SAVED ITEMS

NETVÆRKSAFHÆNGIGHED, UDFORDRINGER & NYE OPDAGELSER

 photo P6200124_zpspfbtsw48.jpg

Jeg har netop indgået et samarbejde med Telia, som kommer til at køre her på bloggen, over de næste par måneder. I alt sin enkelthed går det ud på, at de giver mig en række udfordringer. Den første udfordring handler om at fortælle lidt om mine medievaner og afhængighed af et godt netværk.

Opgaven fik jeg allerede inden jeg rejste til USA, men besluttede mig for, at jeg først ville skrive mine tanker ned, når jeg havde været her et par dage. For vi kender jo nok allesammen til den der udfordring det er at rejse til et andet land, hvor det der med at have adgang til mobildata pludselig ikke er en selvfølgelig. Nu har jeg jo rejst en del i løbet af det seneste år og det første jeg har gjort, hver eneste gang jeg er landet i en lufthavn, er at tjekke om der er WIFI. Det er de fleste lufthavne i øvrigt blevet rigtig gode til.

Da jeg landede helt alene i San Francisco var det faktisk lidt af en udfordring, at jeg ikke bare lige kunne tjekke op på situationen på min telefon (for sjovt nok har lige netop dèn lufthavn ikke gratis WIFI). Jeg skulle tjekke min mail, finde ud af hvordan jeg kom indtil byen og ikke mindst finde mit hotel. Jeg kunne selvfølgelig have gjort et lidt bedre stykke hjemmearbejde, men det er jeg ikke altid helt god til at få gjort 😉

Så snart jeg havde fået min bagage, gik jeg hen til en telebutik og spurgte, hvad det ville koste mig at få et amerikansk simkort med data, som holder en måned. “A 100 bugs”, sagde manden og jeg tænkte straks “at det da godt nok var lidt i den dyre ende”. Men igen, så var jeg faktisk forholdsvis desperat og var lige ved at slå til. Dog sagde min mavefornemmelse, at jeg måske liiiiige skulle slå koldt vand i blodet og tjekke priserne inde i byen. So I did. Men det var altså også det første jeg gjorde, efter at have fundet mit hotel. Det viste sig også at være den rigtige beslutning, for her endte jeg med kun at betale 60 dollars.

So far har det været mit allerbedste køb herovre. Jeg bruger nettet så meget, at jeg faktisk må oplade min telefon flere gange om dagen 😉 Nu skal man selvfølgelig også tænke på, at jeg er befinder mig midt i teknologiens højborg og der er vitterligt ikke den ting, de ikke har en app til. Jeg troede egentlig, at vi var godt med hjemme i Danmark, men sammenlignet med det her sted, er vi altså mere end to år tilbage i tiden. Alle deres vilde app’s og de muligheder de giver, er nærmest en historie for sig selv. Den må I lige have til gode til en anden gang.

Nu hvor jeg lige har sat mig ned og tænkt over det, kan jeg i hvert fald konstatere, at jeg indtil nu, havde haft en helt helt anden rejse, hvis jeg ikke havde haft adgang til data på på min telefon. For det det første har jeg allerede mødt SÅ mange mennesker, at jeg næsten ikke har tal på dem. Og hvor? via diverse meetup-apps selvfølgelig; Couchsurfing, meetup, Tinder and so on. Derudover har jeg også kun spist fantastisk mad og været på de bedste barer. Dem har jeg selvfølgelig fundet på YELP (som jeg slet slet SLET ikke kan forstå, ikke har fået sit store gennembrud i Danmark). Op til flere gange har jeg stået i en situation og tænkt lidt ala “nu kunne jeg virkelig godt spise noget lækkert indisk mad“, søgt på min YELP-app, der derefter har guidet mig hen til de bedste af slagsen. Det er sgu smart.

Alt i alt kan jeg altså konkludere, at jeg er afhængig af et godt netværk. MEGET afhængig. Ikke på den der måde, hvor jeg føler, at jeg hele tiden skal tjekke min mail, instagram og Facebook, men ganske enkelt fordi, det gør mange ting nemmere. Selvfølgelig kan man diskutere, om det også ødelægger noget, at have SÅ meget viden og information lige ved hånden. Det er der jo nok nogen der vil påstå, men alt i alt ville jeg ikke undvære det for noget.

Nu skal I være hjertens velkommen til at fortælle om jeres egen vaner og om I er enige med mit synspunk ?

Udgivet i samarbejde med Telia

5 kommentarer

 • […] MEN, kære venner, den seneste uge har tingene faktisk ændret sig lidt, for jeg er nemlig i fuld gang med (at høre) en bog. Det er jo sådan, at jeg kører et samarbejde med Telia i disse måneder, som ganske enkelt går ud på, at de i ny og næ giver mig en udfordring. Sidste gang handlede det om godt netværk. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder helt som mig Mie. Nu fik jeg læst denne indtastning men også alle kommentarer og hold op, meget at læse men føler mig helt frisk efter alt dette. Det med “tvunget” til at socialiserer med andre lyde mindre godt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mie, jeg synes, at det er så vildt sejt med det eventyr, du har kastet dig ud i.
  Jeg har også rejst alene flere gange selv, især da jeg var yngre, og man rejser virkelig på en helt anden måde, end når man er afsted med kæreste, venner og familie.

  Jeg har både været i Australien, London og New York selv og det er uden tvivl nogle af de rejser, jeg i dag husker bedst. Og ikke mindst de rejser hvor jeg følte jeg mest lærte den autentiske kultur at kende. Man er åben på en hel anden måde, fordi man er “tvunget” til at socialiserer med andre mennesker. De gange jeg har rejst alene, boede jeg altid på hostel, hvor hele kulturen bag det at bo på hostel i forevejen er meget åben og afslappet. Så alene her mødte jeg også mange spændende mennesker fra over alt i verden.

  Og man møder bestemt også mange mennesker, når man går i byen alene. Jeg mødte ihvertfald virkelig mange søde, sjove og skøre mennesker i de lande, jeg har rejst alene.

  Om en uge rejser jeg til Australien (hvor jeg boede for 5 år siden som au pair), og jeg glæder mig bare så meget. Skal dog rejse med min kæreste det meste af tiden. Da han skal hjem og arbejde efter tre uger, og jeg stadig har sommerferie, valgte jeg da vi bestilte flybilletter, at blive en ekstre uge i Melbourne selv.

  Efterfølgende har jeg også tænkt om det var en god idé, men hver gang jeg har fået de tanker, har jeg altid kunne konstaterer, at JA det er da den bedste idé. Ligesom dig nyder jeg også meget mit eget selskab, og har ingen problemer med at være “alene” i længere tid ad gangen. Man er dog aldrig helt alene, for så møder man jo netop en masse mennesker på sin vej, og det er alene det at rejse alene værd, synes jeg. Man vokser virkelig som menneske, og bliver mere selvsikker og robust. Det har ihvertfald været min oplevelse!

  Mie, dit Californiske eventyr lyder allerede super spændende, og jeg vil ønske dig en fantastisk tur resten af din tid i the USA.

  Varme tanker,
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hej Anne..
   Mange tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive sådan en lang kommentar. Hvor er det dog bare skønt, at du har lyst til at dele dine rejseoplevelser med mig. Det lyder virkelig også som om at du har oplevet en masse.
   Og du har helt ret. At rejse alene er noget helt helt andet og indtil nu, noget af det fedeste jeg nogensinde har prøvet. Det har været den vildeste uge, hvor jeg har mødt SÅ mange spændende mennesker. Faktisk går jeg allerede og planlægger hvor jeg skal tage hen næste gang 😉

   Det lyder super spændende med Australien. Det kunne være at det var det jeg skulle overveje. Rigtig god tur i hvert fald 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  hej Mie, er det i almindelige telefonbutikker du kan købe prepaid simkort? Jeg skal også have er når jeg tager til Cali om 2 måneder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SAVED ITEMS