kære fader, ved lidt mere end de fleste?) Her sidder de i 7 år og da de indser, at der nok aldrig kommer nogen og reder dem, beslutter de sig for at forlade bunkeren og udforske den anden side. Herfra tager serien fart og de får (selvfølgelig) dannet en gruppe med en håndfuld andre overlevende, som de møder på deres vej ud i det, der engang var den verden, som vi kender i dag.

Den kommer fint omkring spændende emner, som f. eks gruppedynamik, lederskab, magt, overlevelse, mig før dig og alt det der. Igen, er der måske lånt lidt for meget af The Walking Dead. Men ser man bord fra det, så er det altså en ret god serie, hvor skuespillet også skal have et par rosende ord med på vejen. Især det, der bliver leveret af Mikkel Boe Følsgaard og Alba August.


Riverdale

Okay, faktisk synes jeg, at den her serie, er så dårlig og plat, at den er god. Handlingen er ofte helt off og langt det meste er totalt urealistisk. Alligvel kan den et eller andet, der får mig til at blive ved med at se den i ny og næ og uanset hvordan man vender og drejer det, så kan den altså underholde og levere nogle solide cliff-hangere. Temaet er en god omgang high School-drama, blandet med mord og mystik, der selvfølgelig bliver krydret med en masse fine og små moralske budskaber. Hvis man godt kan li’ serier, hvor man bare skal slå hovedet fra, så er Riverdale et rigtig godt bud.

Men pas på, for man kan godt gå hen og blive lidt forelsket i Bughead.


Prison Break

Her har vi en af de der helt klassiske evighedsserier, som bare bliver ved og ved og som man alligevel slet ikke kan stoppe med at se. Serien handler om to brødre, hvor den ene er blevet dømt til døden, for en forbrydelse, han ikke har begået og den anden er et geni, der udtænker en plan for at få ham ud af dødsgangen og få sandheden frem i lyset. Det er selvfølgelig ULTRA kort fortalt, for der imellem er der en hulens masse små handlinger. Den kommer omkring søskendekærlighed, familie-konfliker, almindelig kærlighed, retssystemer, fængselssytemer og en masse andre ting. Jeg har altid haft svært ved at “sælge” den og den kommer hurtigt tid at lyde plat og langtrukken. But it’s not. Hver sæson er underholdende og fyldt med så meget spænding, at man altid “lige kan snuppe et afsnit mere”.


Opdateres…

Læs også: 8 Tips til at rejse alene

1 kommentar

  • Jeanette

    Jeg glæder mig virkelig til at se næste sæson af The Crown med det nye cast!
    Synes Olivia Colman og Tobias Menzes virker som gode valg, men ved simpelthen ikke hvordan jeg har det med Helena Bonham Carter… Det bliver spændende at se!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GLIMT FRA HVERDAGEN