SUNDAY

NEM, SUND & BILLIG CHILI CON CARNE

De sidste par måneder, er jeg desværre blevet alt for god til at spise take away til aftensmad. Det skyldes selvfølgelig flere ting. Dels fordi jeg oftest kun spiser hjemme, eller alene, 2 gange om ugen og derfor ikke når at få brugt de madvarer jeg køber ind. Og dels fordi jeg oftest først er hjemme ved 19-tiden på de dage. Det er ret fjollet, for jeg kan jo rigtig godt lide at lave mad, så nu skal det stoppe.

Jeg har netop besluttet, at jeg skal være bedre til at lave min egen mad. Og så skal jeg have gang i de store portioner, så jeg også har noget jeg kan tage op fra fryseren, på dage hvor jeg kommer alt for sent hjem.

Projektet startede allerede i går, hvor jeg kreerede en af mine yndlings-vinterretter; Chili con carne. Opskriften er fra mit eget hoved og den smager simpelthen så godt, at jeg har tænkt på den lige siden. Desuden er den billige, nem og forholdsvis sund. Men vigtigst af alt; Der er næsten ingen opvask efter sådan en omgang.

 photo IMG_3355_zps19c7aa26.jpg

Til en stor portion til ca. 4 personer:

 • 1 Kg. hakket oksekød (helst fedtfattigt)
 • 2 store rødløg
 • 2-3 hakkede fed hvidløg
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 dåser kidneybønner
 • 2 dåser flåede tomater
 • 2 kanelstænger
 • 1 tsk salt
 • peber
 • 1 spsk chilipulver (gerne mere, hvis man er til den stærke version)
 • evt. lidt jævner, hvis man gerne vil have en mere fast konsistens

 photo IMG_3361_zps6d9b44ff.jpg

Sådan gør du: 1. Hak løg og hvidløg og steg dem i en grøde i olivenolien. 2. Tilsæt kødet og steg det, så det ikke længere er råt. 3. Tilsæt bønnerne og og bland det godt med kødet og tilsæt krydderrierne. 4. Tilsæt de flåede tomater og kanelstængerne 5. Skru ned for varmen når det har været oppe og koge og lad det stå så lang tid som muligt. Minimum en halv time, men retten bliver endnu bedre, hvis den får lov til at simre i en times tid.

 photo IMG_3362_zps292131d0.jpg

Voila. Ready to eat. Gerne med ris eller brød og husk endelig en god klat creme fraiche og godt med koriander.

5 kommentarer

 • […] ♥ Inviter dine bedste venner på verdens bedste og nemmeste vinterret, Chili con carne […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Louise Petersen

  Skal den gøres endnu sundere kunne man erstatte creme fraichen med skyr… Når man alligevel bruger fedtfattigt oksekød, så kan man ligeså godt spare de andre steder også 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Det kan man helt sikkert. Jeg elsker bare creme fraiche meget meget højt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Lerche

  Det ser lækkert ud!

  Du skriver’ ’tilsæt de flåede tomater og kanelstænger’ – der er ikke nævnt kanelstænger i ingredienslisten, så vil lige høre, hvor mange stænger, der er tale om? 🙂 Og de skal vel også fiskes ud, inden servering eller hvordan?

  Tak for en fin blog 🙂

  God tirsdag / Julie Lerche.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Godt at du lige var hurtig der. De er nu tilføjet 🙂 Der skal to stk. i. Jeg lader dem ligge i retten, da det giver en rigtig god smag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUNDAY