REJSETANKER #1

GRØNNE LINSER MED KOKOSMÆLK OG SPINAT

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUgen inden jeg rejse mod Bali-land, kastede jeg mig ud i den her ret og den skulle altså vise sig at blive en lidt større succes, end jeg lige havde forventet. Jeg endte i hvert fald med at spise den 3-4 dage i træk og blev på ingen måde træt af den. Selvom jeg har være omgivet af det lækreste mad her på Bali lige siden, så har jeg faktisk tænkt på den flere gange hernede og også cravet den lidt 😉

Det er en af de der helt perfekte og super nemme hverdagsretter som kun tager en halv times tid at lave. Hvis man tilmed spicy den lidt op med lidt lækkert tilbehør, så vil jeg faktisk også gå så langt som at sige, at den sagtens ville kunne serveres for gæster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal du bruge (til 3-4 personer)

  • 3 dl grønne linser
  • 1 stort eller 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk frisk (revet) ingefær
  • 2 tsk stødt korriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1/2 pose spinat fra frost
  • Ca. 1/2 l vand

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og ingefær og steg det i en gryde, sammen med kokosolien og  alle krydderierne.
  • Tilsæt linserne og kokosmælken og rør godt rundt.
  • Tilsæt halvdelen af vandet og lad det småkoge og simre i ca. 10 min. Husk at røre rundt jævnligt.
  • Tilsæt stille og roligt mere af vandet, afhængigt af hvilken konsistens du ønsker.
  • Slut af med at tilsætte spinaten og når den er tøet op og fordelt jævnt i retten, kan man bare sætte sig til bords.

Idèer til tilbehør: Blomkålsris, bagte tomater, creme fraiche og lækkert brød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

5 kommentarer

  • Kristine

    Hey! Vil lave den her til aftensmad – og tænker om du måske har skrevet forkert. Er det en halv liter eller halv deciliter vand? Synes bare ikke en halv deciliter virker som meget? 😉
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Hej Katrine! JO!! Godt at du lige var hurtig der, for jeg har da lavet en fejl. Det er en halv liter og ikke dl 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Det ser virkelig lækkert ud 🙂 Er det linser på dåse du har brugt? Og passer det så med en dåse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Nej, det er tørre linser. Du kan ikke bruge dem på dåse, da de allerede er kogt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Den minder lidt om Emma Martinys ret “Solgule kokoslinser” 🙂 Det ser rigtig lækkert ud! Glæder mig til at prøve det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

REJSETANKER #1