SAVED ITEMS

PIZZA MED HYTTEOST, SPINAT, LØG OG PARMASKINKE

Det er ikke første gang, at jeg udtrykker min kærlighed for pizza her på bloggen. Det er min ultimative favoritspise og sådan har det været lige så længe jeg kan huske. Derfor fik jeg også travlt med at gå i gang med at eksperimentere i køkkenet, da en af pigerne i min studiegruppe fortalte mig om den her pizza. Eller egentlig viste hun et billede af den på Instagram og jeg huskede hende straks på, at jeg skulle have opskriften så snart vi skulle ses igen. Det fik jeg heldigvis også og i går kastede jeg mig ud i det. Den blev simpelthen så lækker, at jeg også bliver nødt til at dele den med jer. Den er super nem, forholdsvis sund og egentlig også ret billig. Hvis I giver jer i kast, skal I lige være opmærksomme på fremgangsmetoden. Det er nemlig sådan en, der skal ind og ud af ovnen et par gange..

 photo IMG_0047_zpsf4099c2a.jpg

Grov pizzabund (Der bliver til to pizzaer)

 • 25 g. Gær
 • 2,5 dl. vand
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk sal
 • 2,5 dl. fuldkornshvedemel (eller en anden for for groft mel)
 • 4 dl. hvedemel

Sådan gør du: 1. Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie og salt 2. Tilsæt groft mel og fordel den godt med vandet 3. Tilsæt hvedemel stille og roligt, imens du rører i dejen 4. Ælt dejen i ca. 5 min så den får en elastisk konsistens 5. Lad den hæve i min. 1/2 time (men gerne mere) og herefter rulles den ud til to pizzaer.

 photo IMG_0042_zps267d507f.jpg

Fyld (til en pizza)

 • 250 g. hytteost (det svarer ca. til den lille pakke fra Cheasy)
 • 2 rødløg skåret i skriver
 • En stor håndfuld frisk spinat
 • En pakke parmaskinke
 • salt og peber

 photo IMG_0050_zps7704e148.jpg

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Når ovnen er forvarmet, skal pizzabunden bages i ca. 10 min uden noget fyld
 • Herefter skal den og og hytteosten og rødløget bliver fordelt over det hele og giv den gerne lidt salt og peber. Herefter skal pizzaen i ovnen igen i ca. 10 min.
 • Ud med pizzaen igen og denne gang er det de friske spinatblade som skal på, sammen med parmaskinken. Til sidst skal pizzaen ind i ovnen igen i ca. 10 min.
 • Voila – klar til at blive spist.

 photo IMG_0032_zps76c05826.jpg

3 kommentarer

 • Siff

  God idé med hytte/hyggeost! 🙂 Måske kender du den, men jeg er ret sikker på at du bliver ved med denne Facebook Page: https://www.facebook.com/pizzasunday?fref=ts 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K. Olesen

  Nøj, hvor lyder den altså lækker. Og jeg er vild med, at ‘auto correct’ formentligt har ændret ordet ‘hytteost’ til ‘hyggeost’ 😉 Haha.. Ost er jo hyggeligt. Jeg vil forsøge mig med pizzaen en af de nærmeste par dage. Tak for inspiration 😉 Og glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Hyggeost… hahahahah… er flad af grin! Godt at du lige opdagede det. Den er selvfølgelig rettet 😉 Og glæd dig! Og glædelig jul til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SAVED ITEMS