SØNDAGSSIMPEL

BLOMKÅLSSALAT MED AVOCADOCREME

Når jeg besøger mine forældre hjemme på Fyn, er nøgleordet hygge, og jeg ved faktisk ikke noget bedre, end at tilbringe mine weekender der. Efter hygge kommer mad og rødvin. Det er noget vi kan lide og min mor er heldigvis lig så madglad som jeg selv, og elsker at prøve nye opskrifter. Tilbage i højsommeren, hvor jeg også tilbragte et par uger i det fynske, serverede hun denne salat og lige side, er det ikke gået en eneste dag, hvor jeg ikke har tænkt på den. Da jeg, i går, foreslog at vi skulle lave den igen, var hun heldigvis med på idèen og denne gang fik jeg taget et par billeder, så jeg også kunne dele den med jer. Lov mig lige at I prøver den, for den smager altså helt fantastisk.
 photo IMG_6191_zpseb80774d.jpg

Det skal du bruge:

– 2 Avocadoer

– 1 Blomkål

– 1/2 Citron

– 1,5 spsk olivenolie

– 1 bdt. forårsløg

– 1 bdt. Radiser

– 1 dl. Ærter

– 1 Håndfuld mandler

 photo IMG_6187_zps44de1965.jpg

Sådan gør du:

1. Mos Avocadoerne og bland med salt, peber og citronsaft 2. Skær blomkålen i små buketter og rør dem sammen med Avocadocremen 3. Rens og snit forårsløg og radiser fint og rør dem sammen med salaten 4. Hak mandlerne og hæld dem i salaten sammen med ærterne. VOILA. Så bliver det næsten ikke mere nemt og lækkert.

 photo IMG_6183_zps51c6134d.jpg

 photo IMG_6188_zps6a496111.jpgDet er helt sikkert en salat, som jeg vil servere næste gang jeg får gæster. Den kan mere eller mindre spises sammen med det meste og I min verden, kan den også fungere som en ret for sig selv. Så vil jeg nok bare lige snuppe et stykke brød eller to til.

P.s Min mor har vist nok fundet opskriften i Ugebladet Søndag.

5 kommentarer

 • Eva Verdelin

  Hvad bruger du olivenolien til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Når jeg blive ukoncentreret her i alt min læsning, så tænker jeg ofte på mad. Den her salat her hjemsøgt mig de sidste par dage. Jeg lavede den i sommers og har planer om at kaste mig ud i den igen, meget snart. Opskriften findes lige HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  AMMENAM! Du er altså god til det med salater! Må klart prøve den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den skal jeg da helt sikkert prøve, syntes ofte jeg mangler inspiration til at bruge rå blomkål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   GØR DET! Og ja, jeg ved sgu heller aldrig hvad jeg skal bruge det til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SØNDAGSSIMPEL